Sotede øyne:

Her er grunnen til at de sotede øynene ikke blir som de skal

Ta en titt på kostene dine!

SOTEDE ØYNE: Modellene Sara Sampaio og Stella Maxwell er klare for catwalken med sine sotede øyne! FOTO: NTB Scanpix
SOTEDE ØYNE: Modellene Sara Sampaio og Stella Maxwell er klare for catwalken med sine sotede øyne! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sotede øyne er en sminkelook mange av oss ønsker å bruke, men ikke helt klarer å få til - meg selv inkludert. Ofte blir det altfor hardt eller at fargene ikke glir godt nok inn i hverandre. Årsakene er mange og man kan alltids lære seg det etter litt øving, men ifølge Eveline Karlsen, makeupartist hos Fredrik & Louisa Parfymeri og YouTube-er med over 23 000 følgere, er det viktig at du har en ting i orden først.

- Du må ha de rette kostene og du må bruke dem på de riktige stedene. Det er ikke mange du trenger - to holder! Det er bare viktig å ha den perfekte blendingkosten.

- Hvordan skal en slik kost se ut?

- Se etter at hårene på kosten er lengre enn hva du er vant til. Den er som regel rundt og hårene er formet i en slags dråpe. Jo lengre hårene i kosten er, jo mindre pigment plukker du opp. Har du en kost med lange hår, er det fint å bruke den til å lage en dus og forsiktig kant, mens en kost som er tettere og kortere i hårene vil du få en hardere look.

LES OGSÅ: 11 kjoler du kan ta med deg inn i høstmånedene

SOTEDE ØYNE: Victoria's Secret-modell Taylor Hill stråler med sine sotede øyne! FOTO: NTB Scanpix
SOTEDE ØYNE: Victoria's Secret-modell Taylor Hill stråler med sine sotede øyne! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Over kan du se hvordan du legger sotede øyne med farger! En smokey eye forbindes ofte med en fargepalett bestående av sort og grått, men vi synes det er minst like fint om du utforsker noen nye toner!

- Veldig mange merker tolker høstens trendfarger på forskjellige måter. Men det vil alltid være burgunder, militærgrønt, duse farger som lilla og grå, men også knæsj grønn. Først og fremst må du finne ut hva du liker! Gjør hva du vil, sier Karlsen.

Når du legger en sminke med sotede øyne er det viktig å ikke bare forholde seg til én farge.

- Har du en palett med fire farger, så bruk alle! Alle skyggene i paletten har en mening. Ofte går det fra hvitt til sort med to farger i mellom. Noen ganger holder det å bruke tre, men du skal nesten ha brukt alle for å legge en kul smokey eye, sier makeupartisten.

LES OGSÅ: Cindy Crawfords datter debuterte på catwalken

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer