REDESIGNET H&M TØY: H&M Loves ESMOD Oslo er en kolleksjon laget av gammelt H&M-tøy kunder leverte inn i mai. Det er studenter på ESMOD som har redesignet plaggene og alle skal auksjoneres bort på Bloppis.no.  Foto: Per Ervland
REDESIGNET H&M TØY: H&M Loves ESMOD Oslo er en kolleksjon laget av gammelt H&M-tøy kunder leverte inn i mai. Det er studenter på ESMOD som har redesignet plaggene og alle skal auksjoneres bort på Bloppis.no. Foto: Per Ervland Vis mer

H&m

Har gjort gamle H&M-klær til nye

Den svenske klesgiganten har laget to kolleksjoner av tidligere innsamlingsaksjon - nå selges plaggene til inntekt for veldedighet.

Publisert
Torsdag 23. august lanserte den svenske kleskjeden H&M to splitter nye kolleksjoner - H&M Loves Vintage og H&M Loves ESMOD OSLO hos deres norske flagskipbutikk i Bogstadveien.

Begge kolleksjonene er resultat av innsamlingsaksjonen «Spring clean your wardrobe», som H&M avholdt i vår. Her kunne alle som ville levere inn sine gamle H&M klær, og i retur fikk man 25 kroner per pose.

FAVORITTENE: Her viser (fra venstre) Vibeke Holann, kommunikasjonssjef i H&M Norge, og Ellen Arnstad - Forlagsredaktør i Aller Media, frem sine favoritter fra ESMOD-kolleksjonen.  Foto: Per Ervland
FAVORITTENE: Her viser (fra venstre) Vibeke Holann, kommunikasjonssjef i H&M Norge, og Ellen Arnstad - Forlagsredaktør i Aller Media, frem sine favoritter fra ESMOD-kolleksjonen. Foto: Per Ervland Vis mer

Sydde om innleverte H&M-klær

Ifølge Vibeke Holann, kommunikasjonssjef i H&M, fikk de inn over to tonn med klær i løpet av den to uker lange kampanjen. Og et utvalg av disse ble levert inn til studenter ved designutdanningen ESMOD i Oslo, som skulle konkurrere om å redesigne nye antrekk av plaggene.

Oppgaven var å vise hvilke muligheter det ligger i å sy om gamle H&M-klær til nye, og totalt 29 studenter har levert inn bidrag til konkurransen.


Torsdag var både Margareta van den Bosch, som er kreativ rådgiver i H&M og mangeårig sjefsdesigner, samt Catharina Midby - Fashion & Sustainable ansvarlig i H&M, tilstede i Oslo for å kåre vinneren av konkurransen. Og det var 25 år gamle Trami Ngo som stakk av med seieren, med en stilig omsydd jakke i ulike materialer.

LES OGSÅ: Slik blir høsten hos H&M

Auksjon på Bloppis.no

Tilsammen ble det designet 30 forskjellige antrekk, og disse skal auksjoneres bort på nettloppemarkedet Bloppis.no.

Dersom du var en av dem som leverte inn dine gamle H&M-klær, kan du med andre ord få dem tilbake nå, i omsydd og langt mer unik form.

Og det beste av alt - alle inntektene fra både denne, og vintagekolleksjonen, går til UNICEF og H&Ms «All for children»- prosjekt.

Plaggene og auksjonsprisene finner du her!Bilder av alle ESMOD-plaggene ser du nedenfor:


LES OGSÅ: Her kan du gjøre vintagekupp fra senga

- Gjør gamle plagg nye

KK.no fikk selvsagt anledning til å ta en kort prat med van den Bosch og Midby rett etter prisutdelingen, og de to forteller at de er meget imponert over både ESMOD- og vintagekolleksjonen, hvis salget er til inntekt for UNICEF og H&Ms «All for children»- prosjekt.

- Det er rett og slett helt fantastisk. Studentene har vært utrolig kreative, og det er virkelig inspirerende og morsomt å se hvor flotte, stilsikre plagg man kan lage av gamle H&M-klær, sier de to til KK.no.

I tillegg til at det er svært miljø- og gjenbruksbevisste kolleksjoner, mener de to kreative frontfigurene i kleskjeden at kolleksjonene står frem som et godt eksempel, og at det viser at de fleste av oss kan gjøre noe nytt med gamle plagg, dersom vi blir lei de.

- Dette er veldig inspirerende for andre også. Det viser at det ikke er så mye som skal til for å gjøre plagg «nye». Du kan for eksempel sy på nye armer på en jakke, ta på andre knapper, sy på pynt, klippe og ordne til, ja, det er utrolig hvor mye du kan gjøre, og jobber du sammen med noen blir det gjerne enda mer kreativt, sier van den Bosch.


LES OGSÅ: Kom på fest i Ikea-kjole

Selges nå

En del av plaggene ble lagt ut for auksjon på Bloppis.no allerede kl. 10.00 torsdag morgen, men noen av plaggene har senere auksjonsdato (mer info finner du på nettsiden).

Startpris ligger på rundt 100 kroner, og for å kunne by må du kun opprette en brukerprofil (gratis) på nettloppemarkedet.


LES OGSÅ: Slik gjør du vintagekupp på nettet

Vintage i Bogstadveien

I tillegg til H&M Loves ESMOD-kolleksjonen, selges altså de gjenværende plaggene på H&M i Bogstadveien som del av H&M Loves Vintage-kolleksjonen.

Også prisen her er lav, og det finnes alt fra vesker, sko og belter, til kjoler, skinnjakker og stilige skjørt og bukser.

- Vintageplaggene vil kun selges i Bogstadveien, og når det er tomt så er det tomt. Men vi ser jo at dette har vært en kjempebra greie, og har flere planer, så du skal ikke se bort fra at vi gjør noe lignende igjen, sier Vibeke Holann til KK.no.

Se utvalgte bilder fra vintagekolleksjonen nedenfor:


VINNEREN: 25 år gamle Trami Ngo vant konkurransen med dette lekre antrekket.  Foto: Per Ervland
VINNEREN: 25 år gamle Trami Ngo vant konkurransen med dette lekre antrekket. Foto: Per Ervland Vis mer
I NORGE: Både Margareta van den Bosch, som er kreativ rådgiver i H&M og mangeårig sjefsdesigner, samt Catharina Midby - Fashion & Sustainable ansvarlig i H&M, var kommet til Norge for å kåre vinneren av designkonkurransen.  Foto: Per Ervland
I NORGE: Både Margareta van den Bosch, som er kreativ rådgiver i H&M og mangeårig sjefsdesigner, samt Catharina Midby - Fashion & Sustainable ansvarlig i H&M, var kommet til Norge for å kåre vinneren av designkonkurransen. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Slik kan du fornye klærne dine

FAVORITTENE: Fra venstre - KK-stylist, journalist og moteekspert Nadine Monroe viser frem sin favoritt - en rosa vest, og Celine Aagaard, redaktør i Mag, viser frem sin favoritt - et kult skjørt i skinn og boblestoff.  Foto: Per Ervland
FAVORITTENE: Fra venstre - KK-stylist, journalist og moteekspert Nadine Monroe viser frem sin favoritt - en rosa vest, og Celine Aagaard, redaktør i Mag, viser frem sin favoritt - et kult skjørt i skinn og boblestoff. Foto: Per Ervland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer