Sko

Her er den nye it-skoen

I høst er det ismannen OeTZI, som levde for 5000 år siden, som dikterer trendene.

HOT I HOLLYWOOD: Sko inspirert av forhistoriske OeTZI er det siste nye blant Hollywoodstjernene. Prisene går fra 699 til 1899 kroner.
HOT I HOLLYWOOD: Sko inspirert av forhistoriske OeTZI er det siste nye blant Hollywoodstjernene. Prisene går fra 699 til 1899 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no har skrevet mye om høstens sko. Vi vet blant annet at MC-inspirerte skinnboots er in igjen, takket være designere som Chanel og Jimmy Choo.

Ankelboots med spiss tå kommer til å bli en bestselger, ifølge skokjeden Bianco, og mokasinen fra 60-tallet er et må-ha. For ikke å glemme herreinspirerte brogues.

Motetips fra forhistorisk mann

Vanligvis er det designerne og gatas fashionistaer som dikterer disse trendene.

Men nå har ismannen Oetzi, som levde for over fem tusen år siden, kommet inn på banen.

Da en gjeng klatrere fant ham nedfrosset i isen i alpene i 1993, var nemlig fottøyet hans intakt. Begynnelsen på et vakkert lite skoeventyr var i gang.

Resultatet er en helt ny generasjon sko, OeTZI.

Tatt helt av i Hollywood

I Hollywood er stjernene frelst på de myke lodne skoene. «Friends»-skuespiller Jenifer Aniston styler dem til jeans og skinnjakke.

– OeTZI er super hot i USA. Kombinasjonen av et veldig kult design og komfort gjør skoene helt unike, sier Lene Aanesrud og Nina Fredriksen i Inspiration By, i en pressemelding.

- I høst lanseres skoene til motebevisste kvinner og menn som kan glede seg over skoene, som passer perfekt med høstens store retrotrend, forteller Aanesrud.

Under en reise til Hong Kong kom de to jentene som driver Inspiration By tilfeldigvis i prat med gründerne bak det amerikanske merket OeTZI over frokostbordet:

- Vi lot oss begeistre, og da vi senere fikk se kolleksjonene var det ingen tvil om at vi ønsket å jobbe sammen med dem og introdusere disse fantastiske skoene for våre norske kunder, sier Aanesrud, som nylig inngikk avtale om å representere OeTZI i Skandinavia.

Komfortable

De myke snøreskoene er lett gjenkjennelige, på grunn av sitt særegne design. De skal være svært behagelige og fleksible å bruke, takket være antibakterielle korksåler som former seg etter foten.

Alt materiellet er valgt nøye ut og satt sammen for å oppnå høy kvalitet på alle modellene.

- Kombinasjonen av et veldig kult design og komfort, gjør skoene helt unike, sier Aanesrud.

OeTZI-kolleksjonen lanseres i utvalgte butikker fra september, og prisen ligger på mellom 699 og 1899 kroner.

Skoene vil også være å få tak i på nettsiden til Inspiration By.
.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer