REGEL NUMMER 1: Den viktigste regelen er å bruke produktene i små mengder, og heller legge på i flere omganger! Foto: Inge Prins
REGEL NUMMER 1: Den viktigste regelen er å bruke produktene i små mengder, og heller legge på i flere omganger! Foto: Inge Prins Vis mer

Solpudder

Her bør du legge solpudderet

Bør ikke påføres i hele ansiktet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er klart at vi har lyst til å være brune! Vi er jo vanligvis ikke så bortskjemte på lange, solrike dager, men akkurat nå har vi hatt glede av solens varme, helsebringende stråler ganske lenge.

Derfor har mange av oss fått fin gyllen farge, selv om vi bruker det meste av dagen inne på et kontor.

Da er det heller ikke så rart at vi har lyst til å holde på fargen og gløden så lenge som mulig. Et produkt som vi elsker å bruke er solpudder. Den gir fin glød og farge på noen sekunder, og finnes dessuten i utrolig mange varianter og fargenyanser.

1. Nydelig, rik bronsefarge du kan bruke både i ansiktet og på kroppen (kr 550, Laura Mercier, Radiance Baked Body Bronzer). 
2. Matt og skimrende bronsefarge som gir det lille ekstra til kinnbeina (kr 250, Makeup Store, Bronzing Powder, Butterfly).  3. Gull som brukes som highlighter 
og øyeskygge (kr 550, Dior, Diorskin Nude Tan Golden Shimmer Powder).  4. Nesten matt, super å forme ansiktet med (kr 255, Clinique, True Bronze).  
5. Flytende solpudder som smelter inn i huden (kr 410, Giorgio Armani, Maestro, Liquid Summer SPF 15).  6. Skinnende bronse som du legger på toppen av sminken din 
(kr 340, Elizabeth Arden, Pure Finish, Summer Escape Bronzing Powder).  7. For lyse hudtoner (kr 240, Mac, Bronzing Powder).  8. Transparent, matt og veldig lett solpudder (kr 400, Giorgio Armani, Sun Fabric, Sheer Bronzer).  9. Solpudder og rouge i ett (kr 265, Mac, Proenza Schouler, Blush Ombre). Foto: Ole Martin Halvorsen
1. Nydelig, rik bronsefarge du kan bruke både i ansiktet og på kroppen (kr 550, Laura Mercier, Radiance Baked Body Bronzer). 2. Matt og skimrende bronsefarge som gir det lille ekstra til kinnbeina (kr 250, Makeup Store, Bronzing Powder, Butterfly). 3. Gull som brukes som highlighter og øyeskygge (kr 550, Dior, Diorskin Nude Tan Golden Shimmer Powder). 4. Nesten matt, super å forme ansiktet med (kr 255, Clinique, True Bronze). 5. Flytende solpudder som smelter inn i huden (kr 410, Giorgio Armani, Maestro, Liquid Summer SPF 15). 6. Skinnende bronse som du legger på toppen av sminken din (kr 340, Elizabeth Arden, Pure Finish, Summer Escape Bronzing Powder). 7. For lyse hudtoner (kr 240, Mac, Bronzing Powder). 8. Transparent, matt og veldig lett solpudder (kr 400, Giorgio Armani, Sun Fabric, Sheer Bronzer). 9. Solpudder og rouge i ett (kr 265, Mac, Proenza Schouler, Blush Ombre). Foto: Ole Martin Halvorsen Vis mer

LES også: Disse bør vaskes oftere.

Ikke et pudder

Derfor skulle det ikke være så vanskelig å finne et produkt som passer til din hudtone og din måte å bruke produktet på.

Men det er et par feil som sees litt for ofte. Det er altfor mange som tenker at solpudder er et pudder, og det er absolutt ikke tilfelle.

Den største feilen er å sveipe kosten over hele ansiktet - gjerne i store runde bevegelser. Resultatet blir at ansiktet ditt ser livløst og skittent ut - det motsatte av det du faktisk vil oppnå.

Du klarer nemlig ikke å legge pudderet helt jevnt, noe som resulterer i at du blir brun noen steder, gjerne på feil sted, og lys på andre steder. Hvis du i tillegg legger solpudderet ned til kjeven får du 80-tallets brunkremeffekt!

<strong>MED SKIMMER:</strong> Solpudder med skimmer er fint å legge der solen treffer ansiktet. Altså på toppen av kinnbeina, neseryggen, øyebeinet, toppen av pannen og litt på haken.
MED SKIMMER: Solpudder med skimmer er fint å legge der solen treffer ansiktet. Altså på toppen av kinnbeina, neseryggen, øyebeinet, toppen av pannen og litt på haken. Vis mer

De fleste solpudder-typer inneholder litt eller mye skimmer, og når pudderet kommer på feil sted lager du helt feil optisk effekt som kan gi deg flate kinn, bredere panne, større nese og dratt ansikt.

SE OGSÅ: Legger du solpudderet riktig?

Slik legger du solpudder

Det er to måter å legge solpudder på. Den ene måten er å forme ansiktet med matt solpudder ved å legge solpudderet i et tretall fra tinningen, ned under kinnbeinet, tilbake til øret og under kjeven.

Den andre måten er å legge solpudderet der solen treffer ansiktet ditt, og bruk gjerne et med skimmer. På toppen av kinnbeina, neseryggen, øyebeinet, toppen av pannen og litt på haken.

Bruk gjerne begge teknikkene samtidig!

LES OGSÅ: Slik får du sommerglød med kremsminke

Velg riktig farge

Mange av solpudderene er ganske mørke, og det kan være en utfordring å finne en nyanse for din hud. Men hvis formålet er å forme ansiktet med et matt pudder, bør du velge en nyanse som er en nyanse mørkere enn din egen hud.

Hvis du derimot vil bruke det som et solpudder, for å fremheve farge i ansiktet, kan du velge enda en nyanse mørkere.

Hvis du er av den typen som aldri blir brun eller har lyst til å bruke solpudder på vinteren,  kan det uansett være enklest å gå for et matt pudder, altså unngå de skimrende variantene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer