DEN "NYE" VESTEN: Ifølge Alexandra Davidsson (på bildet), presseansvarlig for Gina Tricot, skal høstens vest helst være i burgunderrød eller svart lakk. Foto: Per Etvland
DEN "NYE" VESTEN: Ifølge Alexandra Davidsson (på bildet), presseansvarlig for Gina Tricot, skal høstens vest helst være i burgunderrød eller svart lakk. Foto: Per Etvland Vis mer

Lakk

Her er den nye «trend-vesten»

Kommer til å bli større enn skinn, skal vi tro Gina Tricot.

Publisert
Skinnvesten er noe de fleste av oss har et forhold til – enten i forbindelse med grungetiden på begynnelsen av 90-tallet, og for ikke å glemme de glade 80-årene med Bon Jovi, Bryan Adams og Guns’n’Roses.

Til tross for at skinnvesten regnes som 80-og 90-tallsrockens mest nostalgiske plagg og har en lojal fanskare blant motorsyklister og lastebilsjåfører, har den ikke fadet i popularitet.

Og i vår gjorde den røffe bikerinspirerte vesten comeback på motefronten, både på catwalken og blant kjedebutikker som Gina Tricot og Vero Moda.


LES OGSÅ: Gina Tricot lanserer skjønnhetsserie

Vesten er trendy igjen

- Vesten blir stor til neste år. Alt fra skinnvest til dongerivest og avklippede rutete skjorter, helt i tråd med trendene på catwalken, er hot, sa designer Caroline Carlryd hos svenske Gina Tricot til KK.no før jul i fjor.

Lene Idsø hos Vero Moda kunne også avsløre at skinnvesten ikke lenger regnes som «harry» blant designere og forbrukere.

- Du trenger ikke lenger å være harry med skinnvest. Du kan fint kombinere den med en feminin kjole, for eksempel, har hun fortalt.

LES OGSÅ: Slik finner du den perfekte skinnbuksa

TAR OVER FOR SKINN: Ifølge Davidsson vil lakk etterhvert ta over for en del av de klassiske skinnplaggene. Her viser hun frem et skjørt og en vest fra høst/vinterkolleksjonen. Foto: Per Ervland
TAR OVER FOR SKINN: Ifølge Davidsson vil lakk etterhvert ta over for en del av de klassiske skinnplaggene. Her viser hun frem et skjørt og en vest fra høst/vinterkolleksjonen. Foto: Per Ervland Vis mer

- Blir større enn skinn

Skinnvesten er med andre ord et av plaggene som regjerer motebildet denne våren/sommeren.

Skal du holde deg trendy til høsten og vinteren er det imidlertid et helt annet materiale du bør være på utkikk etter – nemlig lakk.


- Lakk er noe vi har veldig tro på for den kommende sesongen, sier Alexandra Davidsson, presseansvarlig for Gina Tricot, til KK.no på deres høstlansering 24. mai:

- Lakk kommer garantert til å bli større enn skinn, men siden så mange er skeptiske til å bruke det, så kan det ta litt lengre tid før det slår an tror jeg.

LES OGSÅ: Slik får du skinnjakken til å holde seg lenger

STYLING: Lakkskjørtet er stilig med en enkel topp eller ensfarget genser. Eventuelt kan du ta den helt ut- som på bildet, og bruke paljetter til. Vesten er kul med for eksempel et mønstret skjørt. Foto: Per Ervland
STYLING: Lakkskjørtet er stilig med en enkel topp eller ensfarget genser. Eventuelt kan du ta den helt ut- som på bildet, og bruke paljetter til. Vesten er kul med for eksempel et mønstret skjørt. Foto: Per Ervland Vis mer

- Røffere og mer edgy look

De fleste som hører ordet lakk ser nok for seg lugubre nattklubber og småsketchy filmer. Likevel er det altså dette materialet Gina Tricot mener vi skal kle oss i til høsten/vinteren 2012.

- Tingen med lakk er at det faktisk er utrolig kult og lett å styl. Selv om folk kanskje synes det er litt kontroversielt akkurat nå, er jeg helt sikkert på at det kommer til å ta mye av plassen til de klassiske skinnplaggene utover høsten, sier Davidsson:

- Lakk kan også styles på akkurat samme måte som skinn, men samtidig gir det en annen, litt røffere og mer edgy look. Det er for eksempel utrolig kult å kombinere med helt enkle plagg, som en straight topp, gensere og støvletter. Ellers kan du kjøre den helt ut og kombinere lakk med mønstrede plagg, tweedinspirert strikk og plagg med andre skinndetaljer.


LES OGSÅ: Sjekk sommerkolleksjonen til Gina Tricot

STJEL STILEN: (F.v) Elizabeth Olsen, Mollie King og Amy Smart. Foto: All Over Press
STJEL STILEN: (F.v) Elizabeth Olsen, Mollie King og Amy Smart. Foto: All Over Press Vis mer

Slik styler du vesten

Designer Nina Jarebrink er en av dem somvirkelig elsker til skinnvesten sin – både om sommeren og om vinteren.

Og hun bruker vesten til alt - om det så er bukser eller søte sommerkjoler.

- Om sommeren bruker jeg den gjerne over lette kjoler, og om vinteren er den superkul med en tykk oversized ullgenser under. Den kan brukes hele året! Har Jarebrink fortalt.

La deg også inspirere av kjendisenes bruk av vest.

Martha Marcy May Marlene-skuespiller Elizabeth Olsen viser at mc-vesten ikke er nødt til å pares med nagler og skinn. Mollie King fra jentebandet The Saturdays bruker den sammen med maritime striper. Skuespiller/modell Amy Smart kombinerer hvit bikervest med pastellfarget miniskjørt og metalliske sko.


LES OGSÅ: Slik tar du best vare på skinn

SMAKEBIT: Her får du en liten smakebit av plaggene og accessoirene som kommer hos Gina Tricot fra juli og utover høsten. Foto: Per Ervland
SMAKEBIT: Her får du en liten smakebit av plaggene og accessoirene som kommer hos Gina Tricot fra juli og utover høsten. Foto: Per Ervland Vis mer

To trender for høsten/vinteren

For høsten/vinteren 2012 er det to trender Gina Tricot har basert seg på – nemlig «Subnative» og «Seductive glam».

Her er Davidssons beskrivelse av trendene:

Subnative:
- Dette er en blanding av utrolig mange stiler - alt fra det klassisk britiske, til det folkloriske, nordiske, moderne og aztec-inspirerte. Her kan du kombinere alt av plagg og stiler og gjøre det til noe helt eget. Alt er lov.

Seductive glam:
- Her er glamfaktoren mye mer i bildet, og det er store og små paljetter, skinn, lekre detaljer, tweedlignende stoffer, samt ulike materialer og mønstre. Jeg har for eksempel stor tro på tip-dye plaggene, og jeg er sikker på at akkurat den trenden kommer til å bli mye større til høsten.


I likhet med kjeder som H&M, Ellos og Bik Bok har Gina Tricot stor tro på farger som vinrødt, petroleumsblått, sennepsgult og mint til høsten.

I tillegg blir det mye grov strikk, gensere, jakker og bukser med påsydde skinndetaljer, nagler og røffe elementer, oversized tweedinspirerte kåper og fuskepels på alt fra gensere til vester og jakker.

Flere høsttrender

KK.no fikk også en sniktitt på høsttrendene under London Fashion Week. Vi kan blant annet fortelle deg at...

 • den flatterende kappen består, ifølge Preen
 • vårens trendfarge mintgrønt blir metallisk, ifølge Issa og Louise Gray
 • strømpebuksene skal være hvite, ifølge Jasper Conran
 • du gjerne skal bruke genser under kjolen, ifølge Acne og Louise Gray

 • Vi har også sett at zebrajeans tar over for leopardjeans.

  Se dessuten hvordan høsten blir hos H&M, KappAhl, Selected Femme, Only, Ellos, Bik Bok og Vero Moda.


  FAVORITTPLAGG: Designer Nina Jarebrink er blant dem som sverger til skinnvesten- både sommer og vinter. Foto: Tone Ra Pedersen
  FAVORITTPLAGG: Designer Nina Jarebrink er blant dem som sverger til skinnvesten- både sommer og vinter. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer