Mote

Har korona gjort disse trendy igjen?

– Jeg blir nostalgisk hver gang jeg tar de på.

SNØSKO: Moon Boots er tilbake i motebildet. Her på beina til influenser Tine Andrea. FOTO: Instagram @tineandraa
SNØSKO: Moon Boots er tilbake i motebildet. Her på beina til influenser Tine Andrea. FOTO: Instagram @tineandraa Vis mer
Publisert

Som et gufs fra tidlig 2000-tallet seiler Moon Boots nå inn som sesongens kanskje hotteste vintersko. Den chunky booten må likevel dele førsteplassen med Uggs som også gjør comeback nå. I bresjen går kjendiser, moteprofiler og influensere som fyller opp feeden vår med bilder av skoen som man enten elsker eller hater.

Skapt på 1960-tallet var Moon Boots originalt inspirert av astronautenes store månestøvler, men laget for å brukes i snøen.

Det var italienske Giancarlo Zanatta som etter å ha blitt inspirert av månelandingen i 1969 skisset tegningene til de første skoene som fikk sin storhetstid først på 1980-tallet. Siden har de med jevne mellomrom dukket opp i motebildet, og nå er de altså her igjen.

Nylig dukket Hailey Bieber opp i en kampanje for undertøysgigant Victoria's Secret ikledd – vel, undertøy og Moon Boots. Dua Lipa på sin side feiret jul i Hello Kitty Moon Boots. Også influenserne her hjemme har kastet seg på trenden som motepressen selvsagt har snappet opp.

– En favoritt på fjellet

En av de som har sportet den chunky vinterstøvlen her hjemme er influenser Tine Andrea Lauvli. Hun forteller til KK at hun har et nostalgisk forhold til skoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer