Hår

Hårstrikk kan ødelegge håret ditt

Spesielt hvis du gjør denne vanlige tabben.

TYNT HÅR? VÆR OBS: Jo tynnere hår du har, jo verre er det faktisk å gå med strikk mye.  Foto: se media - Fotolia
TYNT HÅR? VÆR OBS: Jo tynnere hår du har, jo verre er det faktisk å gå med strikk mye. Foto: se media - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du avhengig av å sette opp håret, har du kanskje irritert deg over småhårene du aldri klarer å få med i strikken? Da kan det være nyttig å vite at babyhårene, som de også kalles, skyldes nettopp hårstrikken.

– Babyhår, i alle fall de som er litt lengre, er hår som har knekt på grunn av hårstrikk, forteller Agnes Gulbrandsen, som er frisør, makeupartist og gründer av frisørkjeden Gevir til KK.no.

LES OGSÅ: Stramme frisyrer kan gi deg hodepine og hårtap

Tynnere hår

– Håret som er rundt hodet ditt er tynnere enn håret oppå hodet, og dette håret knekker derfor når du bruker hårstrikk. De tåler ikke å bli dratt i av den strikken hele dagen, sier Gulbrandsen.

Hvis du er veldig utsatt for de korte hårene som nekter å bli med bak i hestehalen, er det kanskje nettopp den du bør revurdere litt.

– Er du plaget av babyhår og korte hårstrå, bør du tenke to ganger over hårstrikken. De er der uansett, men dersom du har veldig mye av disse hårene, har det ofte noe med hårstrikk å gjøre.

- Hvordan finne ut hva dine korte hår skyldes?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer