Hair contouring:

Har du hørt om «hair contouring»?

Alt du må du vite om den nyeste farge-trenden.

HAIR CONTOURING: I denne saken får du ekspertenes tips til hva du bør tenke på før du prøver hair contouring. FOTO: NTB Scanpix
HAIR CONTOURING: I denne saken får du ekspertenes tips til hva du bør tenke på før du prøver hair contouring. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ansikt, leppe og nese-contouring har vi hørt om, men contouring av hår? Det kan vi for lite om! Her er ekspertenes hvem, hva, hvor i hår contouring. Og du, det er godt mulig du har gjort det allerede.

Kreativ leder hos Adam og Eva, Eirik Thorsen, forklarer at contouring er noe frisører har jobbet med i alle år, men at metoden først de seneste årene har fått et navn.

- Man jobber med lyse og mørke toner og skaper skygger for å fremheve eller dempe deler av håret. Dette skal komplementere frisyre og ansiktsform, sier han.

LES OGSÅ: Finn frisyren som kler ditt ansikt

Mye felles med sminketeknikken

Frisøren sammenligner teknikken med contouring fra sminkeverden. Felles er at man plasserer en mørkere nyanse i områder man vil smalne og ramme inn, og lysere nyanser der en vil fremheve og skape volum.

- Hver contouring må spesialdesignes for hver kunde fordi man må ta hensyn til både frisyre og ansiktsform, forklarer han.

- Hva er ditt beste tips hvis man skal prøve seg på hår-contouring?

- Gjør litt research og finne en frisør som virkelig er dyktig i faget, og ikke minst forstår dine ønsker, sier han.

LES OGSÅ: Finn riktig børste til ditt hår

- Kan gjøres på alle

Han forklarer videre at contouring kan gjøres på alle hårtyper. Teknikken kan nemlig justeres med fargetone og dybde.

-Man velger selv om nyansene skal være ton i ton og dermed gi et naturlig resultat eller om man er mer vågal og ønsker mer kontraster i håret. Det kommer an på personlig stil og ønsket uttrykk, mener frisøren.

Men hvordan gjøres dette i praksis? Thorsen trekker frem et illustrerende eksempel med en avlang ansiktsform. Dersom man da har langt hår kan man med fordel ha dypere farger i bunn og lysere i lengdene rundt ansiktet mener han. Dette fordi det vil gi et mer ovalt inntrykk av ansiktsformen.

- Resultatet blir dermed mer likt det man anser å være den «optimale» formen som kler alt. Men jeg må si at jeg absolutt ikke alltid synes det er rett å «fjerne eller dempe» det som er karakteristisk med en ansiktsform. Unikhet er kult og absolutt også i motebildet, sier han.

- Både klipp og farge spiller inn

Frisør hos På Håret, Cathrin Norlin Bernvald, trekker frem hår-contouring som neste steg innen contouring-universet. Hun mener teknikken kan være ideell for å få frem ønskede ansiktstrekk.

- Både klipp og hårfarge har betydning for hvordan et ansikt oppfattes. Kombinerer du riktig fargelegging med en klipp der volum og lengde er perfekt tilpasset til hodet og ansiktsform kan det ikke bli bedre, sier hun.

Frisørens tips for å velge frisyre

Norlin Bernvald forklarer at hun som frisør alltid ser etter det bredeste og det smaleste punktet i ansiktet til kunden når hun skal bestemme frisyre og farge.

EKSPERTEN: Frisør hos På Håret, Cathrin Norlin Bernvald ser etter det bredeste og det smaleste punktet i ansiktet til kunden når hun skal bestemme frisyre og farge. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Frisør hos På Håret, Cathrin Norlin Bernvald ser etter det bredeste og det smaleste punktet i ansiktet til kunden når hun skal bestemme frisyre og farge. FOTO: Privat Vis mer

Skal hun bruke farge for en contouring effekt bruker hun ofte Balayage. Dette er en teknikk der man rett og slett maler striper på håret. På denne måten kan frisøren bestemme eksakt hvor hun skal plassere lyse eller mørke farger for å skape volum. Har man for eksempel bredere panne og et smalere kjeveparti forklarer frisøren at man kan gå for en lysere farge fra rundt kinnbenet og ut i spissen. Målet med dette er å gi en illusjon av bredde og volum mot kjeven.

- Kombinerer du dette med en lengde som stopper rett under kragebenet og gjerne med en tung lugg som stopper rett under kinnbenet vil du fremheve kjevelinjen. Dette vil åpne opp ansiktet for å skape mer bredde, sier hun.

Dette bør du tenke på før du prøver contouring

I tillegg til å tenke på lengde og selve fargene, understreker Norlin Bernvald viktigheten av gode overganger mellom det lyse og det mørke. Hun er derfor skeptisk når vi spør henne om dette er noe man kan prøve seg på hjemme?

- Mange farger og spesielt Balayage kan være vanskelig å få til hjemme om man ikke har riktig produkt eller verktøy. Det kan også bli dyrt å rette opp i, mener hun

Hun sier seg dessuten enig med Thorsen; det er viktig å gjøre litt research rundt frisørvalget også.

- Hvordan håret ditt ser ut er like viktig som å legge fin sminke, mener hun.

LES OGSÅ: Slik jukser du håret tykkere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer