Mote

Har korona gjort disse trendy igjen?

– Jeg blir nostalgisk hver gang jeg tar de på.

SNØSKO: Moon Boots er tilbake i motebildet. Her på beina til influenser Tine Andrea. FOTO: Instagram @tineandraa
SNØSKO: Moon Boots er tilbake i motebildet. Her på beina til influenser Tine Andrea. FOTO: Instagram @tineandraa Vis mer
Publisert

Som et gufs fra tidlig 2000-tallet seiler Moon Boots nå inn som sesongens kanskje hotteste vintersko. Den chunky booten må likevel dele førsteplassen med Uggs som også gjør comeback nå. I bresjen går kjendiser, moteprofiler og influensere som fyller opp feeden vår med bilder av skoen som man enten elsker eller hater.

Skapt på 1960-tallet var Moon Boots originalt inspirert av astronautenes store månestøvler, men laget for å brukes i snøen.

Det var italienske Giancarlo Zanatta som etter å ha blitt inspirert av månelandingen i 1969 skisset tegningene til de første skoene som fikk sin storhetstid først på 1980-tallet. Siden har de med jevne mellomrom dukket opp i motebildet, og nå er de altså her igjen.

MÅNESKO: Moon Boots er inspirert av skoene til astronautene under månelandingen i 1969. FOTO: NTB
MÅNESKO: Moon Boots er inspirert av skoene til astronautene under månelandingen i 1969. FOTO: NTB Vis mer

Nylig dukket Hailey Bieber opp i en kampanje for undertøysgigant Victoria's Secret ikledd – vel, undertøy og Moon Boots. Dua Lipa på sin side feiret jul i Hello Kitty Moon Boots. Også influenserne her hjemme har kastet seg på trenden som motepressen selvsagt har snappet opp.

– En favoritt på fjellet

En av de som har sportet den chunky vinterstøvlen her hjemme er influenser Tine Andrea Lauvli. Hun forteller til KK at hun har et nostalgisk forhold til skoen.

–Fra å stjele mamma sine da jeg var liten, til aprés-ski i solveggen på fjellet med familien. De er jo utrolig varme å ha på og derav veldig praktiske på kalde dager.

NOSTALGISK: – Jeg har et nostalgisk forhold til skoen, forteller influenser Tine Andrea Lauvli til KK. FOTO: Instagram @tineandreaa
NOSTALGISK: – Jeg har et nostalgisk forhold til skoen, forteller influenser Tine Andrea Lauvli til KK. FOTO: Instagram @tineandreaa Vis mer

Boots generelt står sterkt i motebildet akkurat nå, forteller Lauvli til KK.

– Og kanskje mer av nettopp det retro slaget. Moon Boots har dessuten vært lojale til sitt design i alle år, og har bygd opp en solid fanskare av folk i alle aldre.

– Ikonisk

– Jeg elsker Moon Boots, slår influenser Janka Polliani fast overfor KK.

– Jeg kommer jo fra Moon Boots-generasjonen og blir nostalgisk hver gang jeg tar de på. Og utseende kan bedra. Det er de varmeste skoene jeg har. Jeg kan stå på skøytebanen med ungene uten å være det minste kald på bena, legger hun til.

PÅ FJELLET: Influenser Janka Polliani elsker Moon Boots. FOTO: Instagram @jankapolliani
PÅ FJELLET: Influenser Janka Polliani elsker Moon Boots. FOTO: Instagram @jankapolliani Vis mer

– Hva tror du er grunnen til at Moon Boots har fått sin store rensessanse nå?

– Skoen er jo ikonisk, Samtidig er det slik med trender at de kommer og går. Selskapet bak Moon Boots har vært tro til sin merkevare, og skitrenden med luksuriøse og nostalgiske snitt fra 70- og 80-tallet som nå er tilbake for fullt kan nok også ha noe med saken å gjøre.

– Enorm økning

Hos Ferner Jacobsen, som er en av forhandlerne av den originale Moon Boot-en, kan de bekrefte trenden. De melder nemlig om enorm økning i salg av skoen.

– Det gjelder for både damer og herrer. Vi ser også at mange unge nå kjøper Moon Boot. Man ser jo veldig mye til skoen i sosiale medier, og det slår selvsagt positivt ut, sier innkjøper Chris Nikolaisen til KK.

POPULÆR: Moon Boot er tilbake i motebildet. Disse koster i underkant av 1600 kroner. FOTO: produsenten
POPULÆR: Moon Boot er tilbake i motebildet. Disse koster i underkant av 1600 kroner. FOTO: produsenten Vis mer

Trendforsker: – Vi er i komfortsonen

Trendforsker Gunn-Helen Øye sier til KK at hun ikke er overrasket over trenden.

– Vi er jo blitt ganske «slappe». Hjemmekontor skriker komfort, og det er den tanken vi har i hodet. Joggebukse, stor genser og en slitt t-trøye. Nå har vi hatt det slik i et par års tid, og vi ser at moten innretter seg deretter. Vi er i komfortsonen når vi er inne – og ute.

TRENDFORSKER: Gunn-Helen Øye mener Moon Boots sklir rett inn i moteklimaet nå. FOTO: Astrid Waller
TRENDFORSKER: Gunn-Helen Øye mener Moon Boots sklir rett inn i moteklimaet nå. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Og det er her Moon Boots sklir rett inn, mener trendforskeren. Selv har hun så og si bodd i sine siden hun kjøpte de i høst.

– De er varme og komfortable, og slik mine er; griper godt på isen, legger hun til.

– Hvis jeg skulle driste meg inn i Den Norske Opera & Ballett, hadde jeg gått med de der og. Sammen med en kul kjole.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer