Camilla Pihl

– Har stått på agendaen siden vi lanserte merket

I et presset marked satser Camilla Pihl videre.

CAMILLA PIHL: Gründeren og influenseren utvider businessen. FOTO: Yvonne Wilhelmsen.
CAMILLA PIHL: Gründeren og influenseren utvider businessen. FOTO: Yvonne Wilhelmsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har alltid lett etter den perfekte denimbuksen, forteller Camilla Pihl.

Så da tok hun like så greit saken i egne hender, som så mange ganger tidligere.

Skal vi tro Camilla har det ligget i kortene hele tiden – å lansere denimkolleksjon.

– Å lage en egen jeans-kolleksjon har stått på agendaen helt siden vi lanserte merket Camilla Pihl, forteller hun til KK.

– Vi har brukt tid på å utvikle det mener vi er perfekte jeans; tidløse modeller som er designet for å vare, legger hun til.

SATSER: I jakten på den perfekte jeansen, lagde Camilla Pihl den like så godt selv. FOTO: Pihl Denim.
SATSER: I jakten på den perfekte jeansen, lagde Camilla Pihl den like så godt selv. FOTO: Pihl Denim. Vis mer

Nettopp jeans har vært det ultimate go to-plagget for den norske moteprofilen, men alltid vanskelig å finne. Det er forholdsvis lett å kjenne seg igjen for mange. Men ikke alle lanserer sin egen denimkolleksjon, da.

Det er liksom ikke det enkleste å drive med, for markedet er tøft og konkurransen knallhard. Det er mange om det berømmelige beinet, og alt tyder på at økonomien blir trangere for fleste av oss.

UTVIDER: Denimmerket skal komplementere de andre klærne i merket. FOTO: Pihl Denim.
UTVIDER: Denimmerket skal komplementere de andre klærne i merket. FOTO: Pihl Denim. Vis mer

Men mens andre kjemper for å holde konkursspøkelset på en armlengdes avstand, ser andre muligheter. Rett før jul åpnet Camilla Pihl sin andre butikk i Oslo, og en tredje åpner i Bergen nå på nyåret.

– Vi har over tid hatt god vekst, og flere fysiske butikker har ligget i planene lenge. Derfor valgte vi å følge planen til tross for et utfordrende marked, sier hun.

Da KK møtte Camilla i fjor, etter to år med pandemi, fortalte hun at selskapet vokste.

– Vi vokser fort, og er veldig stolte og ydmyke over at det går så bra. De to siste årene har vært rare, men vi har liksom truffet, så vi har ikke merket så mye til det.

Og det går fortsatt så det suser. Selskapet registrert som Camilla Pihl Fashion Group AS omsatte for 33,8 millioner kroner i 2021, og merket fortsetter bare å vokse.

– Det er alltid litt rart å skulle snakke om egne ting. Man blir liksom litt sånn: 'wow'. Men jeg er stolt over å gå det til, stolt av teamet mitt og takknemlig for at folk har tatt imot oss som et nytt merke. Det er klart at vi har gjort noe riktig, sa hun da.

LIGGET I KORTENE: Satsningen skal ha ligget i kortene, forteller Pihl til KK. FOTO: Pihl Denim.
LIGGET I KORTENE: Satsningen skal ha ligget i kortene, forteller Pihl til KK. FOTO: Pihl Denim. Vis mer

Hva tror hun er grunnen til at de får det til?

– Vi har stor tro på det vi driver med og har truffet markedet med vår tydelig identitet.

– Og så er vi et lite, sammensveiset team som jobber målrettet for å utvikle merkevaren og skape gode resultater. På veien har vi det det gøy, og det tror jeg er viktig for å kunne lykkes, legger Camilla til.

SATSER: I et presset marked åpner Camilla Pihl sin tredje butikk. FOTO: Privat.
SATSER: I et presset marked åpner Camilla Pihl sin tredje butikk. FOTO: Privat. Vis mer
I OSLO: Merkets første butikk ligger i Prinsens gate i Oslo. FOTO: Privat.
I OSLO: Merkets første butikk ligger i Prinsens gate i Oslo. FOTO: Privat. Vis mer

Denimmerket, som lanseres om få uker, skal komplementere de andre klærne i Camilla Pihl-kolleksjonen.

– Vi har laget de tre jeansene vi mener du trenger i garderoben med utgangspunkt i mine favorittfasonger gjennom tidene.

– Vaskene er delikate og tidløse, kvaliteten holder fasong over tid og de passer like fint til en bluse med hæler som til hverdags med en t- skjorte og sandaler, sier Camilla.

BREDT UTVALG: Jeansene skal passe ulike kroppsfasonger, og er testet på et bredt utvalg damer, forteller Pihl til KK. FOTO: Pihl Denim.
BREDT UTVALG: Jeansene skal passe ulike kroppsfasonger, og er testet på et bredt utvalg damer, forteller Pihl til KK. FOTO: Pihl Denim. Vis mer

– Hvordan er det med størrelsene? Det er jo ingen hemmelighet at mange sliter med å finne jeans med rett passform – som passer.

Kolleksjonen kommer i størrelseutvalg 34 til 44. Det var klart for oss tidlig i prosessen at vi skulle lage jeansmodeller som passer ulike kroppsfasonger. Derfor har vi testet på et bredt utvalg damer i hele størrelsesregisteret, forteller Camilla.

– Vårt mål har vært at ulike kroppsformer skal kunne finne jeansen de har lett etter som sitter så komfortabelt at den blir en garderobefavoritt gjennom flere sesonger.

Visjonen for merket er ifølge Camilla å lage klær som passer inn i enhver garderoben.

– Der har vi klart å treffe veldig bra.

– Hvem er Camilla Pihl-kvinnen?

– Jeg tror vi treffer ganske bredt. Det har jeg egentlig gjort med alt jeg holder på. Men det kanskje folk som følger meg og som liker stilen min. Klærne er jo veldig i min ånd, ellers hadde jeg ikke lagd de.

– Jeg er litt sånn go with the flow på alle prosjekter jeg jobber med. Jeg har jo mål, så klart, men man må liksom surfe bølgen litt og se hvor den tar deg. Men at vi vil fortsette å vokse oss større er jo klart!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer