Hals

Her bør du droppe rund hals

Har du stor flott byste? Sjekk hvilken utringning du bør velge!

HER ER FØR HUN FÅR PÅ SEG EN BLUSE MED V-HALS: Sjekk forskjellen når KK Stils Bli Ny-kandidat Chamilla Skjelstad (43) smyger inn i en mønstret silkebluse med v-utringning...  Foto: Yvonne Wilhelmsen
HER ER FØR HUN FÅR PÅ SEG EN BLUSE MED V-HALS: Sjekk forskjellen når KK Stils Bli Ny-kandidat Chamilla Skjelstad (43) smyger inn i en mønstret silkebluse med v-utringning... Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du noen ganger på hva slags hals toppene du bruker har? Om den er rund eller formet som en v kan gjøre hele forskjellen.

Faktisk kan skjæringen opp mot ansiktet trylle fram figuren og brystvolumet på den ene eller andre måten.

Men hvordan skal du vite hva du kler best?

Ja-hals og nei-hals

Dersom du er velsignet med en stor byste, er det gylne stiltrikset å gå for en v-hals. Denne utringningen er nesten litt magisk - den gir deg en lang, slank hals og trekker blikket mot ansiktet.

Den vil også få brystene dine til å se litt mindre ut, fordi skjæringen flytter fokuset ned på kroppen. Og timeglassfiguren kommer jaggu med på kjøpet.

I siste KK Stil fikk Chamilla Skjelstad (43) en dag for seg selv med vårt bli-ny-team. Hun ønsket seg en stil som passet de kvinnelige og flotte formene hennes, og stylist Tone Kroken tok utfordringen. Og mye av fokuset lå nettopp på skjæringen på overdelene.

- Camilla kler utringninger, det gjør henne smalere, sier Kroken.

EFFEKTEN AV RUND- OG V-HALS: Se så flott Chamilla blir i den sarte mønstrede blusen med v-utringning... Foto: Yvonne Wilhelmsen
EFFEKTEN AV RUND- OG V-HALS: Se så flott Chamilla blir i den sarte mønstrede blusen med v-utringning... Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Da Camilla kom, hadde hun på seg en grå t-skjorte med rund hals, som ikke gjorde så mye ut av puppene hennes, men da hun fikk på seg en sval og mønstret v-formet silkebluse, poppet de fram på en flott måte.

Effekten av en lys bluse

En bluse har også det lille ekstra som en vanlig T-skjorte mangler, og gjør at vi føler oss velkledde og fine i hverdagen.

Er toppen eller blusen i en lys farge, eller i et sart stoff som silke og bomull, enda bedre. Husk også at den fine lange halsen du får, bidrar til at midjen virker smalere.

NEI OG JA: En bluse med v-hals gir en lang slank hals, mens en rund hals vil gjøre at du ser litt større ut - spesielt dersom du har litt byste. Foto: Erik Faukland
NEI OG JA: En bluse med v-hals gir en lang slank hals, mens en rund hals vil gjøre at du ser litt større ut - spesielt dersom du har litt byste. Foto: Erik Faukland Vis mer

Vertikale linjer, enten som farger, sømmer eller andre detaljer, virker også forlengende. A-fasong eller rette fasonger bredder ut, så velg heller en bluse som er litt innsvinget eller figursydd.

Før og etter på rød løper

En som er flinkt til å kle fram bysten, er skuespiller og Mad Men-stjernen Christina Hendricks. Ofte går hun i kjoler og bluser med lang utringning, men en sjelden gang dukker hun også opp i 60-tallsinspirerte kjoler med rund hals. Forskjellen er ganske stor.

RUND HALS ELLER V-HALS?: Mad Men-stjernen Christina Hendricks er nydelig uansett, men vi tør påstå at kjolen og dressjakken med v-utringning gjør figuren og bysten hennes enda litt flottere... Foto: All Over Press
RUND HALS ELLER V-HALS?: Mad Men-stjernen Christina Hendricks er nydelig uansett, men vi tør påstå at kjolen og dressjakken med v-utringning gjør figuren og bysten hennes enda litt flottere... Foto: All Over Press Vis mer

En annen ting vi kan huske på, er at om overdelene er smale og enkle, er en bukse med litt mer vidde eller bootcut fint for å skape balanse mellom skuldre og hofte. Unngå også plagg med volumbyggende detaljer som volanger og rysjer på brystet.

Tips: Husk at formløse plagg skjuler midjen din og du ser derfor bredere ut enn du er. Vil du gjøre det enkelt? Gå for en enkel hvit t-skjorte - det slår aldri feil!

Stiltriks for store pupper - kort oppsummert:

Gå for: Overdeler med v-hals trekker fokuset ned mot midjen, og gjør at bysten paradoksalt nok kommer bedre fram, samtidig som de ser litt mindre ut.

Unngå: Har du litt byste, vil en rund hals få deg til å se større ut. Uttrykket kan dessuten bli litt tilkneppet.

Psst: Vil du heller ha en enda større byste? Velg en topp med detaljer som volanger og rysjer!

Les mer i KK Stil, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer