IT-FRAKKEN 2012: Burberry Prorsum har revitalisert trenchcoaten med 70-tallsprint, knalle farger og detaljer som kraver, hetter og pyntebelter. Foto: All Over Press
IT-FRAKKEN 2012: Burberry Prorsum har revitalisert trenchcoaten med 70-tallsprint, knalle farger og detaljer som kraver, hetter og pyntebelter. Foto: All Over Press Vis mer

Jakke

Her er den nye trenchcoaten

Den beige klassikeren er pimpet opp betraktelig.

PublisertIngen garderobe er komplett uten en trenchcoat.

I likhet med den lille sorte, en kort og stram dressjakke og enkle svarte pumps vil denne frakken vare hele livet.

Den er tidløs, klassisk og kan kombineres med det meste.

Trench med tvist

Men tro ikke at den trenger å være beige, brun eller svart. Nå har nemlig klassikeren blitt pimpet betraktelig opp med farger, mønster og detaljer en masse.

Under visningen til erkebritiske Burberry Prorsum under moteuken i London mandag, rullet den ene fargeklatten etter den andre nedover catwalken.

Her så vi 70-tallsinspirert print, tweed og skinn i turkis og korall. Jakkene hadde kraftige snipper, gjerne fargerike kraver og en og annen hette foret med saueskinn.

Enkelte var dessuten sydd om til kjole, ikke ulik den vi så på visningen av Moods of Norway på Øvrevoll galoppbane under Oslo Fashion Week i august.

PIMP MY TRENCH: Ifølge den erkebritiske designeren Burberry Prorsum kan du trygt ta en pause fra den beige trenchen din til neste år.  Foto: All Over Press
PIMP MY TRENCH: Ifølge den erkebritiske designeren Burberry Prorsum kan du trygt ta en pause fra den beige trenchen din til neste år. Foto: All Over Press Vis mer

Nye beltetakter

Knytebeltet, som KK.no tidligere har tipset om at du må knyte, er også byttet ut med pyntebelter som spennes fast.

De er enten tynne eller brede, i plastikk eller lysebrunt folkloreskinn, og beltespennen er tidvis vintageinspirert.

Noe som også er helt nytt er bobble-capsen. Blir den den store hattehiten til neste år?


ORIGINAL VRI: I korallfarget skinn, brettet opp til albuen og i rutet tweed med puffermer. Rosie Huntington-Whiteley, supermodell Laura Bailey og stjernestylist Rachel Zoe har alle en original vri på trenchen sin. Foto: All Over Press
ORIGINAL VRI: I korallfarget skinn, brettet opp til albuen og i rutet tweed med puffermer. Rosie Huntington-Whiteley, supermodell Laura Bailey og stjernestylist Rachel Zoe har alle en original vri på trenchen sin. Foto: All Over Press Vis mer

Trencher på første rad

Det var ikke bare designeren som var ute og luftet trenchcoatene sine. På første rad var det flere av de fasjonable gjestene som hadde tatt fram høstfrakken.

Og i likhet med designeren hadde de en original vri på det tidløse plagget. Den engelske skuespilleren og modellen Rosie Huntington-Whiteley var ikledd Burberrys splitter nye skinntrench som stjernen valgte å bruke uten belte.

Supermodellen Laura Bailey jazzet opp en beige variant ved å brette op ermene helt opp til albuen, som ga en avslappet og kul stil.

Stylisten Rachel Zoe kastet på sin side litt Hollywood-glans over den stjernespekkede visningen i en rutete tweed-frakk med svarte puffermer.


Går aldri av moten

Trenchcoaten har smykket alt fra en dryppende våt Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffany's» i 1961, til stilikon og presidentfrue Jackie Onassis og skuespiller Faye Dunaway.

I «Casablanca» fra 1942 står både Humphrey Bogart og Ingrid Bergman på rullebanen i hver sin variant.

Frakken har sin opprinnelse fra 1. verdenskrig. Da fikk erkebritiske Burberry i oppdrag å lage en frakk som beskyttet soldatene mot dårlig vær i skyttergravene.

D-ringene i beltet fungerte også utmerket som et sted å henge granater. På engelsk betyr trench grøft eller skyttergrav.

Siden har plagget gjennomgått store og små forandringer, og blitt en stayer i motebildet.
I KNALL BLÅTT MED FARGERIKE DETALJER: Burberry Prorsum, vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press
I KNALL BLÅTT MED FARGERIKE DETALJER: Burberry Prorsum, vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press Vis mer
TRENCH + KJOLE = SANT: Burberry Prorsum vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press
TRENCH + KJOLE = SANT: Burberry Prorsum vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press Vis mer
I TWEED: Burberry Prorsum, vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press
I TWEED: Burberry Prorsum, vår- og sommer 2012. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer