<strong>PLEIENDE:</strong> Kokosolje gir næring og fukt til hodebunnen og dermed bedrer den også vekstvilkårene for håret. Bruk den som en hårkur eller ha bitte litt i tuppene for glans. Foto: geografika - Fotolia
PLEIENDE: Kokosolje gir næring og fukt til hodebunnen og dermed bedrer den også vekstvilkårene for håret. Bruk den som en hårkur eller ha bitte litt i tuppene for glans. Foto: geografika - Fotolia Vis mer

Hårkur

Hårmasken du «lager» selv

Du trenger bare én ingrediens.

Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert fått med deg at kokosolje kan brukes til mer enn matlaging, og det har svært mange fordeler, både for helse, hud og hår.

Bra for hodebunnen

For at du skal ha et sunt og vakkert hår, må også hodebunnen pleies. Akkurat som huden i ansiktet, trenger hodebunnen både rens og pleie. Rensen får den med en god sjampo, men du bør sørge for å skylle den skikkelig godt ut, ellers kan den faktisk tørke ut hodebunnen din. 

Mange opplever at hodebunnen blir tørr og irritert, og da trenger den riktig pleie og masse fukt. Det finnes hårkurer som du kan bruke også i hodebunnen, men de aller fleste kurer bør brukes bare i lengdene, akkurat som balsam

For å gi hodebunnen rikelig med pleie uten at du ender opp med fett, tungt og flatt hår, er det bedre å gi den en behandling før du vasker håret.

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

<strong>OLJE PLEIER:</strong> En god olje gir både hår og hodebunn fukt og pleie. Bare sørg for å vaske den godt ut fra hodebunnen, så slipper du fett, flatt hår. Foto: goodluz - Fotolia
OLJE PLEIER: En god olje gir både hår og hodebunn fukt og pleie. Bare sørg for å vaske den godt ut fra hodebunnen, så slipper du fett, flatt hår. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer

Slik bruker du den som kur

Når du bruker kokosolje som hårmaske, er det aller best å gi den god tid til å virke, så ha gjerne i oljen om kvelden og sov med den hele natten. Bare ha et håndklé rundt håret og legg et ekstra håndklé på hodeputa di for å beskytte den.

Start med tørt hår og massér litt kokosolje inn håret og hodebunnen. Om du ikke har tid til å la den virke over natta, eller i det minste i 20 minutter, kan du hjelpe til med litt varme for å få større effekt. Prøv for eksempel å ta på deg en engangsdusjhette og føne litt varm luft på håret, så får du fortgang på sakene.

Når masken har virket ferdig, er det bare å vaske håret godt og bruke balsam i lengdene som du pleier. For å være sikker på at du får ut oljen og ikke ender opp med fett, men nyvasket hår, bør du sjamponere håret to ganger.   

TIPS: Kokosoljens form avhenger av hvor varmt den oppbevares. I Norge vil den ofte ha en ganske fast form, men om du oppbevarer den på et varmt bad, kan den fort bli flytende. Uansett er det bare å varme opp oljen litt i hendene før du påfører den, så smelter den og blir flytende i en fei. 

LES OGSÅ: Hårkurene du trenger nå

<strong>SOV MED DEN:</strong> Aller best effekt får du om du lar oljen virke hele natta. Foto: ArtFamily - Fotolia
SOV MED DEN: Aller best effekt får du om du lar oljen virke hele natta. Foto: ArtFamily - Fotolia Vis mer

Bra for tuppene

Blake Lively er bare én av mange kjendiser som sverger til kokosolje som hårprodukt. Trikset lærte hun tidlig, avslørte hun i et intervju med nettmagasinet Health.com. Den hårfagre «Gossip Girl»-stjernen røpet at hemmeligheten bak det vakre og sunne håret sitt:

– Min mor bruker kokosnøttolje i hårtuppene, forteller 26-åringen.

For å få hår som Blake Lively, er altså første trinn en tur innom helsekostbutikken.  

LES OGSÅ: Kopier Blakes fantastiske flette

<strong>LEKRE LOKKER:</strong> Blake Lively har håret mange av oss drømmer om. En av hemmelighetene hennes er nettopp kokosolje. Foto: Desiree Navarro/Everett Collection                                 /All Over Press
LEKRE LOKKER: Blake Lively har håret mange av oss drømmer om. En av hemmelighetene hennes er nettopp kokosolje. Foto: Desiree Navarro/Everett Collection /All Over Press Vis mer

En favoritt blant stylistene

I skjønnhetsbransjen har stylister lenge brukt kokosnøttolje for et mykere og mer glansfullt hår, og de er glade for at et billigere alternativ til mange andre produkter nå får oppmerksomhet.

– Kokosnøttolje er en av mine favoritter, sier Lionel Renard, anerkjent kjendisstylist i Los Angeles til nettsiden.

Han forklarer at det er mange som bruker oljen for å beskytte håret. Kokosnøttolje har faktisk mange egenskaper som er bra for både skadet og sunt hår.

– I motsetning til mange andre oljer som skal brukes i håret reduserer kokosnøttolje proteintap. Hvis du bruker den før vask, trekker den også dypere inn i håret og kan forebygge krusete hår, som er vanlig i fuktig vær, sier Renard.

Corey Chambers, stylist ved Nelson J Salon i Beverly Hills forteller i tillegg at kokosnøttolje kan fremme hårvekst, som er supert for de som er frustrert over at håret aldri blir lengre.

– Det høye innholdet av proteiner stimulerer hårsekkene og gjør den generelle helsen til hodebunnen bedre, som igjen skaper et ideelt miljø for vekst, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor blir håret fett og tørt

Kan brukes til så mangt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer