Black Friday

Her er dagens beste motekjøp

Vi gjør det litt enklere for deg å gjøre et «Black Friday»-kupp...

ALT TIL HALV PRIS: Bandasjekjole (cirka kr 3400, Hervè Legèr/Outnet.com), grå genser (cirka kr 350, Brian Lichtenberg/Outnet.com), rød kjole (kr 750, Supertrash/Zalando.com), ankelboots (cirka kr 1355 - var 3650, Alice & Olivia/Saks Fifth Avenue), solbriller til 70 prosent avslag (kr 870, Prism/Outnet.com) og blodrød veske (cirka kr 3500, Stella McCartney/Saks Fifth Avenue). Foto: Produsenter
ALT TIL HALV PRIS: Bandasjekjole (cirka kr 3400, Hervè Legèr/Outnet.com), grå genser (cirka kr 350, Brian Lichtenberg/Outnet.com), rød kjole (kr 750, Supertrash/Zalando.com), ankelboots (cirka kr 1355 - var 3650, Alice & Olivia/Saks Fifth Avenue), solbriller til 70 prosent avslag (kr 870, Prism/Outnet.com) og blodrød veske (cirka kr 3500, Stella McCartney/Saks Fifth Avenue). Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Alltid drømt om en sexy bandasjekjole fra Hervè Legèr? Kanskje et par killerboots med spiss hæl, som vanligvis koster det hvite ut av øyet?

Fredag 28. november er det «Black Friday», som er årets store salgsdag. Hos de ulike nettbutikkene meldes det om prisras og sjokktilbud, så nå er det fullt mulig å gjøre et kupp.

Og selv om ikke alle skilter med den sorte fredagen, som startet opp som en tradisjon i forbindelse med Thanksgiving i USA, er det mange som likevel har satt ned prisene på ulike varer. 

Men først - husk at når du kjøper noe i utenlandske nettbutikker, kommer moms og toll i tillegg, så du må alltid regne ut hva som blir den endelige summen, før du fullfører kjøpet. Sjekk også ut importkalkulatoren hos Tollvesenet.

Tips: Følg butikker du liker på Instagram og Facebook for salgsnyheter og kampanjer. Du kan også google butikkens navn og black friday, for å se om de har salg.

Nettbutikkene du bør sjekke ut

Ja, det flommer over av gode tilbud  - her er nettbutikkene som er verdt å sjekke ut - alle de utenlandske sender til Norge:

 • Saksfifthavenue.com - Skinnvesker, designersko og klær fra de største designerne til 60 prosent avslag.
 • Hm.com - 50 prosent avslag på utvalgte varer.
 • Asos.com - 25 prosent avslag på sesongens partykolleksjon.
 • Urbanoutfitters.com - fra 40 - til 70 prosent avslag på klær, sko og tilbehør.
 • Shopbop.com - få en kode som gir deg 25 prosent avslag på en vare du ønsker.
 • Theoutnet.com - 65 prosent avslag på klær fra Hervè Legèr og andre designere, samt vesker fra Stella McCartney nedsatt 70 prosent.
 • Zalando.no - over 70 000 varer på salg.
 • Laredoute.no - 50 prosent rabatt på en valgfri vare fra vinterens partykolleksjon - ellers 60 prosent avslag på en rekke andre artikler.
 • Norwegianoutlet.no - har salg hele året, men melder om sjokktilbud fredag og lørdag.
 • Nelly.com - hos NLY trend er det 40 prosent avslag, og hos Nelly er det 30 prosent på resten, mot en kode du får.
 • Stevemadden.com - skomerket selger unna til glade priser idag.
 • Miinto.no - har 20 prosent på alle varer idag.

Sett opp et budsjett

ELLEVILLE PRISER: Her er en annonse fra Norwegian Outlet - du finner flere slike på nettet nå... Foto: Faksimile fra Norwegian Outlet
ELLEVILLE PRISER: Her er en annonse fra Norwegian Outlet - du finner flere slike på nettet nå... Foto: Faksimile fra Norwegian Outlet Vis mer

Vi vet alle hvor gøy det er å gjøre en god handel, og få så mye ut av kronene som mulig.

Direktør i Forbrukerservice hos Forbrukerrådet, Ingeborg Flønes.
Direktør i Forbrukerservice hos Forbrukerrådet, Ingeborg Flønes. Vis mer

Men det er veldig greit å ha litt koll på pengene vi bruker, likevel - selv om vi handler på tilbud og salg. 

- Den som ikke vil bruke mer penger enn hva man har, bør sette opp et budsjett. Du bør ikke sette deg i gjeld for å kjøpe gaver, sier direktør i Forbrukerservice hos Forbrukerrådet, Ingeborg Flønes, til KK.no.

Det kan også være lurt å betale med kredittkort, og da spesielt på nett. Ifølge Sparebank1 vil nemlig dette gi en ekstra sikkerhet ved at kortselskapene ofte kan hjelpe deg å få pengene tilbake, dersom varen ikke dukker opp. Vi må bare være flinke til å fylle på med pengene vi bruker.

- Bruker du kredittkort så pass på at du alltid betaler ved forfall, og at du har de beste betingelsene. Du finner en oversikt over priser, vilkår og tips om kredittkort på finansportalen.no, sier Flønes.

Er nettbutikken seriøs?

Nå skal du derimot passe deg litt når du shopper på nett, for ikke alle butikker er like seriøse.

Ifølge Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett, er det alltid et par ting du bør sjekke før du drar kortet:

– Sjekk alltid at organisasjonsnummer, navn og adresse er lett tilgjengelig på nettsiden. Kan du ikke finne det, bør du ikke handle fra nettbutikken, har hun sagt til KK.no tidligere.

Hun anbefaler oss også å bruke kjente nettbutikker som er sertifisert med «Trygg E-handel». Dette skal være en garanti for at nettbutikken følger norsk lovverk, og at den blir jevnlig kontrollert og testet med prøvekjøp.

Og hvis du blir usikker, er det alltid lurt å be om en faktura, og forbrukerombudet har dessuten tidligere utarbeidet en liste over nettbutikker du bør styre unna.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer