Jakke

Har du prøvd å bruke jakken din sånn?

Dette stylingtrikset er nemlig elsket blant moteprofiler og designere!

STILTIPS: Denne sesongen skal vårjakken brukes lik! Foto:   Scanpix
STILTIPS: Denne sesongen skal vårjakken brukes lik! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som våren begynner å nærme seg, er det så å si en tradisjon å finne den perfekte vårjakken. Hvert fall for min del. Men hvis det er en jakke som henger i klesskapet mitt sesong etter sesong, så er det trenchcoat-en. Dette tidløse plagget kan styles både mer hverdagslig og mer pyntet, men har du noen gang tenkt på å ta den på deg på en helt annen måte?

For nå er det nemlig sånn at en jakke ikke skal brukes som en jakke lenger. Dropp å faktisk tre den på deg, men sleng den heller over skuldrene, knyt den rundt livet, knyt den på tvers av kroppen eller trekk den nedover skuldrene. Ja, dette høres nok kanskje litt merkelig ut, og for mange holder det i massevis å bare bruken jakken som en jakke (og det skjønner vi). Men dersom du ønsker å gjøre noe litt mer ut av antrekket ditt, bør du sjekke ut dette:

Det vi nemlig har lagt merke til en stund nå, er at designerne og moteprofiler har valgt å style antrekkene sine ved å trekke kåpen ned og kneppe igjen foran. Ser du ikke helt hva jeg snakker om? Sjekk ut bildene fra Balenciagas visning for høsten/vinteren 16/17:

Balenciaga AW16 Foto: Scanpix
Balenciaga AW16 Foto: Scanpix Vis mer

Kim Kardashian Foto: Rex Features
Kim Kardashian Foto: Rex Features Vis mer

Gjør som Kim Kardashian

I lang tid nå har vi sett at den mest populære måten å bruke jakken på (utenom den vanlige selvfølgelig), er å legge den henslengt over skuldrene. Bare la den ligge der liksom. Jeg har jo selvfølgelig måtte teste ut dette, og selv om jeg syns det er så kult, flyr den av skuldrene mine med en gang jeg begynner å gå noen meter. Kanskje det er jakken, kanskje det er skuldrene mine. 

Derfor tenker jeg at jeg skal gjøre som Kim Kardashian (36) selv, å trekke kåpen ned og kneppe igjen foran. Denne looken valgte hun nemlig da hun deltok på moteuken i Paris i høst - like før hun ble ranet faktisk. Disse antrekksbildene var nemlig de siste hun la ut på Instagramkontoen sin før hun tok en pause etter den dramatiske hendelsen.

Kardashian velger å bruke jakken selv som en overdel, men det som også er fantastisk kult, er å ha en høyhalset genser under. To enkle plagg, men ved å bruke dette stylinggrepet gjør du det hele så mye mer spennende. Vi har latt oss inspirere av gatemoten under de ulike moteukene og du kan finne flere av bildene her:

LES OGSÅ: Kim Kardashian stjal oppmerksomheten nok en gang

Flere muligheter

Men dersom denne måten å bruke jakken sin på ikke skulle være nok for deg, kan du hente enda mer inspirasjon fra A.P.C.s siste visning. Her var nemlig det å style jakken på nye og kreative måter en greie gjennom hele visningen. Det var blant annet lagt over skuldrene og kneppet igjen i halsen, jakken var også knytt rundt livet som et skjørt, og den var i tillegg dratt litt på siden av skuldrene. 

Akkurat det å knyte plagg på visse måter har vi holdt på med lenge. Du kan blant annet stjele Olivia Palermos stiltips her hvor hun knyter en genser over genseren sin. Dette er også noe den norske designeren Christina Ledang viste under Oslo Runway i 2015 da hun stylet modellene sine med genseren som var knytt på skrått rundt skulderen. 

LES OGSÅ: Når du trodde Chanel ikke hadde mer kreativitet igjen, så gjør de dette

A.P.C.   Foto:   Scanpix
A.P.C. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer