H&m Conscious Exclusive

Her er årets H&M Conscious Exclusive-kolleksjon

Visste du at noen av plaggene er laget av resirkulert havavfall?

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE: Natalia Vodianova fronter den nye kolleksjonen. Foto: Produsenten
H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE: Natalia Vodianova fronter den nye kolleksjonen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MÄRTHA LOUISE: Den flotte trebarnsmoren stråler som aldri før! Hun åpner opp om morsrollen i KKs store påskenummer. Foto: Foto: Astrid Waller, Styling: Maria Mena, Interiørstyling: Tone Kroken
MÄRTHA LOUISE: Den flotte trebarnsmoren stråler som aldri før! Hun åpner opp om morsrollen i KKs store påskenummer. Foto: Foto: Astrid Waller, Styling: Maria Mena, Interiørstyling: Tone Kroken Vis mer

Hvert år slipper den svenske kjedebutikken H&M en egen kolleksjon som er laget av bærekraftige materialer: Conscious Exclusive. Blant disse materialene finner du blant annet et polyestermateriale laget av resirkulert plast fra havavfall. Ganske kult, eller hva? Psst: Visste du forresten at Emma Watson nylig hadde på seg en kjole laget av brukte plastikkflasker? Se den her!

Kjendiser som Chrissy Teigen (31), Sasha Lane (21) og Kate Mara (34) har allerede hatt på seg antrekk fra kolleksjonen, og på ukens cover av KK kan du se selveste prinsesse Märtha Louise i kjole fra den nye bærekraftige kolleksjonen (les intervju med prinsessen her). I tillegg til å ha brukt resirkulert plast fra havavfall, som blant annet fiskenettvesken er laget av, finner du også et par øredobber laget av resirkulert glass og plast.

Kolleksjonen er tilgjengelig i butikk fra 20.april og du kan se alle bildene nederst i saken. 

LES OGSÅ: Jenny Skavlan designer bærekraftig kolleksjon for Vero Moda

Trendy å være miljøvennlig

I disse dager surfer vi nemlig på en ganske så trendy og miljøvennlig bølge. Flere skandinaviske kjeder har begynt å tenke langt mer bærekraftig i designprosessen sin. I anledning sin 10 årsdag har den svenske kjedebutikken COS laget en kolleksjon bestående av 10 plagg for dame, herre og barn i butikkene. Det som også er spesielt ved plaggene er at designerne har laget klærne med utgangspunkt i ett stort tøystykke. For å bruke opp alt av dette har de derfor designet plaggene utifra hvordan de kan bruke hele biten med tøy.

I mars lanserer også Lindex en kolleksjon laget av gjenbrukte plagg som er blitt redesignet og omformet. Kolleksjonen består av seks produkter som vil inngå i damesortimentet. 

- Å forlenge livstiden gjennom redesign, som gjør plaggene om til nye, flotte produkter, er virkelig et nytt steg mot en mer bærekraftig og ressurseffektiv måte å skape mote, sier Sara Winroth, bærekraftssjef i Lindex.

Se alle bildene fra kolleksjonene til COS og Lindex her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer