Trend:

Har du lagt merke til denne trenden?

Årets største prisutdelinger er i gang for fullt, og stjernene har fått et nytt favoritt-tilbehør på den røde løperen.

TRENDY: Margot Robbie er ofte tidlig ute med å teste nye trender, her med et par sjokkrosa hansker. Foto: NTB Scanpix
TRENDY: Margot Robbie er ofte tidlig ute med å teste nye trender, her med et par sjokkrosa hansker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på den siden av året hvor de storslåtte prisutdelingene finner sted. Blant annet under årets Grammy og Sag Awards har vi sett kjendisene gå den røde løperen med glamorøse antrekk og frisyrer.

Men nå er det særlig én trend vi ser Hollywood-kjendisene har lagt sin elsk på - nemlig de klassiske hanskene. Lange, glamorøse aftenhansker som kan minne om det gamle Hollywood, hadde sin storhetstid på 1950-tallet, og nå ser det ut til at hansker vil gjøre et elegant comeback!

Hansker i seg selv er blitt brukt i århundrer. Til alt fra de fineste festene på 1920-tallet, til å luke ugress i hagen. Noen av de mest ikoniske kjendis-øyeblikkene gjennom tidene inneholder faktisk hansker.

Fra Audrey Hepburn sin rolle i klassikeren «Breakfast at Tiffany's» med sine sorte, lange hansker, til Michael Jackson sin hvite diamant-hanske (som ifølge Reuters.com er auksjonert bort til en svimlende pris på 350.000 dollar, altså over 30 millioner norske kroner)

Hanske-regler

Da man brukte hansker på 50-tallet, var det ikke bare å slenge dem på seg og løpe ut døren. Her var det en viss etikette som spilte en rolle, og dersom det var en mer formell setting skulle hanskene være lange.

De skulle ikke tas av med mindre man skulle spise, røyke eller spille kort. Smykker skulle holdes til minimum, og ringer skulle aldri brukes over hanskene (med mindre man var Marilyn Monroe).

IKON: Marilyn Monroe er fortsatt et stilikon. Foto: NTB Scanpix
IKON: Marilyn Monroe er fortsatt et stilikon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På 1920-tallet skulle hanskene brukes på alt fra lunsj til bryllup. Tilbehøret kunne brukes for å symbolisere en kvinnes klasse, eller gjemme den. En rik kvinne skulle ha bleke, myke og slanke fingre. Dersom man ikke hadde det, kunne det gjemmes under et par elegante hansker.

Bella Hadid. Foto: NTB Scanpix
Bella Hadid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Blake Lively. Foto: NTB Scanpix
Blake Lively. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Ariana Grande. Foto: NTB Scanpix
Ariana Grande. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Retro

Flere store stjerner har gitt trenden sin egen vri, så det er masse inspirasjon å hente! Dersom man liker den mer klassiske looken, så lener man seg kanskje litt mer mot Zoë Kravitz sine hvite, lange hansker. Rihanna har generelt alltid gått for en litt mer vågal stil, og valgt å bruke mintfargede, gjennomsiktige hansker.

Dersom man ser hanskene som blir brukt på rød løper i 2020, så gjelder nok ikke hanske-reglene lenger. Nå er det flere variasjoner med smykker, samt mange andre kreative varianter av trenden. Noen ganger er det kun ett element i hele antrekket som avgjør hele looken – og et par hansker kan virkelig gi det lille ekstra!

Zoë Kravitz. Foto: NTB Scanpix
Zoë Kravitz. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Rihanna. Foto: NTB Scanpix
Rihanna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Rita Ora. Foto: NTB Scanpix
Rita Ora. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer