Hårtrend

Har du hørt om plopping?

Det er faktisk blant de mest googlede skjønnhetsfenomenene i 2020!

PLOPPING: Denne spennende hårtrenden er kanskje noe du med krøllete hår bør teste ut! Foto: NTB
PLOPPING: Denne spennende hårtrenden er kanskje noe du med krøllete hår bør teste ut! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi elsker å teste ut nye trender på skjønnhetsfronten, og i år har vi hatt spesielt mye tid til å gjøre nettopp dette. KK-journalist Angelica Prag testet faktisk å bruke majones som en maske til håret! Ja, du hørte rett.

Balsam og kur kan visstnok erstattes med en god dose majones i håret. Det gikk ikke helt etter planen da journalist Angelica skulle teste. Vis mer

Ofte oppdager vi slike hemmeligheter på sosiale medier, og i år har Tik Tok stått for mange av våre oppdagelser. Her så vi blant annet at folk brukte både sugerør og beltet på morgenkåpen til å lage lekre krøller.

Vi prøvde med sugerør, sokker og bånd – men ikke alle ble like vellykket... Vis mer

Nå har det oppstått nok en trend som har fokus på krøller. Den siste tiden har vi nemlig sett en del videoer på Tik Tok, YouTube og det som er av sosiale medier, som viser hvordan man kan få krøllete, lekkert hår uten å bruke varmeverktøy.

Her ser vi altså at folk en etter en tester en metode som heter «plopping». Vi har ikke funnet et ord for det på norsk ennå, men på engelsk sier man altså «plopping» eller «to plop hair».

Dette har faktisk blitt så populært at det er blant de folk har søkt mest etter i år på Google, ifølge Bustle.

KRUSEFRIE KRØLLER: Hvem vil vel ikke ha det? Foto: NTB
KRUSEFRIE KRØLLER: Hvem vil vel ikke ha det? Foto: NTB Vis mer

Slik fungerer det

Rett eller krøllete hår - vi opplever alle tørt og krusete hår. Men plopping-metoden er altså skapt for å få krusefritt, krøllete hår!

Skjønnhetsmagasinet Allure, som blant annet spesialiserer seg på hår, har snakket med New York-frisør Wes Sharpton om trenden.

Han kan fortelle at plopping er en teknikk som er skapt for å tørke håret uten å bruke varmeverktøy, men i stede bruke et håndkle, tørkle eller til og med en t-skjorte!

ETTER HÅRVASK: Pakk inn nyvasket, vått hår i et håndkle eller en t-skjorte og få lekre, krusefrie krøller. Foto: NTB
ETTER HÅRVASK: Pakk inn nyvasket, vått hår i et håndkle eller en t-skjorte og få lekre, krusefrie krøller. Foto: NTB Vis mer

Dersom du samler håret på toppen av hodet inne i ditt foretrukne klede, vil krøllene på naturlig vise klemme seg sammen - som et trekkspill, som det så fint beskrives i nettsaken til Allure.

- Jo mer du tar på håret ditt mens det tørker, jo større tendens har det til å bli krusete, forteller frisøren.

Lurer du på hvordan du kan teste ut denne trenden med en t-skjorte du har liggende hjemme? Sjekk ut denne videoen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer