GJØR ANTREKKET KOMPLETT: En lekker partyclutch kan virkelig sette prikken over i-en på julebordsantrekket ditt. KK.no har samlet 35 ulike clutcher til under 500 kroner i bildespesial lenger nede i saken.  Foto: All Over Press/Produsenten
GJØR ANTREKKET KOMPLETT: En lekker partyclutch kan virkelig sette prikken over i-en på julebordsantrekket ditt. KK.no har samlet 35 ulike clutcher til under 500 kroner i bildespesial lenger nede i saken. Foto: All Over Press/Produsenten Vis mer

Vesker

Her er festsesongens hotteste veske

Gir antrekket en finere og mer elegant look. Slik styler du den!

Publisert
En lekker clutchveske er et must i en hver trendbevisste kvinnes garderobe, og særlig i forbindelse med julehøytidens festsesong.

Det er nemlig få vesker som kan få den lille sorte, gallakjolen eller buksedressen til å se like elegant ut, og en trendy clutch i årets farge og snitt, kan virkelig sette prikken over i-en på festantrekket ditt.

LES OGSÅ: Skoene som gjør hele antrekket

MINI-CLUTCH: I år har den bittelille clutchen gjort comeback, og Kate Middleton - hertguinnen av Cambridge, er en av dem som har lagt sin elsk på den lille håndholdte vesken.  Foto: All Over Press
MINI-CLUTCH: I år har den bittelille clutchen gjort comeback, og Kate Middleton - hertguinnen av Cambridge, er en av dem som har lagt sin elsk på den lille håndholdte vesken. Foto: All Over Press Vis mer

«It-vesken» for jula

Som KK.no tidligere har skrevet er romslige partyclutcher i konvoluttform blant det som har vært i skuddet de siste årene, noe man blant annet har sett hos designere som Mulberry, Chanel, Stella McCartney og Chloe, samt i alle de store kjedebutikkene.

I år er imidlertid den bittelille veska også tilbake, så dersom du foretrekker å bare ha med deg en leppestift og bankortet på fest, så er denne modellen perfekt for deg.


– Til partysesongen er det helt klart at clutchen er «it-vesken», sier Silje Brøter Olsen, brandmanager for Aldo i Norge og Sverige, til KK.no:

– I år er clutchen populær i alle størrelser, og mye av grunnen til dette er nok fordi antrekket får en litt finere look med en slik, håndholdt veske.

LES OGSÅ: Nei, dette er ikke en bok

METALLISK: Den metalliske clutchen holder seg populær. Her er street-style bilder fra moteuken i London i høst, samt catwalk-bilder fra visningene tilblant andre Malaikaraiss og Ellus.  Foto: All Over Press
METALLISK: Den metalliske clutchen holder seg populær. Her er street-style bilder fra moteuken i London i høst, samt catwalk-bilder fra visningene tilblant andre Malaikaraiss og Ellus. Foto: All Over Press Vis mer

– Et smykke i seg selv

Når det gjelder farger, så er metalliske innslag på veska alltid en sikker vinner. Du kan med andre ord trygt investere i en clutch i gull, eller sølv.


– Årets clutch skal ikke nødvendigvis matche sko og andre accessoirer du har på deg, men gjerne være et lite smykke i seg selv. Gull og sølv er alltid populært, fordi det er veldig fint til svart, som mange bruker på denne tiden av året, forklarer Brøter Olsen:

– Ellers er høstens trendfarger - burgunder og grå, også veldig populære.

For deg som liker det helt enkelt, kan du aldri gjøre feil med en enkel svart clutch. Og vil du skille deg litt ut, så kan du velge en med gulleffekter, eller mønster - som brokade.

– Min favoritt blant våre clutcher for sesongen, er brokade-clutchen. Brokade-trenden på klær og kjoler er litt mye for meg, men synes det er smashing på en clutch. Den kommer i flere farger og er lett å matche til noen høye hæler, sier Brøter Olsen.

Se 35 kjøpetips til under 500 kroner nedenfor:


LES OGSÅ: Her er årets heteste julebordkjoler

Slik styler du clutchen

Som KK.no tidligere har skrevet, så er en litt oversized konvoluttclutch en av de enklere veskevariantene å style.

Det gjør nemlig ingenting om selve clutchen ikke matcher resten av antrekket. Det kan nesten bare gjøre looken kulere.

Dersom du velger en clutch med mye mønster, sterke farger eller lignende ting som vekker oppmerksomhet, kan det imidlertid være lurt å tone selve antrekket litt ned. Ellers ender du fort opp med å se ut som et vandrende sirkus.


Har du en fargesprakende og veldig synlig veske, trenger du heller ikke så veldig mye accessoirer. Da vil det kunne bli litt «overkill», så prøv å holde det på et «det enkle er ofte det beste»-nivå.

Velger du en klassisk clutch i enkle duse farger (svart, hvitt, pudder, beige, brunt), eller i slange/alligatorskinnmotiv, kan du imidlertid rocke opp antrekket litt (litt ekstra bling på fingrene kan for eksempel se smashing ut med en stor clutch).

Her gjelder det å være litt vågal og prøve seg fram foran speilet for å finne ut hva som kler deg. Jeans, høye hæler, en lekker kåpe og en stilig clutch er for eksempel perfekt til en enkel kveld på byen!

LES OGSÅ: Smykkene som tryller om kjolen

TIL FEST OG HVERDAGS: En clutch passer perfekt både til hverdags og fest. Velg gjerne en som skiller seg litt ut fra antrekket - som Kate Moss, Kylie Minogue, Kate Bosworth og Ashley Olsen har gjort her.  Foto: All Over Press
TIL FEST OG HVERDAGS: En clutch passer perfekt både til hverdags og fest. Velg gjerne en som skiller seg litt ut fra antrekket - som Kate Moss, Kylie Minogue, Kate Bosworth og Ashley Olsen har gjort her. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer