Her er 11 geniale måter å bruke vaselin på

Du trenger ikke kaste den gamle vaselinboksen!

ALLSIDIG: Visste du at vaselin fungerer supert som sminkefjerner? Eller at det kan være et godt hjelpemiddel for å få parfymeduften din til å vare lenger? FOTO: Scanpix
ALLSIDIG: Visste du at vaselin fungerer supert som sminkefjerner? Eller at det kan være et godt hjelpemiddel for å få parfymeduften din til å vare lenger? FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er neppe alt som har hopet seg opp i badeskapet ditt som er brukbart; eldgamle neglelakker, en sliten hårbørste, smertestillende fra da du bristet et ribbein for… Tja, syv år siden?

Men et sted mellom produktene vi bruker daglig og det som kan klassifiseres som ubrukelig «skvip», er vaselinen.

Den hentes kanskje frem av og til for å motvirke tørre, såre lepper – men produktet, som kan kjøpes for en svært beskjeden sum på dagligvarehandelen dersom du mot formodning ikke har det fra før av, har langt flere bruksområder enn som så.

Vi har samlet 11 ting du kan bruke god, gammeldags vaselin til:

Beskytt huden når du farger håret

PRAKTISK: De fleste av oss har nok en slik liggende et sted i huset. FOTO: Produsenten
PRAKTISK: De fleste av oss har nok en slik liggende et sted i huset. FOTO: Produsenten Vis mer

De fleste av oss har prøvd oss på hjemmefarging i løpet av livet – dog med varierende suksess. Ikke bare kan resultatet bli nokså katastrofalt (men her kan du sjekke hvordan du lykkes med det!), ofte sitter man igjen med rester av farge rundt hårfestet.

For å forhindre sistnevnte problem kan man smøre et lag med vaselin i «utsatte områder» som pannen, nakken og på ørene. Da sklir nemlig fargen rett av i etterkant. Voíla!

Leppeskrubb

Gratis og latterlig enkelt! Lag en god skrubb av vaselin og sukker for å fjerne døde hudceller – vips, så er leppene dine klare til å motta fuktighet og pleie.

Få parfymen til å vare lenger

Dette er et av triksene vi virkelig sverger til: Dersom du smører huden med vaselin på steder du pleier å spraye parfyme – for eksempel på halsen og på håndleddene – varer duften lenger.

LES OGSÅ: 7 parfymefeil du mest sannsynlig begår

Fremmer hårvekst

Vaselin fremmer visstnok hårvekst, og derfor sverger mange til å påføre produktet på øyenvippene – deriblant selveste Beyoncé. Er det godt nok for «queen B», er det godt nok for oss!

SMART TRIKS: Litt vaselin (for eksempel før du legger deg slik at det kan virke utforstyrret over natten) kan visstnok sørge for at vippene dine vokser raskere. FOTO: Scanpix
SMART TRIKS: Litt vaselin (for eksempel før du legger deg slik at det kan virke utforstyrret over natten) kan visstnok sørge for at vippene dine vokser raskere. FOTO: Scanpix Vis mer

Unngå neglelakk-søl

Smør litt vaselin rundt neglene for å sørge for at neglelakk-sølet ikke setter seg fast. Perfekt triks de dagene man har dårlig tid (les: hver morgen før jobb) og er litt mindre nøye enn ellers.

Fukt albuer og hæler

Skal vi tro den engelske avisen Daily Mail, har diva og «Dynastiet»-stjernen Joan Collins en boks eller to med vaselin stående i skapet. Hun liker blant annet å smøre det på tørre steder som albuen og hælen, for å gi huden ekstra beskyttelse.

(Pssst: Slik kan du også ruste deg opp for en lang fjelltur eller en kveld med nye sko, dersom du er mye plaget av gnagsår.)

Billig highlighter

Påfør litt vaselin på kinnbena for å skape perfekt glød!

LES OGSÅ: Du bør på det sterkeste forholde deg til datostemplingen på kosmetikk

Gi nytt liv til sko

Sommeren nærmer seg og det er på tide å dra frem flere skopar fra glemselen. Noen av dem har utvilsomt merker her og der, men det kan fint ordnes med et «strøk» av – ja, du gjettet det – vaselin! Fjern overflødig produkt med en klut.

Unngå grønne smykker

Grunnen til at du kan oppleve å få «grønne fingre» av ringene dine, er blant annet at metallet i en del rimeligere smykker reagerer med syren i svetten din – og da danner det seg salter. Dette unngås med et par strøk neglelakk eller litt hårspray, men du kan også smøre inn smykkene med vaselin.

KAN UNNGÅS: Et strøk med neglelakk, litt hårspray eller vaselin er lurt på billige smykker. Foto: KK
KAN UNNGÅS: Et strøk med neglelakk, litt hårspray eller vaselin er lurt på billige smykker. Foto: KK Vis mer

Perfekte øyenbryn

Naturlig look for dagen? Da er det perfekt å bruke vaselin, i stedet for diverse sminkeprodukter, for å temme brynene.

Fjern sminkeflekker

Det kan være vanskelig å fjerne sminkeflekker på klær. Forsøk å påføre litt vaselin på flekken før du putter den i vaskemaskin – dét skal visstnok gjøre det enklere å få bort.

LES OGSÅ: Så ofte bør du vaske kjøleskapet ditt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer