ØYENSKYGGE: Synes du det er vanskelig å legge øyenskygge? Da kan dette trikset være løsningen. FOTO: NTB Scanpix
ØYENSKYGGE: Synes du det er vanskelig å legge øyenskygge? Da kan dette trikset være løsningen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Øyeskygge

Har du hørt om «spoon cut crease»?

Trikset går ut på å bruke en skje for å legge perfekt øyenskygge, men hva mener egentlig ekspertene - har det noe for seg?

Publisert

Synes du øyenskygge kan være vanskelig? Det synes vi også, i hvert fall når det kommer til de mørkere skyggene - det er så fort gjort at resultatet blir noe helt annet enn det vi hadde sett for oss. Heldigvis finnes det noen triks!

Et triks som har florert på internett i det siste kalles «spoon cut crease», og går ut på å bruke en skje som en slags bøyd «linjal» for øyeskygge. Teknikken går rett og slett ut på å legge den ovale delen av skjeens hodet mot furen bak øye. Dermed kan du bare farge i vei og få en rett strek, akkurat der du vil ha den.

Se hvordan trikset fungerer i praksis i videoen nedenfor:

Dette virker jo som et superbra triks, men hva mener ekspertene? Og hva er egentlig viktig å tenke på når man legger øyeskygge? Pssst, slik nailer du farget eyeliner.

-Sminkeverdenens bolleklipp

Jeanette Gjerde Olsen, som er makeupartist hos Pudder Agency, forteller at hun ikke bruker en skje når hun legger øyenskygge. Hun sammenligner trikset med hårverdenens «bolleklipp».

EKSPERTEN: Jeanette Gjerde Olsen hos Pudder Agency FOTO: Privat
EKSPERTEN: Jeanette Gjerde Olsen hos Pudder Agency FOTO: Privat Vis mer

- Det kan være en grei mal å bruke om man er usikker på hvor de mørkeste skyggene skal legges, sier hun.

Makeupartisten advarer likevel om at dette kan bli en hard og strekete look dersom du ikke er nøye med å duse ut overgangene.

- Hva er det viktigste når man legger skygge?

- Det kommer litt an på hvilket uttrykk du ønsker, men den mørkeste av de to skyggene du bruker skal plasseres i globalen. Det vil si rett under benet du kjenner over øyet, sier hun og legger til at denne skyggen skal duses både oppover og i kantene.

Hun påpeker at målet med denne skyggen er å lage dybde i øyet, men at man må ta hensyn til øyeform, samt ønsket sminkeuttrykk.

LES OGSÅ: Frisørsalonger innfører «stillestol»

Kan du dette fargetrikset?

For å få en «second opinion» har vi også spurt Ida Wangen, som er makeupartist i TV2 og driver foretaket Times by IV, om hva hun synes om trikset.

Og ilikhet med gjerde Olsen, er hun også skeptisk til trikset. Hennes anbefaling er heller å bruke en god øyeprimer og øve på skyggeleggings-teknikk.

Formålet med en øyeprimer er at sminken ikke renner ut og sitter godt utover dagen.

- Finn en myk mellomstor skyggekost og vær super nøye med å duse ut kantene og overgangene på skyggen. Dette gjelder uansett hvilken tone du velger å bruke, sier hun.

EKSPERTEN: Makeupartist Ida Wangen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Ida Wangen. FOTO: Privat Vis mer

Velger du en mørk tone på skyggen, kan Wangen tipse om at varme farger er fine å duse med. Dette vil nemlig kunne gjøre jobben enklere.

- Dessuten gir det et mykere og renere resultat, påpeker hun.

(Pssst! Her er grunnen til at de sotede øynene ikke blir som de skal)

Hun råder også til å være restriktiv med for store skimmerpartikler i hverdagen. Dette fremhever nemlig linjer i dagslys. Dessuten understreker hun viktigheten av å holde resten av øyepartiet rent og passe på at ikke skyggen drysser eller smitter.

- Det ødelegger med en gang helhetsuttrykket på en god skygge, sier hun

LES OGSÅ: Hva er mine farger?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer