Pippa Middleton

Hattebonanza i Pippa Middletons bryllup

Er det sånn at alle MÅ ha på seg hatt i britiske bryllup?

Publisert
Sist oppdatert

Da hertuginne Kates (35) lillesøster Pippa Middleton (33) skulle gifte seg 20. mai, var likheten mellom de to søstrene helt slående. I en blondekjole med korte ermer og høy hals, designet av Giles Deacon, strålte 33-åringen som fikk sin James Matthews (41) i St. Marks Church denne mai-helgen.

Og selv om vi selvfølgelig ikke klarer å ta øynene våre av Pippa og de søte tantebarna hennes prins George (3) og prinsesse Charlotte (2) (har du hørt at prinsessen får en Marc Jacobs leppestift oppkalt etter seg?), er det noe annet ved bryllupet som stjeler litt av fokuset.

Psst: Designeren bak brudekjolen til hertuginne Kate (34) saksøkes!

Har du noen gang sett et britisk bryllup, eller tilstelning for den saks skyld, hvor noen ikke har på seg hatt? Akkurat dette er noe jeg har stusset svært over. Er det sånn at man må ha på seg hatt eller er det mer en tradisjon? Ifølge Kjell Arne Totland, TV2s kongehusekspert, lå det i invitasjonen at damene skulle ha på seg hatt.

- På invitasjonen til vielsen lørdag sto det: Formiddagsantrekk. I finere kretser i Storbritannia, og på kontinentet, betyr dette sjakett for herrer - gjerne med flosshatt, og for damene betyr det kort kjole, kåpe eller drakt med hatt. Mange av herrene hadde lagt flosshatten hjemme, mens samtlige kvinnelige gjester bar hatt, sier Totland. 

LES OGSÅ: 6 gode grunner til å gå i hatt

Han forteller også at kongelige bryllup i Storbritannia foregår alltid på formiddagen. Ifølge Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, er nok dette grunnen til at vi sjeldent ser gjester med hatter her i Norge.

- Ved formiddagsbryllup er det vanlig å bruke hatt til korte kjoler eller drakter. Hadde det derimot vært et ettermiddagsbryllup, som vi ser mest av her til lands, ville damene stilt i lange kjoler og kanskje diademer hos noen av de mest fornemme, sier Vagle og fortsetter:

I et bryllup av det kaliber som vi så i helgen, er det nok få som vil bryte «reglene»

- Britene er jo kjent for å være opptatt av skikk og bruk, og i et bryllup av det kaliber som vi så i helgen, er det nok få som vil bryte «reglene». Med landets fremtidige konge som brudesvenn og hans søster som brudepike, samt flere kongelige gjester, var det jo så nærme man kan komme et kongelig bryllup uten egentlig å være det! 

LES OGSÅ: Mette-Marits aller vakreste bryllupsantrekk

- Til ære for Pippa

- Mange av damene kunne jo faktisk ha dratt rett til hesteveddeløpene på Ascot om noen uker, sier kongeekspert Totland etter å ha tatt en titt på de mange hattene kvinnene bar under Pippas bryllup. Men det var noen han mener hadde gjort et svært bevisst hattevalg.

- Se bare på hertuginne Kate og mamma Carole med sine utsøkte kreasjoner! Begge i sart rosa til ære for Pippa. Rosa skal nemlig være Pippas favorittfarge, og hun hadde derfor også fått rosa blomster sammen med de hvite i brudebuketten - samt i de store blomsterdekorasjonene i og utenfor kirken.

2011: Prinsesse Beatrice ankommer bryllupet til hertuginne Kate og prins William sammen med søsteren prinsesse Eugenie.  Foto: Reuters
2011: Prinsesse Beatrice ankommer bryllupet til hertuginne Kate og prins William sammen med søsteren prinsesse Eugenie. Foto: Reuters Vis mer

Hertuginnen og moren var blant dem som hadde valgt en litt mer nedtonet variant av hatten, mens andre gjester kjørte det hele fullt ut med vide bremmer, sterke farger og i spenstige former.

- Trikset er å finne den gode balansen ved å bli lagt merke til med en flott hatt, men samtidig ikke ta den helt ut og stjele all oppmerksomhet, slik som prinsesse Beatrice gjorde i Kate og Williams bryllup i 2011. Den hatten fikk i overkant mye negativ oppmerksomhet! Prinsessen snudde det imidlertid til noe positivt ved å donere den bort til en veldedighetsauksjon. 

LES OGSÅ: Dette husker vi best fra William og Kates kongelig bryllup
LES OGSÅ: 9 ganger hertuginne Kate så skremmende lik ut prinsesse Diana
LES OGSÅ: Hertuginne Kates lillebror gjør suksess med gigantforetak

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer