Hårdonasjon

Her donerer Ingebjørg håret sitt

- Hvis noen andre kan få følelsen av å ha sitt hår når de går gjennom en vanskelig periode, så kan jeg leve med å gå med litt kortere hår en stund.

Publisert
Sist oppdatert

Tenk så mye hår som blir liggende på gulvet etter du har vært hos frisøren som heller kunne blitt brukt til noe godt. Hårdonasjon, for eksempel. Nei, den lille stussen på noen centimeter trenger du ikke donere bort, men i visse tilfeller er det ganske mye langt og sunt ubehandlet hår som går til spille.

Og så har du dem som sparer nettopp for å kunne klippe det og donere det bort. Ingebjørg Iversen er blant dem. Hun har nylig opplevd at to familiemedlemmer har fått kreft og mistet håret sitt, og bestemte seg derfor for å klippe bort 25 centimeter og gi det til Apollo Hårsenter.

- Ja, jeg har langt hår og jeg er glad i det, men det vokser ut igjen. Hvis noen andre kan få følelsen av å ha sitt hår når de går gjennom en vanskelig periode, så kan jeg leve med å gå med litt kortere hår en stund.

DONERTE HÅRET: Ingebjørg Iversen har donert 25 centimeter med hår. Foto: Privat
DONERTE HÅRET: Ingebjørg Iversen har donert 25 centimeter med hår. Foto: Privat Vis mer

- Fantastisk

Hjemme i stua til Cecilie Krogh, frisør og skjønnhetsekspert i KK, står både stol og saks klar.

- Jeg gleder meg til å få klippe i dette fantastiske håret, sier frisøren mens hun slenger kappen rundt Ingebjørg og deler opp håret i seksjoner.

Når du skal donere hår er det viktig at det gjøres nettopp på denne måten. Deles opp i seksjoner, festet med strikk og klippes over strikken.

Ingebjørg er blant de få som har helt ubehandlet år. Ja, da har blitt klippet i før, men aldri farget. Hos Apollo Hårsenter får vi vite at hun har typisk nordisk hår og at de kan kjenne at det er sunt og fint.

Lise Østlund hos Apollo Hårsenter forteller at de er glade for at det er blitt skrevet mye om hårdonasjon. For selv om de har masse hår inne, er det mye hår som skal til for å lage parykker.

- Hva betyr dette for personen som skal motta parykken?

- Det er fantastisk, forteller Østlund og sier det er mange som føler de har fått tilbake sitt gamle hår.

Se hvordan det hele gikk til i videoen øverst i saken. Hvis du vil lese mer om hvordan man donerer hår og hvordan det brukes, kan du gjøre det på Apollos nettside.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer