Stilikon

Her er Diana-plaggene vi elsker

Prinsesse Diana var en av 80- og 90-tallets største trendsettere. Nå kommer filmen om hennes liv!

ALLTID VELKLEDD, VAKKER OG VERDIG: Denne lyseblå ermeløse chiffonkjolen prinsesse Diana hadde på seg under filmfestivalen i Cannes er en av mange grunner til hvorfor hun er en av tidenes største stilikoner. Vi har mye å lære av hennes elegante og alltid klassiske antrekk. Foto: All Over Press
ALLTID VELKLEDD, VAKKER OG VERDIG: Denne lyseblå ermeløse chiffonkjolen prinsesse Diana hadde på seg under filmfestivalen i Cannes er en av mange grunner til hvorfor hun er en av tidenes største stilikoner. Vi har mye å lære av hennes elegante og alltid klassiske antrekk. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Alle husker hvor de var den dagen prinsesse Diana omkom 31. august 1997, bare 36 år gammel, i den tragiske bilulykken i Paris. Den britiske prinsessen var høyt elsket av folket, og var et alltid like engasjert stilikon og en rollemodell for så mange. Nå kommer filmen om henne. «Diana» handler om de siste to årene av hennes liv, og Naomi Watts har fått æren av å spille den avdøde prinsessen.Under filmpremieren på Leicester Square i London torsdag kveld, var skuespilleren et syn i sin lange hvite kjole med splitt og glitrende pynt i ørene. Den engelske avisen Daily Mail ga kjolen terningkast seks, og mente den var Diana verdig.LES OGSÅ: Slik var Dianas liv

Tidenes stilikon

Diana Frances Spencer ble født i 1961, i en aristokratisk familie i Norfolk, England. Hun giftet seg med Charles som 20-åring, og ble prinsesse Diana av Wales.Diana ble tidlig kjent som et moteikon. Helt fra hun dukket opp litt sky og sjenert på slettene i Wales, på sine første dates med prins Charles, i tweedskjørt og matchende dressjakke, til hun seilte over røde løpere og bonede dansegulv i lange kjoler. Siden har hun blitt et popkulturelt ikon. Designeren Castelbajac hedret hennne blant annet med et kjole med hennes ansikt på under moteuken i Paris i 2006.

Antrekkene vi elsker

I kritthvite skjorter og løse bomullsbukser på jobb for FN, i 80-talls rysjekjoler eller kongeblå silkeskjørt. I elegant drakt, «den lille sorte» eller en shiny signalfarget slalåmdress i skibakken på Klosters. Den avdøde prinsessen stod for mange av it-plaggene og må-ha-stilen på 80- og 90-tallet. Og antrekkene ble ofte toppet med bling bling-smykker, lekre selskapssko og nydelige vesker.

Perler, sløyfer og bluser

På lik linje med «den lille sorte» og trenchcoaten, gikk også den vesle hvite blusen igjen. Prinsesse Diana kombinerte den gjerne med et blyantskjørt og pumps med høye hæler.Perlekjeder brukte hun også ofte - både til selskapskjoler og enkle gensere og kardiganer. Og sløyfene så vi ofte - da prinsessen kom ut av sykehuset etter å ha født lille prins William, hadde kjolen en nydelig hvit liten kappesløyfe på kraven.

I drakt og hvit skjorte

Prinsesse Diana var bestandig velkledd og elegant. Ofte så vi henne i en klassisk hvit skjorte, som hun ofte brukte til et par beige bomullsbukser og myke mokasiner i semsket skinn. Og i knelange smale skjørt og matchende dressjakke var hun et syn og perfekt antrukket for en dag på kontoret. Dressjakken gikk også igjen, i farger som lavendel, rødt og flaskegrønt. Knappene ofte i gull eller svart, og med svarte eller hvite topper under.

Gallaprinsessen

Om det så var State Banquet-bankett i Claridges eller filmfestivalen i Cannes, så var prinsessen bestandig et syn der hun skred over den røde løperen. I sjøgrønne paljetter, asymmterisk skjæring eller lag på lag med chiffon. For ikke å glemme diamanter i ørene og høy splitt i kjolestoffet. Prinsessen gikk heller ikke av veien for å stille i voluminøs og kul 80-tallstyll. Hun elsket også duse pastellfarger, blodrød fløyel og mørkeblått. Og hun fikk det alltid til å stilne i rommet når hun kom.

Tidenes vakreste brudekjole?

Vi kommer heller ikke unna Dianas brudekjole fra 1981 - kjolen som banet vei for alle bløtkakekjolene på 80-tallet. Jo større puffermer og slør - jo, bedre. Og vi elsker tylldetaljene.Når vi ser tilbake på Dianas kjole nå, mener nok de fleste av oss at det er for mye av det gode - men DA ga den folk gåsehud. Den er i alle fall uten tvil en av de mest minneverdige brudekjolene.Det kan umulig ha vært en komfortabel kjole å ha på seg. Ikke bare var den stor, slepet var heller ikke av det korte slaget. Se bare her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer