Fam Irvoll

Her er Fam Irvolls nyeste kolleksjon

- Merker at Fam har stumpa røyken, kommenterte Mariann Thommassen med et smil etter å ha sett designerens nyeste plagg.

SIGARETTER: Fam Irvoll pleier alltid å overraske - og denne gangen hadde hun brukt sigarettdetaljer på flere av plaggene.  Foto: Per Ervland
SIGARETTER: Fam Irvoll pleier alltid å overraske - og denne gangen hadde hun brukt sigarettdetaljer på flere av plaggene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Designer Fam Irvoll er gravid, og Mariann Thomassen er ikke i tvil om at dette har påvirket den kreative prosessen. - Jeg merker at Fam har stumpa røyken, sier Mariann Thomassen til KK.no rett etter visningen, og refererer til de mange sigarettapplikasjonene på Fam Irvolls høstkolleksjon. - Vi kan godt kalle det abstinenskreativitet, sier hun.

- Komfortabelt

Thomassen, som selv elsker å sjokkere med sine fargerike klesvalg, var begeistret for venninnens siste kolleksjon. - Jeg likte at det er klær du kan både sove i og gå ut i, sier hun. Løse strikkekjoler, pysjlignende bukser og løse topper inviterer såvisst til både sofaliv og en litt mer avslappet tur ut på byen. Men Fam Irvolls høstkolleksjon byr også på kroppsnære silhuetter, trange blyantskjørt, struttende volanger og innsvingede jakker. Se bilder fra Fam Irvolls siste kolleksjon her:

Sigaretter og leppestift

Applikasjoner og mønstre i form av sigaretter, pistoler, leppestifter, kvinneansikter og hender med rødlakkerte negler og diamantringer tar de anvendelige formene og silhuettene over i en eventyrverden Fams fans vet å elske.Mira Craig, som selv er kjent for å designe sine egne klær, er minst like begeistret for Fam som for selve kolleksjonen. - Jeg digger Fam fordi hun tør å være seg selv. Hun er outrageous, og det er gøy. Vi trenger mennesker som henne, sier hun.- Hun er alltid gæren og kreativ, og derfor er det så gøy å komme og se. Du vet aldri hva som kommer, sier Mira Craig, som i likhet med designeren selv er gravid. Craig falt pladask for en grønn kjole med volanger, men tviler på at den passer hennes nåværende kroppsfasong. - Det spørs om den kommer i stor nok størrelse akkurat nå, sier hun og ler. Å si kolleksjonen har noe for enhver smak, vil nok være en overdrivelse, men en smal, ensfarget grå kjole til litt over ankelen - helt uten leppestiftapplikasjoner, sigaretter eller diamantringpyntede hender - kan kanskje være en inngangsdør for de mer tradisjonelle av oss.

Ikke bare ellevilt

Lise Karlsnes figurerer stadig på lister over Norges best kledde kvinner, men stilmessig ligger hun et lysår eller to unna Fams elleville kreasjoner. - Dette er faktisk min første Fam-visning, sier popstjernen på vei ut fra visningen. - Og jeg elsker modellene hun velger. De er like mye modeller med ansiktet og hendene som med kroppene sine. Det er det ingen som gjør så bra som Fam.Selv om Karlsnes ofte går i sorte, trange bukser og skinnjakker selv, så hun flere plagg hun kunne tenkt seg. - Det ene skjørtet med masse rysjer, det likte jeg. Og så var det et sort skjørt med noen sigaretter på og et leppestiftmerke på siden – det kunne jeg brukt, sier hun.

Kjendisene elsker henne

Norske kjendiser er for lengst solgt. Mira Craig, Mariann Thomassen, Samsaya og Charlotte Thorstvedt er alle fans av den fargerike designeren Fam Irvoll. Men hun blir også lagt merke til internasjonalt.Lady Gaga har uttalt seg i rosende ordvendinger om Fam, og Mika bruker hennes strikkede muffins i videoen «We Are Golden».Men det stopper ikke der.Irvolls PR-byrå I London har også lånt ut designerens klær til flere store stjerner. Rihannas stylist har lånt plagg, i tillegg til Lady Gaga som er fan fra før. Og selv R&B-dronningen Beyoncé blir kanskje å se i klær fra Fam Irvoll, etter at hennes stylist lånte flere designs.I kveld viste hun sin rykende ferske høstkolleksjon under Oslo Fashion Week. Showet begynte klokken 20.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.