Leppemaske:

Har du hørt om leppemasker?

Slik kan du få bukt med de tørre leppene - en gang for alle!

LEPPEMASKE: Slik kan du få bort tørre lepper med noe annet enn leppepomade! Foto: Scanpix
LEPPEMASKE: Slik kan du få bort tørre lepper med noe annet enn leppepomade! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Masker er i vinden om dagen, om de så er av gull eller bomull, er tørre eller våte, så elsker vi dem alle. Derfor er det kanskje ikke så rart at det også finnes masker for leppene? Men hva gjør de egentlig og er de verdt å investere i? Vi har spurt ekspertene.

- Det finnes en rekke ulike leppemasker tilpasset ulik hud og problemstillinger, sier hudterapeut og gründer av Beths Beauty, Elisabeth Lein Oksvik.

Hun trekker frem peelende, fuktighetsgivende, kjølende og antiage-masker. Med andre ord er leppemasken ikke ulik sin søster ansiktsmasken. Lein Oksvik forklarer at leppemaskene dessuten ikke er noe nytt produkt, men at de ofte blir mer aktuelle rundt årstidsskiftet. Det er fordi leppene blir mer dehydrerte.

- Mange blir tørre når temperaturen går fra varmt til kaldt og er ute etter det optimale leppeproduktet. Da kan leppemasken være fin, forklarer hun.

Pssst! Hørt om disse tre superenkle leppeskrubber du kan lage selv?

Kan få bukt med problemet

Men hva kan så en maske beregnet på tørre lepper gjøre i forhold til en leppepomade?

- I motsetning til en leppepomade som hjelper der og da, kan en leppemaske hjelpe med å få bukt på problemet, sier hun og eksemplifiserer med peelingmasken. Legger man denne før et annet leppeprodukt vil den hjelpe neste produkt med å trekke godt ned i huden.

EKSPERTEN: Hudterapeut og gründer av Beths Beauty, Elisabeth Lein Oksvik. Foto: Thale Oksvik.
EKSPERTEN: Hudterapeut og gründer av Beths Beauty, Elisabeth Lein Oksvik. Foto: Thale Oksvik. Vis mer

- Derfor kan du forvente deg et bedre resultat enn om du legger fukt på hud som er på vei til å skalle av, forklarer hun.

LES OGSÅ: Ja, du kan spise deg til bedre hud!

Slik bruker du masken

Det er ikke bare fuktmasker som fungerer bedre etter en peelingmaske. Uansett hvilken maske du skal bruke, vil den ifølge Lein Oksvik få bedre effekt på et preppet underlag.

Så hvordan og hvor ofte bruker man egentlig en leppemaske? Hudterapeuten forklarer at dette varierer, men at peeling og fuktighetsprodukter nå kan brukes tre til fire ganger i uken. Disse kan du la ligge i 15-20 minutter. Når det kommer til andre forebyggende masker holder det stort sett med et par ganger i uken, forklarer hun.

Men selv om man først får bukt på tørre lepper, betyr det nødvendigvis ikke at du kan legge leppepomaden på hyllen. Ifølge Lein Oksvik burde du nemlig bruke et leppeprodukt - uansett.

- Huden på leppene er sensitiv og vi oppfordrer til å bruke et leppeprodukt, og da med solfaktor. Hud er hud og trenger beskyttelse uansett, understreker hun. I tillegg anbefaler hun å legge en god leppepomade på nattestid.

- Er det noe man bør unngå?

- Ikke slikk deg på leppene. Nå er det snart sesong for kuldekrem og da er det viktig å velge et produkt uten mye vanninnhold. Dette kan føles deilig når man påfører det, men blir ikke fult så deilig utover dagen, sier hun.

LES OGSÅ: Ansiktsoljer har flere positive effekter på huden

SLIK KAN DE SE UT: En leppemaske kommer gjerne i en gull-farget variant som du ser her. Foto: Scanpix
SLIK KAN DE SE UT: En leppemaske kommer gjerne i en gull-farget variant som du ser her. Foto: Scanpix Vis mer

- Alt starter med hudpleie

Men hva med når det kommer til sminke? Kan leppemaskene hjelpe til her? Ifølge Inger Lise Moa, Senior art director hos Adam og Eva Grensen, er svaret enkelt: Ja. Hun mener underlaget er helt avgjørende for et fint resultat. Her er det to kvaliteter som gjelder: fuktige og myke lepper.

- Alt starter med hudpleie, så bygger man opp med sminke, sier hun.

EKSPERTEN: Inger Lise Moa Senior art director hos Adam og Eva Grensen. Foto: Yoo Sunn.
EKSPERTEN: Inger Lise Moa Senior art director hos Adam og Eva Grensen. Foto: Yoo Sunn. Vis mer

Etter hennes mening er både peeling og fuktighetsmasker derfor supre, spesielt på vinterstid. Tørre lepper er nemlig ikke lett å jobbe på - særlig i møte med rød, matt leppestift.

- Da må man først peele, så fukte og gjerne la en leppepomade sitte på mens man legger resten av sminken i ansiktet. Slik at den får tid til å trekke godt inn, forklarer hun.

Dette bør du unngå om du har tørre lepper

Har man veldig tørre lepper anbefaler hun å bruke en gloss, denne kan nemlig fukte og skjule tørre lepper noe. Matte farger vil derimot fremheve en tørr leppe. Fargen blir dessuten ujevn, og ofte mye mørkere på de tørreste partiene forklarer makeup artisten.

- Generelt er hudpleie spesielt viktig om du liker matte produkter, men man får uansett best resultat med et godt underlag, sier hun.

Hennes tips er også å sove med en god leppepomade på natten og ikke minst, sette en god peeling i dusjen.

- På vinteren må man jo ofte skrubbe litt ekstra for å holde leppene myke og fine, sier hun.

LES OGSÅ: Har du sett denne ansiktsmaske-trenden?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer