Rengjøring av hårbørsten

Hemmelige ingrediens avslører hvor skitten hårbørsten egentlig er

En TikTok-video får følgeren til å sperre opp øynene. Er hårbørsten virkelig så skitten?

HÅRBØRSTE: Kan hårbørsten virkelig bli så skitten? FOTO: NTB
HÅRBØRSTE: Kan hårbørsten virkelig bli så skitten? FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hårbørsten er kanskje et av redskapene på badet som brukes oftest, etter tannbørsten. Mens tannbørsten gjerne har sin normale levetid, og byttes ut når busten begynner å sprike (så ofte skal du forresten skifte ut tannbørsten), skal det godt gjøres å slite ut de fleste hårbørster.

Det finnes mange typer hårbørster, enten av plast, metall eller tre, og KK har tidligere skrevet om at enkelte eksperter mener at naturbust er det beste valget.

Utilsiktet glans

Men uansett hvilken børste du velger, så fester talg fra hodebunnen seg mellom taggene på hårbørsten. Dersom du har brukt produkter, slik som skum, spray eller tørrsjampo vil også dette klistre seg fast i børsten. Slike rester overføres altså først fra håret til børsten, så tilbake til håret. Det betyr at neste gang du drar børsten gjennom nyvasket hår, kan håret bli både fett og tungt mye raskere enn om børsten hadde vært ren.

Fett hår er nå en ting. Et annet aspekt er at produktrester og hodebunnsfett gir grobunn til bakterier. Disse trives nemlig ekstra godt i varme, fuktige miljøer – altså på badet. Og er det ikke nettopp der vi ofte oppbevarer hårbørsten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer