<strong>HIPSTER, STRING ELLER INGENTING - HVA SKAL VI VELGE?:</strong> Når løvet spretter og sola skinner, flytter vi inn i lysere klær i tynnere materialer, men det betyr også at vi må oppdatere trusene våre litt, med mindre vi vil at de skal synes.  Foto: REX/Richard Young/All Over Press
HIPSTER, STRING ELLER INGENTING - HVA SKAL VI VELGE?: Når løvet spretter og sola skinner, flytter vi inn i lysere klær i tynnere materialer, men det betyr også at vi må oppdatere trusene våre litt, med mindre vi vil at de skal synes. Foto: REX/Richard Young/All Over Press Vis mer

Undertøy

Her bør du velge riktig truse

Slik unngår du å bomme på undertøyet når du har på deg lyse bukser og kjoler i florlette materialer.

Publisert
Sist oppdatert

Nå som det blir varmere i været, tar vi gjerne på oss klær i tynnere materialer, som florlette sommerkjoler og løse og ledige bukser i lyse farger.

Mange av oss lurer kanskje på hva slags truser vi skal bruke under, for å unngå synlige trusekanter. Vi vil jo gjerne at klærne skal sitte fint på, uten at sloggien titter fram.

Truser uten kanter

Hemmeligheten er å velge undertøy som blir usynlige under klærne, og som matcher i fargen. Er kjolen, shortsen eller chinosen i dus pastell, ja, da går du selvsagt for en lys underbukse.

Og under en trang bukse vil dessuten en stringtruse være en sikker vinner, siden det nesten blir som å være naken.

Men slettes ikke alle er like begeistret for det bittelille plagget - heldigvis vil en større truse funke like bra, i den rette modellen:

- Er du ikke en stringperson, kan du velge en hipstertruse uten kanter og sømmer, og du kan også få tak i truser som er laserskåret, slik at du unngår truselinjene, sier Jessica Simonsen, Public Relations Manager for Triumph, til KK.no.

Se spesielt etter truser som ikke sklir på huden, og som er i stretchy materialer. Du skal ikke kjenne at du har den på deg - den skal nesten føles som et ekstra lag med hud.

<strong>SØMLØSE TRUSER - SOM SKAPT FOR TYNNE SOMMERKJOLER OG LYSE BUKSER:</strong> Øverst til venstre i hudfarget strecthy materiale (kr 130, Calida), i lyserosa (kr 150, Calvin Klein), med sløyfe (fra Triumph), hudfarget (cirka kr 200, Stella McCartney), i pudder (kr 130) og med blonder (kr 340, begge fra Triumph). Foto: Produsenter
SØMLØSE TRUSER - SOM SKAPT FOR TYNNE SOMMERKJOLER OG LYSE BUKSER: Øverst til venstre i hudfarget strecthy materiale (kr 130, Calida), i lyserosa (kr 150, Calvin Klein), med sløyfe (fra Triumph), hudfarget (cirka kr 200, Stella McCartney), i pudder (kr 130) og med blonder (kr 340, begge fra Triumph). Foto: Produsenter Vis mer

Kjolen under kjolen

En annen måte å unngå truseskille på, er å gå for en kroppsnær shapewearkjole.

- Hvis du vil ha en fin og glatt silhuett, er en bodydress perfekt. I denne skjuler du både trusen og eventuelle cellulitter, hvis du har det, tipser Simonsen.

Ifølge stylist Marthe Kveli Valeberg, har hold in nærmest blitt de nye hælene.

- Du får straks en finere holdning, og klærne ser bedre ut på, har hun tidligere uttalt til KK.no.

<strong>UNDERKJOLEN SOM GIR EN GLATT OG FIN SILHUETT:</strong> Perfekt under sommerkjolen, når du skal pynte deg litt ekstra. Med blonder (kr 560, Triumph), i krem (cirka kr 1000, Yummie by Heather Thomson/Net-a-Porter,com) og i stretch (kr 560, Magic/Nelly.com). Foto: Produsenter
UNDERKJOLEN SOM GIR EN GLATT OG FIN SILHUETT: Perfekt under sommerkjolen, når du skal pynte deg litt ekstra. Med blonder (kr 560, Triumph), i krem (cirka kr 1000, Yummie by Heather Thomson/Net-a-Porter,com) og i stretch (kr 560, Magic/Nelly.com). Foto: Produsenter Vis mer

Hudfarget er topp til hvitt

Om sommeren vil vi ofte gå i hvitt og lett transparente stoffer, men helst uten å vise fram undertøyet.

Men hva slags undertøy bør vi velge?

- Hudfarget undertøy er alltid en hit, da det gjør at du kan ha på deg en hvit kjole uten at man ser undertøyet ditt, og under sort tøy vil selvsagt sort funke best, sier Simonsen.

Og hvis en kjole er veldig gjennomsiktig kan man velge seg en pen bodydress med blonder, som gjør kjolen enda finere når de synes.

Be om å få trusehjelp

Hvis trusene dine ofte føles ubehagelige på, kan det hende du har bommet på størrelsen.

Neste gang du skal handle, bør du gjøre som om du skulle kjøpe en bh, og be betjeningen om hjelp.

- La de som jobber i butikken ta målene dine, slik at du finner den størrelsen du skal ha. Betjeningens oppgave er å hjelpe deg til å finne fram det beste i deg, sier Simonsen.

Og i prøverommet skal du finne en truse som sitter tett, uten å være for stram. Sitter den for løst vil du kunne se den, siden den ikke smyger seg inntil kroppen din, og er den for stram vil den lage valker uansett hva slags kropp du har.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer