Garderobe

Her bør du rydde med en gang

Ikke kast bort penger. Les dette før du kjøper vårklær.

KUTT KAOSET I SKAPET DITT: Se våre råd for et effektivt klesskap før du går ut og handler nye sesongplagg. Foto: Kjersti Staarvik og Per Ervland
KUTT KAOSET I SKAPET DITT: Se våre råd for et effektivt klesskap før du går ut og handler nye sesongplagg. Foto: Kjersti Staarvik og Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Visse ting kan mange moteinteresserte enes om: Det går ikke an å få et skap som er stort nok. Den buksen vi vil ha ligger alltid innerst. Og hvis noe er borte ligger det alltid på det siste stedet vi leter - logisk nok.

Stem nederst i saken: Har du det ryddig i skapet ditt?

Men selvsagt finnes det råd!

For det skal i alle fall være mulig å ha et skap som innbyr til morsom eksperimentering med klær, og hvor man finner det man leter etter.

Å velge antrekk om morgenen skal være gøy, ikke noe du gruer deg til. Her er våre syv beste tips for et klesskap som funker:

1. Sorter etter fargekoder.

Nei, dette rådet er ikke bare for ryddefanatikere. Dette trikset gjør det lettere å se hva du har, hva som passer sammen, og å kle seg etter sin egen stilstrategi eller etter humøret. En dag vil du kanskje være litt tilbaketrukket i kamuflasjefarger. En annen dag vil du stråle i rødt. Er garderoben fargesortert er det mye enklere å få oversikt over hva du har, ikke minst også over hva som passer sammen.

2. Du kan aldri få det perfekt

Slå deg til ro med at det perfekte klesskap ikke finnes. Ok, så har du kanskje sett Sex og singelliv-filmen, og husker det leilighetsstore rommet Carrie fikk til rådighet for sine tusentalls plagg. Men det var altså en film! Å forsøke å gjøre skapet perfekt er den sikreste måten å skuffe deg selv på.

3. Bruk gjennomsiktige bokser

Har du mange småting som ligger og flyter? Skaff deg gjennomsiktige bokser som du merker med sprittusj. Du kan bruke dem til alt fra sko og vesker til belter, halstørkler, hårbånd og undertøy.

4. Vær nøye med merkingen

Hvis du først har begynt med et system hvor du merker bokser, skuffer eller hyller med hva som er inni, så vær strukturert med hensyn til hva du skriver. Selvsagt vil de fleste ende opp med i alle fall én boks merket «diverse», men det holder! Etter en uke har du sannsynligvis glemt alt du har lagt der, og da er det greit å ikke ha ti slike bokser. Forsøk heller å kjøpe små bokser som du merker mer spesifikt. Det er ikke flaut å ha en egen boks for puppetape og gnagsårplaster!

Se flere tips i praksis her:


5. Glem kuppene

Bare fordi du finner et tilbud med tre gensere for prisen av to, betyr det ikke at du bør slå til. Tenk først gjennom om du har noe lignende fra før, og selvsagt hvor du skal oppbevare dem. Har du behov for tre gensere til? Har du plass i skapet? Kanskje ikke.

6. Det er forskjell på affeksjon og desperasjon

Ja, det er helt ok at du tar vare på silkeblusen du har arvet av mormoren din, eller den første designerkjolen du tok deg råd til som student. Men ødelagte øreringer fra H&M? Eller konsert- T-skjorter fra hver eneste festival du har vært på? Grow up!

LES OGSÅ: Forny soverommet på 1-2-3

7. Finn en verdig mottaker

Det er mye lettere å separeres fra ting man vet får et godt hjem! Synes du det er grusomt å gi bort dine gamle favorittplagg usortert til et hvilket som helst loppemarked, så se deg heller om etter folk i omgangskretsen som kanskje deler din smak, eller som har barn som er litt yngre enn dine, og derfor vil passe rett inn i barneklærne som er for små. Alternativt kan du lete deg frem til en favorittorganisasjon som jobber for akkurat din hjertesak.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer