Julegenser:

Her er årets julegensere

Vi vil ha alle!

JULEGENSER: De er så morsomme og søte! Nederst i saken finner du litt av årets utvalg. Foto: Scanpix
JULEGENSER: De er så morsomme og søte! Nederst i saken finner du litt av årets utvalg. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mandag. En ny uke er her og vi er godt i gang med å planlegge et par antrekk for dagene som kommer. Men vi klarer ikke komme på noe annet en julegensere akkurat nå. For et par år siden fikk den såkalte «ugly Christmas sweater» en skikkelig opptur, og vi har enda ikke blitt lei. Psst: Det har heller ikke kjendisene - se noen av deres gensere her.

Å bruke en «ugly Christmas sweater» denne desembermåned er blitt litt av en trend. Det hele kommer fra USA, hvor det ofte er vanlig (du har sikkert sett det i et par julefilmer) at familier stiller opp på årets julekortbilde med hjemmestrikkede gensere de har fått fra bestemor. De klør, de blinker, de glitrer, de er ikke spesielt fine. Dermed har dette fenomenet fått navnet «ugly Christmas sweater».

LES OGSÅ: Rihanna brukte sokker til 10 000 kroner

Lag en selv

Men, ikke alle disse genserne behøver nødvendigvis å være så fryktelig stygge! I fjor lagde utgavesjef i KK, Stine Therese Strand, sin helt egne julegenser - og den ble så fin!

- Du kan enten starte med en enkel genser og lage din egen helt fra bunnen av, eller så kan du ta utgangspunkt i en ferdigkjøpt julegenser og «pimpe» den opp litt ekstra. Det er gøy at genseren er skikkelig glorete! Sy på bjeller, julekuler, glitterbånd og sløyfer. 3D-effekt er et must for å få en skikkelig bra julegenser. TGR, Nille, Søstrene Grene og Panduro har flust av ting du kan sy, feste eller lime på. Pynten som blir til overs kan du bruke når du skal pakke inn årets julegaver. Det er alltid hyggelig når innpakningen har forseggjorte detaljer.

- Et annet tips for å gjøre julegenseren til et blikkfang er å pynte den opp med lys. Kjøp en batteridrevet lyslenke og surr den rundt deg selv, det gir skikkelig julestemning! Gina Tricot, Kappahl, H&M, Cubus – stort sett alle kjedebutikkene har julegensere i år, men en del av dem er allerede utsolgt. Et tips er å sjekke secondhand-butikker, de har ofte originale varianter som ingen andre har. Og Ebay og Etsy har haugevis av modeller, og flere av selgerne der tilbyr seg å lage unike gensere på bestilling.

Selv om det er så hyggelig å ha et lite juleverksted med genser-laging, er det ikke til å stikke under en stol at det er fryktelig lett å kjøpe seg en og! Derfor har vi samlet sammen noen av årets søteste, morsomste og rareste gensere. Har du sett genseren som er ment for to personer? For en artig julegave!

LES OGSÅ: Julegavetips! Til: Hun som ikke kan få nok av jakker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer