Yeezy

Her brenner han Yeezy-skoene sine

Fansen har fått nok.

YEEZY: Kanye West, eller Ye som han nå heter, har fått folk til å brenne Yeezy-skoene sine i protest. FOTO: NTB og skjermdump.
YEEZY: Kanye West, eller Ye som han nå heter, har fått folk til å brenne Yeezy-skoene sine i protest. FOTO: NTB og skjermdump. Vis mer
Publisert

Det måtte jo bare skje. Kanye West gikk til slutt over streken. Nå har en hel moteverden vendt designeren ryggen.

Han er jo ikke akkurat fremmed for å provosere, rapperen og designeren som nærmest har skapt seg en karriere på å lefle med den borderline konservative, for så å tippe over i det rent ut kontroversielle.

Da han sendte svarte modeller nedover catwalken i overdeler med påskriften White Lives Matters var det dråpen som fikk begeret til å renne over. En antisemittisk rant på Twitter kort tid etter gjorde ikke akkurat saken bedre.

Etter å ha tenkt seg om, var dommen klar; En hel moteverden vendte kollektivt West ryggen. Og nærmest over natten var han blitt persona non grata i motebransjen.

Også fansen hadde fått nok.

For mens avtale etter avtale gikk i vasken for West, begynte også hans lojale følgerskare å ta avstand fra designeren.

Da skandalen var et faktum spurte både forhandlere og fans seg om hva de nå skulle gjøre med Yeezy-produktene sine.

Mens forhandlerne dumpet merket, blokkerte resell-sider produktene. Aller lengst gikk likevel Kanye Wests egen fans som til og med brant Yeezy-skoene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer