Bik Bok Runway Awards:

Harald og Ida vant motepris og 100 000 kroner

- Måten vi tenker og snakker på, blir for mange ikke så kommersielt.

BIK BOK RUNWAY AWARDS: Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien stakk av med pris, mentor og 100 000 kroner siste dag av Oslo Runway. Foto: Jan Kühr
BIK BOK RUNWAY AWARDS: Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien stakk av med pris, mentor og 100 000 kroner siste dag av Oslo Runway. Foto: Jan Kühr Vis mer
Publisert

Nok en runde med Oslo Runway nærmer seg slutten, og det hele rundes av ved at en designerspire vinner «Bik Bok Runway Awards».

Under denne prisutdelingen får fem designere mulighet til å presentere sine kolleksjoner under den norske moteuka, men til slutt står kun en av dem igjen med seier og 100 000 kroner. Tidligere har Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad vunnet prisen - begge hadde visninger under årets Oslo Runway.

MICHAEL OLESTAD: Her er kolleksjonen til Michael Olestad som vant «Bik Bok Runway Awards» 2017. Foto: Indigital Images/Oslo Runway
MICHAEL OLESTAD: Her er kolleksjonen til Michael Olestad som vant «Bik Bok Runway Awards» 2017. Foto: Indigital Images/Oslo Runway Vis mer

Årets finalister er Bror August, HAiK/w, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio. Se kolleksjonene de presenterte under her og scroll lenger ned for å se hvem som stakk av med seieren!

I år var det HAiK/w som kunne juble høyest. Juryen som kom fram til årets vinner besto av designer Ann-Sofie Back, Costume-redaktør Kine B. Hartz, designsjef hos Bik Bok Kirsten Andersen, akrivredakør hos Vogue Laird Borrelli-Persson, og moteredaktør i SSAW Magazine Tuomas Laitinen.

LES OGSÅ: Iben med ny kolleksjon - Pippi Langstrømpe er inspirasjonen

- Vi er veldig stolte

I tillegg til de 100 000 kronene får HAiK/w også mulighet til å ha en egen visning under neste Oslo Runway, samt en mentor fra Bik Bok.

- Dette føles kjempebra. Vi er veldig stolte, og når det var så gode konkurrenter og en kul jury betyr det litt ekstra, sier Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien, designerne bak HAiK/w.

HAiK/w Foto: Getty Images

Falck Øien forteller at de til denne kolleksjonen har «blandet tidsepoker ganske vilt». HAiK/w er kjent for å kombinere hverdagslig mote og abstrakt kunst og mener de absolutt er kommersielle.

- Ja, vi føler vi er det! Vi går ofte med HAiK/w fra topp til tå, men måten vi tenker og snakker på, blir for mange ikke kommersielt. Vi synes klær er gøy. VI er lekne og vi vil leke med alle!

LES OGSÅ: Pia Tjelta med Oslo Runway debut: - Det er så mye krefter i omløp når kvinner står sammen

Legg merke til treskoene fra HAiK/w Foto: Malin Gaden
Legg merke til treskoene fra HAiK/w Foto: Malin Gaden Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer