Haute Couture

Haute couture-antrekkene som har tatt lengst tid å lage

Alt fra 200 timer til seks måneder har blitt lagt ned for å presentere ett antrekk!

HAUTE COUTURE: Designerne brukte 1140 timer på denne kreasjonen fra Chanel. Foto: Shutterstock
HAUTE COUTURE: Designerne brukte 1140 timer på denne kreasjonen fra Chanel. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under denne sesongens haute couture-visninger har vi nok en gang vært vitner til de litt mer vågale kolleksjonene. Det er her designerne viser frem kolleksjoner som ikke er like anvendelige som de fra «ready-to-wear»-moteukene. Plaggene er ofte litt mer kreative, for å si det mildt. Her har designerne muligheten til å vise en mer eksperimentell siden av seg selv - en sjanse de som oftest tar!

Det er også disse antrekkene som de ofte bruker lengst tid på. Her snakker vi timevis med arbeid utført av titalls designere. Vogue Paris har faktisk samlet opp de couture-antrekkene fra denne sesongen som har tatt lengst tid å lage. Deriblant en jakke fra Alexis Mabille som designerne brukte 280 timer på, en tettsittende drakt fra Atelier Versace som tok 500 timer å lage, og en kåpe fra Maison Martin Margiela det ble lagt ned 220 timer i. Men, dette er blant antrekkene det ble brukt minst tid på! Se resten nederst i saken.

Seks måneder senere:

Det er ekstremt mange detaljer som skal inn i hvert antrekk designerne presenterer, og det er nok vanskelig for oss å skjønne hvor mye tid som faktisk må legges ned. Som nevnt er det mange designere som presenterer litt mer vågale looks under haute couture-uken, og Iris van Herpen er blant dem. 

En av hennes modeller hadde på seg transparent silketyll og metallblonder som ble skjært ut med laser. Antrekket skal være inspirert av kontrasten mellom luft og vann, og skal totalt ha tatt seks måneder å lage. Wow. Det skal også nevnes at disse couture-antrekkene ofte har en heftig prislapp på seg, så la oss nå håpe de får igjen for arbeidet!

LES OGSÅ: Celine Dions Paris-antrekk får massiv oppmerksomhet: - Vi velger antrekk basert på humøret hennes, sier stylisten
LES OGSÅ: Den koster 18 kroner og er sommerens it-veske
LES OGSÅ: Bryllup: Nå er det trendy med «bridesmaids»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer