<strong>VI PUMPER MASKARAEN:</strong> Ved å gjøre dette i stedet for å skru den opp, vil maskaraen tørke ut fortere enn den skal. Foto: KK.no
VI PUMPER MASKARAEN: Ved å gjøre dette i stedet for å skru den opp, vil maskaraen tørke ut fortere enn den skal. Foto: KK.no Vis mer

Maskara

Har maskaraen din tørket ut?

Kan være at du begår en vanlig tabbe.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange blir ofte forbauset over at maskaraen tørker ut så fort. For de fleste maskaraer skal faktisk ha en holdbarhet på opp mot seks måneder. 

Men det er én feil mange av oss begår - som gjør at maskaraen din vil vil takke for seg litt tidligere enn planlagt.

Ifølge Katja Ivarson, salgt- og markedssjef i Makeup Mekka er dette veldig vanlig resultatet av at vi «pumper» maskaraen opp og ned i beholderen før påføring.

Det fører til at det kommer masse luft ned i beholderen og videre til at maskaraen tørker raskere ut.

<strong>RØR RUNDT:</strong> Vri heller kosten rundt i beholderen, fremfor å pumpe den opp og ned. Det vil forhindre at maskaraen tørker for raskt ut.
RØR RUNDT: Vri heller kosten rundt i beholderen, fremfor å pumpe den opp og ned. Det vil forhindre at maskaraen tørker for raskt ut. Vis mer

- Derfor anbefaler vi at du «skrur» kosten ut av beholderen. Rør gjerne litt rundt med kosten før du skrur opp for å få mer produkt på kosten, men ikke pump opp og ned, tipser Ivarson.

LES OGSÅ: Bør du bruke maskara på undervippene?

Så lenge varer den

Tone vid Skipá, som er makeupartist, journalist og skjønnhetsansvarlig i KK, HENNE og STYLEmag, bekrefter også at dette er hovedgrunnen til at sminkeproduktet tørker ut.

Ifølge Skipá har de forskjellige maskaraene ulike konsistenser, slik at de tørker ulikt.

Volummaskaraer, for eksempel, har mye fibertråder i seg og vil derfor tørke raskere enn de vanlige.

- En maskara varer ikke evig, og under er de merket med en krukke med et tall som indikerer hvor lenge den varer etter at den er åpnet, tipser skjønnhetseksperten.

Selv om de fleste maskaraer har en holdbarhet på seks måneder, kan den føles tørr før hvis du bruker mye. 

- Bruker du maskaraen ofte og mye, sier det seg selv at den blir raskere tørr enn om du bruker maskara en gang i blant, eller om du bruker ulike varianter, sier vid Skipá.

Slik påfører du maskara på «riktig» måte

LES OGSÅ: Sminken din er en bakteriebombe

Maskaratabbene du bør unngå

Her er et par ting til du kan tenke på du tar frem maskaraen.

1. Klumpete vipper
Selvsagt er det fint med lange, fyldige vipper, men bruker du for mye maskara, kan vippene lett klumpe og klistre seg sammen og gi deg en edderkopp-look.

Prøv heller: To lag maskara bør holde, og du bør påføre det andre laget mens det første ennå er litt fuktig.

Gre gjerne gjennom vippene med en vippekost etter du har påført maskara, så får du lekre, lange, separerte vipper.

<strong>TØRR MASKARA:</strong> Har maskaraen blitt tørr og du skjønner ikke helt hvorfor? Det kan være fordi du pumper inn luft i beholderen. Foto: Scanpix
TØRR MASKARA: Har maskaraen blitt tørr og du skjønner ikke helt hvorfor? Det kan være fordi du pumper inn luft i beholderen. Foto: Scanpix Vis mer

2. Gamle maskararester
Dersom du slurver med sminkefjerningen, sier det seg selv at resultatet ikke blir like bra neste gang du sminker deg. Dessuten har ikke vippene dine godt av at du sover med sminke på. La vippene hvile om natten.

Prøv heller: Bruk en mild sminkefjerner på en bomullsdott og hold den mot vippene i cirka 20 sekunder. Ved å bruke lett press og la tiden jobbe for deg, kan du unngå å gni vippene, noe som ofte fører til at vipper faller av.

3. Vi glemmer røttene
Maskara er fantastisk fordi det rammer inn øynene og får vippene til å se fyldigere og lengre ut, samtidig som det åpner blikket ditt og gir deg et mer våkent utseende. Det gjelder imidlertid bare om du påfører maskaraen riktig.

Mange legger maskaraen hovedsakelig på tuppen av vippene, men det er faktisk området nærmest vippekanten som er viktigst for å få best mulig effekt.

Prøv heller: Legg maskarakosten på vippene helt inntil vipperota, helt inn mot huden, og beveg den frem og tilbake i en sikksakkbevegelse mens du blunker mot kosten. Gjør dette flere ganger før du drar kosten utover langs vippene. Da unngår du et lyst område innerst på vippene.

LES OGSÅ: Her er de beste maskaraene

<strong>MASKARATABBER:</strong> Neste gang du påfører sminken er det et par ting du bør tenke på. Foto: Samfoto
MASKARATABBER: Neste gang du påfører sminken er det et par ting du bør tenke på. Foto: Samfoto Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer