Alexander Wang

Her er den overgrepsanklagede stjernedesigneren tilbake på catwalken

Nå hagler kritikken.

GJØR COMEBACK: Overgrepsanklagede Alexander Wang viste igjen på catwalken. FOTO: NTB.
GJØR COMEBACK: Overgrepsanklagede Alexander Wang viste igjen på catwalken. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Tilbake i 2018 kom de første anklagene mot klesdesigner Alexander Wang om seksuell trakassering Men det var først noen år senere at nye anklager for alvor skulle skape overskrifter. En rekke modeller stod frem med sine historier på sosiale medier. De beskyldte ham for både seksuell trakassering og for overgrep.

Siden har det vært stille fra den en gang så populære designeren. Før han tidligere denne uken vendte tilbake til catwalken.

I en formell uttalelse avviste Wang kategorisk anklagene, før han riktignok siden unnskyldte seg – på et slags vis. Og det var tydeligvis det, skriver Fashionista.

For nå er den overgrepsanklagede designeren altså visstnok tilbake. Han holdt nemlig sin første motevisning siden 2019 for publikum og det motenettstedet kaller «en liten gruppe kjente supportere» i Chinatown i Los Angeles tirsdag kveld.

TILBAKE: Alexander Wang er anklaget for seksuell trakassering og overgrep. Denne uken var han tilbake på catwalken. FOTO: NTB.
TILBAKE: Alexander Wang er anklaget for seksuell trakassering og overgrep. Denne uken var han tilbake på catwalken. FOTO: NTB. Vis mer

Til tross for at man kanskje skulle tro at stjernedesigneren for lengst var avlyst (eller såkalt cancelled, red anm), har ikke merket forsvunnet fra moteradaren.

For selv om Wang selv har vært nærmest fraværende, har merkevaren levd videre på sosiale medier, i butikker og på kjendiser som Rihanna, Kylie Jenner og Julia Fox.

SUPERMODELL: Candice Swanepoel får kritikk etter at hun gikk visningen for overgrepsanklagede Alexander Wang. FOTO: NTB.
SUPERMODELL: Candice Swanepoel får kritikk etter at hun gikk visningen for overgrepsanklagede Alexander Wang. FOTO: NTB. Vis mer

Nå får superstjernene kritikk for å støtte den overgrepsanklagede designeren. Det får også blant andre Kim Kardashian som gjestet og postet bilder fra visningen.

GJEST: Kim Kardashian er i hardt vær for å ha gjestet en motevisning. FOTO: NTB.
GJEST: Kim Kardashian er i hardt vær for å ha gjestet en motevisning. FOTO: NTB. Vis mer

Det har skapt overskrifter i internasjonal motepresse, og også motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada har plukket opp tråden med en rekke memes ment som et slags tankekors for de fremmøtte:

«Åh, det er bare det vanlige. Kjendiser og modeller som legger fra seg sin påståtte aktivisme hver kveld etter en lang dag med å 'gaslighte' folk til å tro de er empatiske mennesker som kjemper for en bedre verden», skriver en følger i en kommentar.

PÅ CATWALKEN: Adriana Lima viste frem babymagen på catwalken. FOTO: NTB.
PÅ CATWALKEN: Adriana Lima viste frem babymagen på catwalken. FOTO: NTB. Vis mer

«Dette sender en beskjed til alle som har opplevd seksuelle overgrep om at det som skjedde ikke betyr noe. At deres opplevelse ikke spiller noen rolle. Ordene deres har ingen betydning», skriver en annen følger.

MØTTE OPP: Lisa Rinna var blant gjestene under visningen. FOTO: NTB.

MØTTE OPP: Lisa Rinna var blant gjestene under visningen. FOTO: NTB.


Vis mer

Også flere av modellene som gikk på catwalken under visningen tirsdag får nå gjennomgå på sosiale medier. Candice Swanepoel skal visstnok ha stengt kommentarfeltet sitt etter at et bilde hun postet av seg selv i forbindelse med visningen fikk flere kritiske kommentarer.

Så helt over for Alexander Wang virker det altså ikke å være, fortsetter Fashionista. Han er fortsatt inne på noen av verdens viktigste motedører, han har planer om å ekspandere til Kina, han har en ny kolleksjon og en tilsynelatende trofast følgerskare når de kommer til kjendisene.

Også Dolce & Gabbana som lenge var i unåde hos en samlet moteverden, har nå på sett og vis greid å karre seg tilbake inn i det gode selskap. De havnet i hardt vær da de ble anklaget for kulturell appropriasjon og rasisme etter en nokså mislykket reklamekampanje som involverte pasta og spisepinner. Det førte til at det italienske luksusmotehuset ble tvunget til å avlyse sin planlagte visning i Shanghai, og kunder over hele verden oppfordret til boikott og brant også klærne fra merket i protest.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer