Mote

Her er høstens hotteste gummistøvler

Designerne er retroinspirert og satser på farger, lekenhet og komfort til sesongen som kommer.

ALT OM GUMMISTØVLER: Stine Frimann presenterer høstens gummistøvel mote og forteller deg alt du trenger å vite før du går til innkjøp av nye sko. Foto: Benedicte Haugaard
ALT OM GUMMISTØVLER: Stine Frimann presenterer høstens gummistøvel mote og forteller deg alt du trenger å vite før du går til innkjøp av nye sko. Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gummistøvlene gjorde comeback på motefronten for en del år siden, da Hunter-støvlene ble det hotteste du kunne ha på beina på festival.

Siden den gang har gummistøvler ikke bare vært forbeholdt små barn, jegere og turentusiaster, men også fashionistaer. Og til høsten kommer fottøyet i enda flere lekre varianter.

Neste sesong er de litt sprekere i fargene, og designerne fokuserer mer på komfort og stil, enn trender som allerede finnes.


Ifølge de ulike produsentene, er det nemlig om å gjøre å bringe noe «nytt» til markedet, og det er det Tretorn og flere av de andre merkene prøver å få til med sine nye modeller.

Gummistøvler kommer i utallige fasonger og varianter. De vi kanskje kjenner best til er den klassiske legghøye gummistøvelen vi brukte som barn, og de knehøye trendskoene som nettopp Hunter og danske Ilse Jacobsen brakte på bane for noen år siden.

LES OGSÅ: Regntøyet som er alt annet enn grått

SPREKE SÅLER: Så lenge du vet om detaljen selv, trenger den ikke å være synlig for verden, mener Stine Frimann i Tretorn.  Foto: Benedicte Haugaard
SPREKE SÅLER: Så lenge du vet om detaljen selv, trenger den ikke å være synlig for verden, mener Stine Frimann i Tretorn. Foto: Benedicte Haugaard Vis mer

Slik skal støvlene se ut

I år inspirerer Tretorn med gammelnorsk design, retrofarger og ankelhøye gummistøvler.

De ønsker ikke å konkurrere med trendmerkene, men vil heller finne på noe nytt. I høstens kolleksjon finner vi metalliske farger som gull og sølv, og selvfølgelig årets farge - som er lilla.

- I år har vi jobbet mye med passform. Kjernefamilien er mer ute på skogturer og sykkelturer, og det er for tiden trendy å være aktiv. Vi fokuserer på familien som målgruppe og vi er opptatte av at skoene skal være gode å ha på seg, forteller Stine Frimann i Tretorn til KK.no.

Til høsten er det også lov å satse på trendfarger. Det finnes mange billige, men kule gummistøvler på markedet. Hva med å teste ut noen i metalliske farger - eller kanskje et sprekt par i årets farge, lilla?

- Det er lov å handle litt annerledes i år. Gummistøvler er billige, så det går fint an å handle ett trendpar i året, sier Frimann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Knallfarge på sålen

Til høsten skal skoene dine helst være rene, enkle og ha minimalt med detaljer.

Dette gjelder også gummistøvlene. De kan godt være ensfargede, men sålen kan skille seg ut, og være i en annen knall farge (synes bare når du går).

Ønsker du å beholde støvlene selv om de har «gått ut på dato»? Da kan du enkelt bytte skolissene. Skoene vil se helt annerledes ut!

Sniktitt på modellene som kommer til høsten:


LES OGSÅ: Klær som får deg ut av vinterdepresjonen

Dette bør du se etter

Som med de fleste andre praktiske plagg, er det noen retningslinjer du bør forholde deg til når du skal ut å handle gummistøvler. Og bruksområde er alfa og omega.

Skal du på fjelltur og gå langt, er det lurt å velge en lettere modell enn om du skulle vært på festival.

- Skal du investere i gummistøvler som skal vare lenge bør du velge en modell og farge som ikke nødvendigvis er trendy akkurat nå, men som er nøytral og god på foten. Akkurat nå er det knalle retrofarger som er populært - det er kanskje ikke et lurt kjøp om du planlegger å bruke de utenfor sesongen, sier Frimann til KK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Velg rågummi fremfor kjemikalier

Uansett om du har gått til innkjøp av gummistøvler i rågummi eller syntetiske stoffer (laget av kjemikalier) bør du behandle de med fett.

Fettsvamper får du kjøpt hos skomakere og de fleste skobutikker. Fettet gir skoen næring og er med på å forlenge holdbarheten.

- Gummistøvler som har såler laget av rågummi fremfor kjemikalier, kleber seg godt til naturlige materialer som jord, snø og is. De er også mer fleksible på foten og gir bedre komfort. Stinker det kjemikalier av gummistøvlene, kan du være sikker på at de er glattere på isen, blir fort misfarget og at de demper svært lite når du går, forklarer Frimann.

Det er også viktig å ha en god såle på innsiden, spesielt om yttersålen er av kjemikalier istedenfor rågummi. Sålen har mye å si for komfort og alle vet vel hvor viktig det er med ordentlige sko?

LES OGSÅ: 23 støvler som redder regnværsdagene

BESTSELGERE: Gummistøvlene selger best i de vanlige fargene, men i år satser de også på retrofarger. Begge disse har en matchende regnjakke! Foto: Benedicte Haugaard
BESTSELGERE: Gummistøvlene selger best i de vanlige fargene, men i år satser de også på retrofarger. Begge disse har en matchende regnjakke! Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
HOT MED GUMMISTØVLER: Nå kommer Tretorn, Ilse Jacobsen, Hunter og de andre produsentene på bane med nye, retroinspirerte farger. Og slik blir du hot i regnet! Foto: Per Ervland
HOT MED GUMMISTØVLER: Nå kommer Tretorn, Ilse Jacobsen, Hunter og de andre produsentene på bane med nye, retroinspirerte farger. Og slik blir du hot i regnet! Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer