Holdbarhet sminke:

Har holdbarhetsdatoen egentlig noe å si for sminken?

Ja, sier ekspertene.

HOLDBARHET SMINKE: Vi elsker sminke og vil helst at favorittene våre skal skal vare eig, men slik er det dessverre ikke. FOTO: NTB Scanpix
HOLDBARHET SMINKE: Vi elsker sminke og vil helst at favorittene våre skal skal vare eig, men slik er det dessverre ikke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har datostempelet på sminke egentlig noe å si? Vil maskaraen begynne å drysse når den er gammel eller er dette bare en påstand for å selge mer? Vi har spurt ekspertene! Pssst, har du fått med deg maskarateknikken som gir volum, fylde og lengde?

Ifølge Karen A. Bessesen i Nikitas kreative team stemmer det at sminke kan gå ut på dato - derfor er de fleste sminkeprodukter merket med et lite bildet av en krukke med et tall inni seg. Bessesen forteller at holdbarhetstiden vises i måneder, og gjelder etter at produktet er åpent og brukt.

-På maskara står det for eksempel ofte tre måneder, på leppestift seks, mens solpudder gjerne er satt til 12 måneder, forklarer hun.

- Varer virkelig leppestiften bare i et halvt år?

- I grunn ja, men det er absolutt ikke slik at sminke alltid er dårlig etter holdbarhetsdatoen, sier hun.

Tegn på at sminken er gammel

Lurer du på om sminken din er på hell, tipser makeupartisten om at du kan begynne med å stille deg selv følgende spørsmål: Lukter produktet ditt «unormalt»? Da er det bevis nok til at du burde kaste det. Makeupartisten forklarer at dette ofte kommer av bakteriedannelse, som kan føre til hudirritasjon, urenheter og betente porer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer