Trend

Helt enkelt – eller?

Det heter seg at det enkle er det beste. Og kanskje er det nettopp det.

TREND: Den legendariske supermodellen Kate Moss i jeans, singlet og rutete skjorte på catwalken. FOTO: Bottega Veneta
TREND: Den legendariske supermodellen Kate Moss i jeans, singlet og rutete skjorte på catwalken. FOTO: Bottega Veneta Vis mer
Publisert

I alle fall hvis vi skal tro designerne som nettopp har sendt modellene nedover catwalken – i helt vanlige klær? Det høres kanskje absurd ut, men moten er ikke alltid like angripelig. Nå er det derimot som om designere lager klær som vi faktisk skal kunne bruk. Hverdagsstilen er tilbake. Men er det egentlig så enkelt? Nei, selvsagt ikke.

Da Kate Moss entret catwalken for Bottega Veneta for deres SS23-visning under moteuken i fjor høst, hyllet en samlet motepresse kreativ leder Matthieu Blazy, som ikke hadde vært i jobben spesielt lenge. For det som kanskje kan se ut som en helt vanlig jeans, hvit singlet og rutete flanellsskjorte, er faktisk så mye mer.

Alt er laget i skinn, og skjorten trengte tolv lag med print før den så ut som den skulle. For selv om hverdags­garderoben utvilsomt gjør sin tilbakekomst i motebildet nå, er den berømmelige djevelen fortsatt i detaljene. «Perverst banalt», kaller Blazy selv det. Tanken bak, kanskje. Men utførelsen er likevel perfekt, i alle fall tilsynelatende, skreddersydd og tilpasset. Borte er all staffasjen, den som av og til kan holde det gode håndverket tilbake – eller i verste fall overskygge det totalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer