Julegavetips:

Her er årets julegensere!

Følg med på KK.no for julegavetips hver eneste dag i desember.

JULEGENSER: Vi har funnet årets fineste og mest gøyale til deg! Foto: Scanpix
JULEGENSER: Vi har funnet årets fineste og mest gøyale til deg! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag fram til 24. desember kommer KK til å publisere en sak hver dag med gavetips til både liten og stor, venner og familie, menn og kvinner, og til og med til firbeinte! Kanskje finner du en julegave til deg selv midt oppi all shoppingen?

Nå er 1. desember her, og vi kickstarter julen med å ta en titt på årets morsomme julegensere. Å bruke en «Ugly Christmas Sweater» (stygg julegenser) denne desembermåned er blitt litt av en trend.

LES OGSÅ: Vet du hva en «scrumper» er?

KJENDISENE ELSKER DEN: Meghan Trainor (t.v.) og Miley Cyrus (t.h.) har begge hver sin Ugly Christmas Sweater. Foto: Scanpix
KJENDISENE ELSKER DEN: Meghan Trainor (t.v.) og Miley Cyrus (t.h.) har begge hver sin Ugly Christmas Sweater. Foto: Scanpix Vis mer

Det hele kommer fra USA, hvor det ofte er vanlig (du har sikkert sett det i et par julefilmer) at familier stiller opp på årets julekortbilde med hjemmestrikkede gensere de har fått fra bestemor. De klør, de blinker, de glitrer, de er ikke spesielt fine. Dermed har dette fenomenet fått navnet «Ugly Christmas Sweater».

Men de har nå en sjarm over seg disse genserne og noen av dem er virkelig så søte!

Lag en selv

For mange er nok det letteste å bare kjøpe seg en slik genser, men vi synes det er så hyggelig med juleverksted, så hvorfor ikke bare lage en slik genser i år?

KKs utgavesjef Stine Therese Strand lagde sin egen julegenser et par år tilbake og har vært snill nok til å dele «oppskriften» sin med KK-leserne. Bare se så fin den ble!

LES OGSÅ: 4 krav du må stille til vinterskoene dine

- Du kan enten starte med en enkel genser og lage din egen helt fra bunnen av, eller så kan du ta utgangspunkt i en ferdigkjøpt julegenser og «pimpe» den opp litt ekstra. Det er gøy at genseren er skikkelig glorete! Sy på bjeller, julekuler, glitterbånd og sløyfer.

3D-effekt er et must for å få en skikkelig bra julegenser. TGR, Nille, Søstrene Grene og Panduro har flust av ting du kan sy, feste eller lime på. Pynten som blir til overs kan du bruke når du skal pakke inn årets julegaver. Det er alltid hyggelig når innpakningen har forseggjorte detaljer, sier Strand og fortsetter:

- Et annet tips for å gjøre julegenseren til et blikkfang, er å pynte den opp med lys. Kjøp en batteridrevet lyslenke og surr den rundt deg selv, det gir skikkelig julestemning! Sjekk gjerne ut secondhand-butikker, de har ofte originale varianter som ingen andre har. Og Ebay og Etsy har haugevis av modeller, og flere av selgerne der tilbyr seg å lage unike gensere på bestilling.

Men skulle du ønske å ta en titt på det som befinner seg i butikkene akkurat nå, så har vi selvsagt funnet noen alternativer for deg:

LES OGSÅ: 22 fantastiske adventskalendere til skjønnhetsentusiasten

Vila, kr 299
Vila, kr 299 Vis mer
H&M, kr 199
H&M, kr 199 Vis mer
Cubus, kr 299
Cubus, kr 299 Vis mer
Vero Moda, kr 249
Vero Moda, kr 249 Vis mer
Brave Soul via Asos.com, kr 375
Brave Soul via Asos.com, kr 375 Vis mer
Cubus, kr 299
Cubus, kr 299 Vis mer
Fashion Union, kr 329
Fashion Union, kr 329 Vis mer
Asos, kr 375
Asos, kr 375 Vis mer
H&M, kr 199
H&M, kr 199 Vis mer
Cubus, kr 299
Cubus, kr 299 Vis mer
Fashion Union via Zalando.no, kr 329
Fashion Union via Zalando.no, kr 329 Vis mer
Brave Soul via Asos.com, kr 312
Brave Soul via Asos.com, kr 312 Vis mer
H&M, kr 199
H&M, kr 199 Vis mer
Only Carmakoma, kr 359
Only Carmakoma, kr 359 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer