Tørrbalsam

Har du hørt om tørrbalsam?

«Nytt» produkt som kan redde håret på travle dager.

GIR GLANS OG PLEIE: En tørrbalsam kan redde deg fra vinterhårkrisa. Spray den i lengdene for å gjøre håret mykt og glansfullt i en fei. Perfekt for travle morgener.  Foto: gani_dteurope - Fotolia
GIR GLANS OG PLEIE: En tørrbalsam kan redde deg fra vinterhårkrisa. Spray den i lengdene for å gjøre håret mykt og glansfullt i en fei. Perfekt for travle morgener. Foto: gani_dteurope - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som allerede har erklært tørrsjampoen genial og kanskje også funnet ut at det er stylingproduktet du aldri igjen vil leve uten

Da er du neppe alene. Produktet kan redde deg fra flatt hår og fett hår, men det er ikke bare genialt når du ikke rekker å vaske håret. Tørrsjampo kan også gi frisyren bedre hold og ekstra volum. 

Alt dette har du hørt før, og du vet sannsynligvis allerede det det er å vite om tørrsjampo. Men har du hørt om tørrbalsam? Det kan fort bli ditt nye favorittprodukt hva hårstyling angår. 

LES OGSÅ: Tre feil du gjør med tørrsjampoen

Hva er tørrbalsam?

Tørrbalsam er en aerosolspray med små fuktgivende molekyler som rett og slett mykgjør og frisker opp håret ved å tilføre det pleie.

Håret blir også blankere, noe som gjør det til en favoritt for å bekjempe typisk tørt og livløst vinterhår

Siden tørrsjampo ikke gjør håret vått, er det et ypperlig valg for deg som har det travelt om morgenen og ikke rekker å føne håret. Du vet selvsagt godt at du ikke bør gå ut med vått hår i kulda, og selv et tradisjonelt leave-in-produkt vil jo fukte håret. Det kan være uheldig både fordi det blir fuktig og fordi det kan ødelegge frisyren din. Om du krøller eller retter ut håret, vet du jo godt at 

LES OGSÅ: Derfor blir håret tørt OG fett

Hvor skal du bruke det?

Mens tørrsjampo hovedsakelig er ment for røttene og skal suge til seg fettet som produseres i hodebunnen og gjør håret fett, er tørrbalsam ment for lengdene, altså der du påfører balsam når du vasker håret.

Start påføringen omtrent ti centimeter fra hodebunnen og spray det ut i lengdene.

LES OGSÅ: Du bruker vel ikke balsam her?

Når skal du bruke tørrbalsam?

Siden det tilfører håret pleie, er det perfekt for tørre og livløse tupper, enten det skyldes at du har ventet litt vel lenge med hårklippen eller at håret bare blir veldig tørt når vinteren kommer. 

LES OGSÅ: Ni hårtabber du bør unngå

Hvem passer det for?

Tørrbalsam passer best for deg som har fint eller medium tykt hår eller for deg med tykt hår som ser litt tørt ut, særlig når det ikke er helt nyvasket. Hvis du vil at håret skal se umiddelbart sunnere ut, er dette produktet verdt et forsøk. 

Hvis du har en grovere hårtype og veldig tørt eller vanskelig hår, kan det nok være at en tørrbalsam ikke vil gi deg nok pleie. Da bør du heller satse på kraftigere skyts, som et serum eller en hårolje, for å temme og pleie hårlengdene. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer