<strong>STILTIPS:</strong> Skjørt, jumpsuit eller bukse funker like bra som en kjole på en dag som 17. mai! Foto: Abaca
STILTIPS: Skjørt, jumpsuit eller bukse funker like bra som en kjole på en dag som 17. mai! Foto: Abaca Vis mer

Antrekk 17. Mai

Her er antrekkene for deg som ikke vil bruke kjole 17. mai

Se våre shoppingtips nederst i saken!

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle bruker bunad på 17. mai, og når man skal velge seg et antrekk til den store dagen, er det mange som automatisk bestemmer seg for kjole. Kanskje er det fordi man forbinder kjolen med festlige tilstelninger, men sannheten er jo at det finnes så mange gode alternativer til kjolen. Psst: Men hvis du tilfeldigvis leter etter en ny kjole, kan du se noen av våre favoritter her!

For det er ikke sånn at dette er et antrekk alle er komfortable å gå i. 17. mai kan fort også bli en lang dag, og da er det viktig å ha på seg noe en føler seg vel i. Noe vi har forelsket oss helt i nå om dagen er matchende sett. Dette er altså når du matcher buksen med overdelen din. Dette er også et stylinggrep som kan bli litt mye for noen, men du kan alltids bruke plaggene hver for seg!

En lekker dressbukse er alltid en sikker vinner - og den passer spesielt godt på 17. mai. Elegant, komfortabel og veldig fin! Kombiner den med en fin bluse og du er klar. Prøv gjerne ut noen lekre print både i over- og underdel, eller hver for seg! Et plagg som alltid er en slager i redaksjonen, er jumpsuiten. Plagget er et helt antrekk i seg selv og kan brukes i pyntede og mer avslappede anledninger. 

LES OGSÅ: Slik gjør du bunadsskjorten din klar for fest!

INSPIRASJON: Gå for en dress, matchende sett, noen spreke farger, eller et superfint skjørt a la Jessica Alba (i midten)! Foto: Scanpix
INSPIRASJON: Gå for en dress, matchende sett, noen spreke farger, eller et superfint skjørt a la Jessica Alba (i midten)! Foto: Scanpix Vis mer

Finnes det noe vi ikke bør ha på oss?

«Alle bunadsjenter er stilltiende enige om at alle andre antrekk enn stakk - på en dag preget av nettopp stakk på stakk - har en lei tendens til å se uanstendig ut», skriver KKs journalist Benedicte Wessel-Holst i en kommentar på KK.no. Ja, 17. mai er definitivt en dag preget av broderier og stakk, og selv om Benedicte skriver med et litt ironiske penn, er det sånn at det er visse regler vi skal følge på nasjonaldagen?

- Det kan være lurt å unngå plagg som er veldig korte. For eksempel miniskjørt eller olashortsen. Andre plagg i denim kan spares til andre anledninger enn akkurat denne. Mest fordi det har et veldig hverdagslig preg, sier Stine Therese Strand, utgavesjef i KK, og fortsetter:

- Et godt tips er å alltid tenke at man skal ha balanse i antrekket! Er underdelen av det kortere slaget, er det fint om man for eksempel går for en topp med lange ermer - og motsatt. Til slutt må jeg bare nevne at vi også kan legge den hudfargede strømpebuksa hjemme (kanskje til og med la den bli liggende i butikkhylla), samt huske på det at de nyinnkjøpte skoene mest sannsynlig ikke er så behagelige å gå i hele dagen.

Nå trenger du kanskje noen shoppingtips? Vi har samlet sammen noen av de fineste jumpsuit-ene, buksene og overdelene! Dette passer jo perfekt resten av året også!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer