Hårfarge:

Hårfargen mange av oss vil ha akkurat nå

- Denne fargen passer hele året.

KARAMELL: Jeg tar gjerne litt karamell til håret, takk. FOTO: NTB
KARAMELL: Jeg tar gjerne litt karamell til håret, takk. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å holde tritt med hva som trender innen hår, skjønnhet og mote er ikke alltid like lett. Trendene forandrer seg stadig og hva som er i vinden kan variere fra sesong til sesong. Vi har tidligere i år skrevet om hvilke store hårtrender vi vil se mye av i 2021, samt hvilken hårfarge du burde velge når håret begynner å bli grått.

Da jeg tidligere denne uken scrollet rundt på det store internett, kom jeg over en hårfarge som flere frisører mener vi vil se mer av i tiden fremover. Kanskje særlig fordi stjerner som Hailey Biber fronter akkurat denne fargen.

Fargen vi snakker om er hverken brun eller blond, men en mellomting, som man på fagspråket kaller «bronde». Den australske nettsiden Beauty crew omtaler fargen som en toffee eller på godt norsk karamell. Faith Williams, som er grunnlegger og direktør av Blondee, forteller til nettsiden at dette er en fargetrend hun virkelig ønsker velkommen.

- Bronde er det stor stemning for i 2021, og jeg er helt for det. Be frisøren din om å beholde din naturlige dimensjon og tilsett varme honningkaramell-toner blandet med rik sjokolade for å gi håret et ekstra snev av varme, sier Williams til nettstedet.

- Et naturlig resultat

Markus Musum Helgesen, frisør ved Haux i Oslo, sier seg helt enig og ser at «bronde» fortsatt er i vinden.

- Jeg tror mange velger å gå for en slik farge både fordi de ønsker seg et fint, naturlig resultat med en del spill og fordi folk har blitt mer opptatt av at håret skal se sunt og friskt ut.

Linn Jøssang, frisør hos Gevir i Oslo, er helt enig med de to andre frisørene.

- Denne fargen er absolutt fortsatt populær. Kundene ønsker sunt vakkert hår med spill. Når kundene ønsker seg mer forandring, da er det perfekt å kunne adde mer lyst eller mørkt i håret.

- Hvordan kan man få denne fargen?

- Bronde-fargen er en blanding av blondt og brunt noe som gjør at kontrasten i håret kommer frem. For å skape spillet blir ofte Balayage/folayage teknikkene brukt. For å skape enda mer dybde så kan du legge en mørkere tone mellom. Så er det korrigeringen som avgjør hvilke tone du går for. Kaldt eller varmt, sier Jøssang og legger til:

- Fargene toffee/karamell er farger som fremhever både hud og øyenfargen som komplimenterer både blå/grønn/brunt. Teknikken er perfekt å bruke om du ønsker et dust naturlig resultat eller enda mer kontrast. Det som er likheten for begge deler er at de blonde tonene øker mot ansiktet og at dybden er mer på krona og i underhåret.

KRØLLER: Sliter du med å lage perfekte krøller? Cecilie viser deg hvordan du lett lager vakre krøller med rettetang! VIDEO: Cecilie Krogh Vis mer

Carrie Bradshaw-inspirert hår

Så der har vi svaret. Ønsker du å gå for «Bronde» er det kombinasjonen av blondt og brunt som gjelder. En annen fordel med denne lekre fargen er at den er svært lett å vedlikeholde.

- Dette er en farge som nødvendigvis ikke trenger så mye vedlikehold, men du kan enkelt bruke balsam med pigmenter for å bevare gløden. Når du trenger litt oppfrisking kan det være fint og legge mer lyst bare i fronten for å fylle på behandlingen som er gjort tidligere (3-5 måneder før), sier Jøssang og legger til:

- I tillegg er det er en farge som passer hele året. Med at fargen er luxury og har masse glans så føler man seg ekstra glødende med en sommerbrun hud. Mange føler seg ofte mer vel med større kontraster om sommeren.

Videre tipser hun om at du gjør lurt i å investere i håret vårt og finne en frisør som passer deg. Det er også viktig å velge riktige produkter til ditt hår:

- Produkter for farget hår er viktig for at ph-verdien skal være i balanse. For å unngå misfarging og for at fargen skal holde seg fin lenge. Beskytt håret ditt om du bruker varmeverktøy og når du soler deg.

Markus Musum Helgesen har bemerket seg at det er gyldne blonde toner som folk vil ha nå. Så vil du freshe opp håret ditt er det kanskje dette du skal gå for nå.

- Gyldne blonde toner, altså ikke gult, men de mer naturlig og varme blondtonene er i vinden. Hårfargen til kjendiskvinner som Blake Lively eller Sarah Jessica Parker da hun spilte Carrie Bradshaw er veldig populært, sier han og legger til:

- Ellers må jeg si det fortsatt er mye balayage og naturlige farger som preger det folk ønsker seg. Jeg føler ikke at vi i Norge ble bitt av den crazycolorbasillen som ellers har preget mye av hårtrenden rundt om i land som USA og England.

CARRIE BRADSHAW: La deg inspirere av Sex og Singelliv-karateren. FOTO: NTB
CARRIE BRADSHAW: La deg inspirere av Sex og Singelliv-karateren. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer