Kløft

Her er den nye «it»-kløfta

Nå skal du faktisk vise omtrent alt...

DYYYP KLØFT: Den nye trenden er at kløften skal være så dyp (omtrent ned til navlen)at nesten alt synes. Fra venstre - Cara Delevingne, Kim Kardashian og Miranda Kerr er nær ved å begå en puppeglipp - alle på samme uke! Foto: All Over Press
DYYYP KLØFT: Den nye trenden er at kløften skal være så dyp (omtrent ned til navlen)at nesten alt synes. Fra venstre - Cara Delevingne, Kim Kardashian og Miranda Kerr er nær ved å begå en puppeglipp - alle på samme uke! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kløften har i alle år vært et av kvinners fremste våpen i klesveien, og dette vet stjernene i Hollywood å utnytte maksimalt.

Det har vært mange ulike trender når det gjelder utringning og kløft de siste årene. Rund kløft, dyp v-kløft, sidepupp-kløft, transparent kløft - ja, i 2011 ble til og med ryggen døpt «nye kløften».

Nå i høst er det imidlertid en helt ny, og langt mer dristig stil som har tatt over for fjorårets nakne rygg - nemlig den ekstremt dype kløften. Du vet, den som rekker nesten helt ned til navlen...

Supermodell Miranda Kerr (30) er en av dem som har våget seg ut på den svært sexy, men også ganske risikable trenden under moteuken i Paris. Hele poenget med den «nye» kløften er at man gjerne går uten bh, men har en utringning som går så dypt ned mellom brystene at det ser ut som de når som helst kan «sprette» ut av kjolen/toppen.

Kerrs utringning var såpass dristig at paparazzifotografene hentet frem sin kraftigste linse, i håp om å «catche» et godt puppeglipp-bilde. Dog uten hell.


LES OGSÅ: De mest vågale kløftene

DRISTIG MAMMA: Kim Kardashian ble mor for første gang i sommer, men lar ikke det være noen hindring ved valg av antrekk. Foto: All Over Press
DRISTIG MAMMA: Kim Kardashian ble mor for første gang i sommer, men lar ikke det være noen hindring ved valg av antrekk. Foto: All Over Press Vis mer
PÅ FEST I UTRINGNING: Supermodell Cara Delevingne i sin svarte buksedress i Paris tidligere denne uken. Foto: REX/Beretta/Sims/All Over Press
PÅ FEST I UTRINGNING: Supermodell Cara Delevingne i sin svarte buksedress i Paris tidligere denne uken. Foto: REX/Beretta/Sims/All Over Press Vis mer

Pupper på avveie

Som man kanskje skjønner er ikke dette en stil som er så veldig heldig hvis du har større bryster (de kan rett og slett falle ut) - noe realitystjerne og nybakt mamma Kim Kardashian (32) var et prakteksempel på tidligere denne uken.

Stjernen - som har ekstra store pupper for tiden, som følge av at hun fødte sitt første barn i sommer, hadde på seg en svært avslørende kjole da hun deltok på et arrangement under moteuken i Paris.

Den svarte Givenchy-kreasjonen hadde en rektangulær utringning, der nærmest hele brystet hennes var blottet. Kun stoffet på sidene av kjolen dekket brystene, og det kunne fort ha endt i en liten klestabbe. I tillegg hadde kjolen utskjæringer på undersiden av bysten, og motekritikerne har ikke vært særlig begeistret for looken.


- Denne nye trenden med å vise mer kløft er superlekker hvis du har en relativt moderat og fast byste. Hvis puppene dine ikke klarer å stå imot tyngdekraften og trenger en solid bh for å holdes på plass, så bør imidlertid du ikke prøve deg på dette, sier kjendisstylist Claire Wacey til Daily Mail:

- Hvis du likevel bestemmer deg for å prøve det, så velg heller å vise en bitteliten del av brystet. Se også etter kjoler som vil skille og løfte bysten, så det ser stilfullt og elegant ut. Med en gang brystene blir dyttet/presset sammen, kan det fort bli for mye av det gode. Invester også i en god puppetape med hold, råder eksperten.

LES OGSÅ: Derfor vil de ha enorme silikonpupper

DRONNINGEN AV KLØFT: Gwyneth Paltrow er virkelig dronningen av den dype v-kløfta. Her ser du hennes på bilder fra 2001 og frem til i dag! Foto: All Over Press
DRONNINGEN AV KLØFT: Gwyneth Paltrow er virkelig dronningen av den dype v-kløfta. Her ser du hennes på bilder fra 2001 og frem til i dag! Foto: All Over Press Vis mer

Startet Gwyneth trenden?

En annen stjerne som har kastet seg på den ekstra dype kløft-trenden, er supermodell Cara Delevingne (21), som har vært det store stjerneskuddet på catwalken under moteuken i Paris.

Under premieren på motefilmen «Mademoiselle C» i den franske hovedstaden, bar supermodellen en svart tettsittende buksedress, hvor utringningen gikk helt ned til navelen.

Hollywood-stjerne og tidligere Oscar-vinner Gwyneth Paltrow (41) er imidlertid en av damene som for alvor har satt i gang kløftstilen som nå regjerer.

Helt siden 2001 har Paltrow hatt en forkjærlighet for kjoler, dresser, buksedresser og topper med dristig utringning - gjerne helt ned til midten av magen.

Og med sin lange, slanke figur og moderate, faste byste, er hun en av dem som virkelig kler den avslørende trenden, uten at det blir vulgært.


LES OGSÅ: Merk deg denne kløfta

Hold resten av antrekket enkelt

Lisa Potter, som er assisterende moteredaktør for Femail i Daily Mail er skeptisk til den nye kløfttrenden, og råder deg til å holde resten av antrekket ditt svært enkelt hvis du kaster deg utpå.

- Uansett om du liker det eller ei, så er utringningene særdeles dype for tiden, og mange - som Kim Kardashian og Gwyneth Paltrow, viser mer enn villig vekk sine attributter, forteller hun:

- Det finnes likevel en hårfin linje mellom det å være sexy og forferdelig harry, så hvis du vil prøve denne trenden lønner det seg å gjøre som en del av stjernene - ton ned resten av antrekket! Holder du resten av antrekket enkelt, kan det gå. Det betyr rene linjer og snitt, bruk gjerne en lekker, dekkende blazer til, og hold hårstyling og sminke på et svært enkelt nivå.

Hva synes du om ekstrem-kløften?

LES OGSÅ: Puppeutstyret du trenger nå

Det kan være utrolig kult
 
(50%)
Uff nei, det blir bare vulgært og harry
 
(39%)
Nja, vet ikke
 
(11%)

Stiltips for den dype kløften

KK.no har tidligere skrevet en rekke saker med tips og råd om hvordan du takler trendene med dyp kløft.

Nedenfor får du noen av våre beste tips:

 • Bruk puppeteip – klistres under puppene for å gi dem løft og hold. Store pupper ingen hindring.
 • Brystvorteskjulere av silikon er et must.
 • Bh som festes rundt magen er et alternativ til teipen.
 • Ved hjelp av dobbeltsidig teip fester du kjolen så du unngår en pinlig puppeglipp.
 • Dropp smykkene – v-utrigningen er et smykke i seg selv.
 • Gi hals, bryst og attributter en runde med sminkekosten. Bruk pudder i toner som passer overens med ansiktsfargen.

  LES OGSÅ: Bh-en som redder sommerkjolen

  Vil du heller ha løftende kløft?

  Selv om stjernene sverger til dype v-utrigninger som flater ut puppene, er det ikke ut med en mer klassisk kløft av den grunn.

  KK.no har tidligere gitt deg disse tre magiske triksene som gir deg struttende attributter:

  Triks 1. Bøy deg fram

  Hvis du lener deg forover når du tar på deg bh-en blir brystene dine automatisk bli sentrert og volumet blir jevnt fordelt. Bruk en strammere bh med en større cup om stroppen kommer for høyt opp bak. Da får du god støtte og det løftet du trenger. Kun 10% av støtten skal komme fra stroppene over skuldrene. Derfor er det viktig at bh-en sitter godt rundt overkroppen.

  LES OGSÅ: Du trenger bare 5 bh’er

  Triks 2. Riktig størrelse

  For at du skal få en fin form på brystene, er riktig størrelse det viktigste. Når du skal kjøpe en bh er det viktig at den sitter godt på den ytterste hempen når du prøver den. Bh-er blir slappere i strikken etter hvert som den blir brukt. Pass på å finne en bh som er stor nok, slik at du får plass til alt som skal være på innsiden. En spile skal for eksempel ikke være nær selv brystet, men ligge rett på utsiden.

  Triks 3. Småjuster

  Naturlige pupper er myke, og ikke harde som silikonpupper som er helt ut nå. Så når du har fått på deg bh-en kan du fikse litt her og der slik at brystene sitter godt på plass. Hvis det er et stort gap mellom brystet og bh-en bør du gå ned i cup-størrelse, og omvendt hvis deler av brystet tyter ut foran eller under armene.

  LES OGSÅ: Slik jukser supermodellen seg til større byste

  NESTEN NAKEN: Miranda Kerr vakte oppsikt da hun dukket opp i denne hviten kjolen med dyp kløft, uten bh, i gatene i Paris. Foto: All Over Press
  NESTEN NAKEN: Miranda Kerr vakte oppsikt da hun dukket opp i denne hviten kjolen med dyp kløft, uten bh, i gatene i Paris. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer