Cecilie Krogh:

Her er fem av høstens heteste frisyrer

Jeg er alltid på jakt etter noe nytt når høsten kommer snikende.

Her er fem av høstens heteste frisyrer
Publisert

Det trenger for all del ikke å være en helt ny hårsveis, men en forandring for å ta imot den nye årstiden. Jeg er ingen tilhenger av å følge trendene slavisk. Bruk trendene som inspirasjon, og gjør det som passer din stil, personlighet og hårtype. Her er fem av høstens heteste frisyrer.

Oppklippet hår

I moteverdenen snakkes det mye om «The shag», men det er mye lettere å bruke et langt mer velkjent begrep: oppklippet. For å få denne frisyren klipper man opp fronten og området rundt kronen, slik at håret får mer volum og spenst. Det funker for både kortere og lengre frisyrer. Stylingprodukter som saltvannsspray og hårskum er et hot tips. Med oppklippet hår gleder jeg meg alltid til å style håret mer rocka, løst og ledig.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Krøller

Min største drøm har alltid vært å ha skikkelige korketrekkere. Jeg fikk dem aldri og må derfor sette min lit til en god krølltang. Varier mellom tykke eller tynne partier med hår i tangen, da får du et mer naturlig resultat. Og husk; varmebeskyttende spray er ikke en gimmick, den beskytter håret. Uavhengig om krøllene er naturlige eller ei, bruk en god hårolje i kombinasjon med en paste for å definere. Mitt beste tips når det gjelder krøller, er å gre minst mulig. Bruk fingrene, eller en grov kam, og la håret få lov til å forme seg selv. For er du velsignet med naturlige krøller – vær så snill ikke å gjemme dem bort!

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Lugg

Luggen er virkelig i vinden! Det er herlig at vi kan tillate oss å leke med stilendringer, for å klippe lugg er kanskje den raskeste veien til en fullstendig transformasjon. Likevel er mitt aller beste tips å se an hva du kler som person når du vurderer å anskaffe lugg. Ikke bare kast deg på trendbølgen, men tenk på hva som framhever dine beste sider.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Kort hår

Den senere tid har vi fått presentert en hel haug kortere frisyrer. Denne høsten er intet unntak, men felles for dem denne gang er at de er løse, lettstelte og passe rocka. Du må likevel ikke la deg lure til å tro at en kortere frisyre krever mindre enn langt hår. Som regel er det stikk motsatt. Den må klippes regelmessig, og våkner du en morgen med sovesveis, kan ikke lenger en hårstrikk redde dagen. Selv om disse frisyrene krever hakket mer vedlikehold, er det likevel en hårstil som kler de aller fleste. Be frisøren din skreddersy klippen til nettopp deg, i stedet for å kopiere naboen.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Naturlige toner

Jeg vet ikke om det skyldes mangelen på frisørbesøk i 2020, men mange har lært å sette pris på sin naturlige hårfarge. Nå i høst ser vi langt færre platinablondiner, isteden får de naturlige nyansene fritt spillerom. Mange er på evig søken etter den perfekte kalde hårtonen, men vi må ikke glemme at et naturlig hår aldri er én bestemt farge. Håret vårt består av ulike nyanser og sjatteringer. Selv synes jeg det er godt å se litt varmere farger i motebildet, for det stemmer at et varmere hår gir en gyllen farge til huden. Hvorfor ikke kombinere to ulike farger når du striper håret? Én litt varmere og én litt kaldere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer