Lue

Har Mette-Marit høstens «it»-lue?

Lyserosa er helt klart fargen som gjelder denne høsten.

STORE SJANSER FOR AT DENNE LUEN BLIR EN HIT: Kronprinsesse Mette-Marit gikk for en ribbet lyserosa lue med matchende skjerf da hun og kronprins Haakon besøkte Vest-Agder i midten av september. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
STORE SJANSER FOR AT DENNE LUEN BLIR EN HIT: Kronprinsesse Mette-Marit gikk for en ribbet lyserosa lue med matchende skjerf da hun og kronprins Haakon besøkte Vest-Agder i midten av september. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har kommet til krysningspunktet der sommeren og høsten møtes. Og som alltid lurer vi på når det er på tide å ta fram lua. Allerede nå kan vi kjenne det kalde draget i luften om morgenen. Og som vi vet mister vi 50 prosent av kroppsvarmen gjennom hodet, så det gjelder å holde seg god og varm. Likevel vil vi gjerne ha en lue som er litt stilig, derfor er det alltid spennende å se hva som gjelder hver sesong.

I duse pasteller

Hver høst og vinter er det enkelte luer som skiller seg ut som it-luer. Det siste året har oransje og fargerike skateluer fra merket Carhartt vært stort. De norske luene fra merket FWSS (Fall Winter Spring Summer) er også svært populære. Popstjernen Tone Damil er en av flere kjendiser som brukte denne luen mye ifjor - hun gikk for en burgunderfarget variant.Men hva er mest moderne denne høsten? Hvis vi skal la oss inspirere av kronprinsesse Mette-Marit, er lyserosa den store fargen nå. Da hun og kronprins Haakon besøkte Vest-Agder i midten av september, gikk hun for en ribbestrikket lue med matchende skjerf i den sukkersøte fargen. Og vi lar oss ikke forundre om dette blir en trend.

Rosa pus fra Chanel

Den duse pastellfargen går også igjen i kolleksjonene til Jonathan Saunders, Miu Miu og Blumarine, og i klesbutikkene er det flust av kåper, bukser og gensere i rosa nyanser. Chanel har også en pusete knall rosa lue å by på i sitt sortiment. Ikke ulik den vi hadde på oss som barn på 70- og 80-tallet.– Karl Lagerfeld elsker å overraske. Han beholder det klassiske Chanel DNA-et, men gjør det om til noe mer spennende og sesongbetont på hver eneste visning. Luene er nok for de mest vågale som liker å leke med mote, sier KKs moteredaktør, Silje Pedersen i denne artikkelen.

Skatelua - nå med slør

Popstjernen Rihanna har også en rosa variant i lueparken sin denne sesongen. Hun pimper den opp med et hvitt slør, noe som vi også ser er en hit hos andre kjendiser.Stilikonet er ellers svært glad i sine grå, sorte og oransje hip hop-luer. Stiltrikset hennes er å alltid vise luggen når hun har dem på seg.

Slik blir du fin i lue

Er du en av dem som dropper lue fordi du synes du ser så teit ut? Mange føler at de ikke blir fin i lue, men vet du hva du skal se etter kan vi love at det finnes en du kler der ute:Her er noen gode tips:
 • Kul, edgy, streetstyleelsker, feminin eller romantisk? Finn ut hvilken stil du vil gå for, men la den stramme skilua få lov til bare å være skilue.
 • Er du så heldig å ha masse hår, er en grovstrikket lue eller en oversized modell perfekt - men velg en stor nok størrelse.
 • Vil du smalne ansiktet skal du unngå luer som er for korte og for trange. Sats på luer som er litt avlange, og som strekker seg litt over hodet. Mønster i form av farger eller strikk skal gå horisontalt.
 • Store bomsete luer kan se litt rart ut på små hoder, med mindre du har mye hår.
 • Avlange ansikt kler luer som er brede, gjerne med oppbrettet kant. Mønsteret bør ligge horisontalt.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer