Lob

Har du lyst til å klippe deg kort?

Slik vet du om du kler det.

KLE KORT HÅR: Vil du klippe deg kort slik som vakre Jessica Chastain? I denne saken kan du lese om trikset som viser deg om du kler det eller ikke. Foto: Abaca
KLE KORT HÅR: Vil du klippe deg kort slik som vakre Jessica Chastain? I denne saken kan du lese om trikset som viser deg om du kler det eller ikke. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utallige kjente og mindre kjente damer har de siste årene kastet seg på trenden og klippet håret i den populære lob-frisyren. Med kortere hår følger også flere fordeler: Det er lett og ledig i sommerværet, du slipper å måtte sette det opp for å unngå den legendariske nakkesvetten og tørketiden blir halvert. Høres fint ut, ikke sant?

Så var det dette med hvem som kler bob/lob, da.

Hvordan skal man finne ut av det uten å klippe seg, for så å kanskje angre? Vel, da kan du prøve 5,7-regelen. Om den ikke er noen definitiv fasit, så er den i alle fall en pekepinn på om du bør holde deg til de lange lokkene eller ikke.

LES OGSÅ: 4 frisyrer som får håret til å se tjukkere ut

5,7-REGELEN: Linjal og blyant er alt du trenger!  Foto: Line Omland Eilevstjønn
5,7-REGELEN: Linjal og blyant er alt du trenger! Foto: Line Omland Eilevstjønn Vis mer

5,7 centimeter

Ifølge ELLE.com har hårmogul og frisørlegende John Frieda funnet ut at alt du trenger er en linjal og en blyant. Sett blyanten i vinkel fra haken og bakover, slik som på bildet over. Sett så linjalen opp mot øreflippen din.

Viser avstanden fra blyant til øreflipp mer enn 5,7 cm? Da kan det hende at du heller bør beholde den lange manken. Men er det virkelig så enkelt? Vi hørte med stylist, frisør og daglig leder hos Gevir på Grünerløkka, Linn Jøssang Helgeland.

– Det handler om ansiktsform. Denne regelen er litt logisk og litt interessant, men samtidig så er det noe med at et ansikt sier så mye. Tar man utgangspunkt i den regelen der, da ser man ikke an personen. Hva hun uttrykker og utstråler, har hun tidligere uttalt til KK.no.

Jøssang Helgeland har én gyllen regel.

– Det viktigste er at klippen ikke ender ved deler av ansiktet ditt du helst vil gjøre mindre synlige, sier hun.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan: - Føles nesten som om jeg har amputert et bein

Regler er til for å brytes

ENKELT: Dette er alt du trenger!  Foto: Line Omland Eilevstjønn
ENKELT: Dette er alt du trenger! Foto: Line Omland Eilevstjønn Vis mer

– Jeg er nok en frisør som gir litt blaffen i reglene. Balanse har alt å si. Den formen du skal ha kommer an på symmetrien din. Du vet, et langt ansikt forminskes med en sveis, et kort ansikt kan forlenges med en annen.

Er alt håp ute for deg med mer enn 5,7 cm i avstand mellom blyant og øreflipp eller et firkantet ansikt? Nei.

– Et firkantet ansikt trenger en mykere frisyre, men den kan fremdeles være kort. Da handler det bare om å ikke stoppe opp rett ved kjeven, siden den vil fremheves veldig, forklarer frisøren.

Det er altså slik at det sannsynligvis finnes en fin kort frisyre for deg som har passert 6 cm også. Jøssang Helgeland sier at det viktigste du kan gjøre for å være sikker på å bli fornøyd, er å prate med frisøren din og uttrykke dine ønsker.

Alle kan kle kort hår. Det må bare tilpasses. Jeg har et veldig stort fokus på å prate ordentlig med kunden. Et frisørbesøk handler også om å lære hvordan man skal ta vare på sveisen etter at kappen er tatt av og timen betalt for.

LES OGSÅ: Kort hår som er umulig å style?

Langt hår er detronisert

En stund har det virket som at alle kvitter seg med sine lange lokker. Jøssang Helgeland kan bekrefte denne teorien.

– Utrolig mange klipper det lange håret nå. Prøv det! Det vokser jo ut igjen. Jeg anbefaler å klippe i to omganger hvis en kunde har veldig langt hår. De må bli vant til det litt etter litt.

En stor forandring lager ofte bølger, og for mange kan en frisyre forandre mye mer enn hvordan ansiktet vårt rammes inn.

– De som har langt hår har ofte hatt det veldig, veldig lenge, og etter en klipp føler de seg som nye versjoner av seg selv. Det forandrer alt. Det endrer ofte stilen vår også, som regel til det bedre.

Og helt på tampen – bør du gå for bob eller lob?

– Jeg synes lob er veldig fint. Det er veldig mange som kommer og klipper det. Både lob og bob kan være kort for meg, forskjellen er at bob er skrå. Det vi har sett mest av i det siste er den helt rette loben, som er fin på veldig mange.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer