Ole Henriksen:

Her er hudguru Ole Henriksens beste hudpleietips

- Norske kvinner er altfor dårlige til å bruke skrubb!

OLE HENRIKSEN: Vi har stil hudguru Ole Henriksen 9 kjappe spørsmål om hudpleierutiner.
OLE HENRIKSEN: Vi har stil hudguru Ole Henriksen 9 kjappe spørsmål om hudpleierutiner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske hudguruen Ole Henriksen har gjort stor suksess innen hudpleieindustrien. Han åpnet sitt først spa allerede i 1975, på ingen ringere enn fasjonable Sunset Boulevard i Los Angeles. Det er et spa med et så godt renomme at om du noen gang tar turen dit er det ganske stor sannsynlighet for at du vil treffe på en Hollywood-stjerne. Paris Hilton, Charlize Theron, Katy Perry, kjekkasene Mark Wahlberg og Justin Timberlake er noen av kjendisene som stadig vender tilbake til Oles spa.

Los Angeles har blitt hans hjemby, og han reiser verden rundt for å hente inspirasjon og finne nye ingredienser til sine produkter. Men han har aldri glemt hvor han kommer i fra. Helt siden han kalte spaet sitt for Ole Henriksen of Denmark har han fokusert på sin skandinaviske bakgrunn, der naturlig skjønnhet, det å være mye ute i frisk luft, være sporty og ha god helse er idealet.

Etterhvert studerte han kosmetisk kjemi i London slik at han kunne lage akkurat de produktene han ønsket. Naturligvis falt valget på hudpleie, siden det var det som lå hans hjerte nærmest. Da han begynte å kreere sine første produkter i 1983 var spaet grunnlaget og inspirasjonen til hvordan kremene skulle være. De skulle dufte naturlig og godt, føles deilig på huden, ha farger inspirert av nordisk design og de skulle ha god effekt på huden.

Vi møtte Ole Henriksen da han var i Oslo for å promotere den nye looken på produktene sine, og her er noen av hans hudpleietips.

LES OGSÅ: Inspirerende damer deler sine morgenrutiner. Denne uken: Bertine Zetlitz

9 kjapp med Ole Henriksen

1. Hva er suksessen bak Ole Henriksen?

- Da jeg startet å selge produkter begynte jeg å reise verden rundt og trene opp de som skulle selge produktene mine. Samtidig bygde jeg relasjoner til dem. De skulle ikke bare lære om mine produkter, men jeg ville lære dem å kjenne. Jeg ville vite hvordan de levde livet sitt, og hvilke bekymringer hadde de. Jeg har aldri sluttet å reise. Det er viktig for meg at de kan relatere seg til grunnleggeren av merket, og at de vet at jeg bryr meg. Jeg kommer for eksempel alltid en gang i året hit til Oslo.

Produktene mine har sin bakgrunn fra velværeindustrien. Jeg har derfor en holistisk tilnærming. Et hudpleieproblem kan ikke løses av en krem alene. Det kreves at du også gjør noe med livsstilen din, at du forandrer kostholdet og at du finner en sport du liker.

2. Du setter pris på dine skandinaviske verdier, men klarer du å overføre dem til USA?

- Jeg startet opp spa i LA fordi jeg var inspirert av Skandinavia. Det er veldig sofistikerte mennesker som bor i California. Det er nærmest som et eget land. De elsker «the scandinavian way», og jeg opplever at de virkelig vil lære om det. Faktisk er mye av den californiske livsstilen ganske lik vår. Alle er ute om morgenen for å løpe eller gå på yoga før de går på jobb. Du kan også gjenkjenne det i de nyeste filmene. Der ønsker skuespillerne å fremheve naturlig skjønnhet.

HALSKREM: Ole Henriksen forteller at halskrem er et unødvendig produkt. Det holder å bruke en god fuktighetskrem. FOTO: Produsentene
HALSKREM: Ole Henriksen forteller at halskrem er et unødvendig produkt. Det holder å bruke en god fuktighetskrem. FOTO: Produsentene Vis mer

3. Hvilke produkter skal alltid være med i en daglig hudpleierutine?

- Nummer en: Du må alltid ha en god rens. Huden påvirkes av miljøet vi lever i. I tillegg er huden vårt største avfallsorgan. Så må du ha en god fuktighetskrem til å beskytte huden din med. Jeg synes du heller skal velge et målrettet nattserum og et dagserum, og bruke en felles fuktighetskrem oppå det, enn to kremer og et serum. Du trenger en øyekrem fordi huden rundt øynene er så tynn og utsettes for mimikk hele dagen.

4. Hvilket produkt mener du er overflødig?

- Halskrem er unødvendig! Jeg lagde det en gang, men en hals trenger ikke noe mer enn en fuktighetskrem.

5. Hvilke produkter er norske kvinner for dårlige til å bruke?

- Skrubb! Det blir veldig ofte glemt! Men det er nøkkelen til en sunn hud. Om du ikke eksfolierer huden vil de aktive ingrediensene aldri nå inn til huden.

6. Hvilke andre feil gjør vi?

- Dere er for lite generøs med fuktighetskremen og øyekremen! Mange bruker også for dårlige kremer. En fuktighetskrem skal kunne gi fuktighet gjennom absolutt hele dagen. Dere bruker også altfor liten tid til å påføre kremene. I stedet for å puste dypt inn, kjenne på duften og massere kremene symmetrisk inn ansiktet, rubber veldig mange kremen opp og ned i hurtige bevegelser uten mening.

7. Du er en pioner innen bruk av vitamin C på huden. Hvilke fordeler har vitamin C?

- Da jeg begynte med vitamin C var det kun en annen produsent og jeg som brukte det i produktene våre. Den fungerer i synergi med andre ingredienser, og når formuleringene er gode så virkelig gir vitaminet effekt. Vitamin C har en helbredende effekt på huden. Den lysner huden og har en oppstrammende effekt. Den trekker sammen ødelagte blodkapillærer, noe som er gunstig for hud med rosacea. Vitamin C tilfører også fuktighet til huden hele dagen.

8. Hva er den beste hudpleien for sensitiv og rød hud?

- Bruk produkter med beroligende og antiseptiske ingredienser, i alt fra rens til krem. Huden trenger ingredienser med naturlig fett, som fra oliven, soya, avokado og nype. Sensitiv hud elsker kamille, vitamin E, B3 og B7. Bruk alltid lunkent vann. Unngå produkter med aggressive ingredienser, fysiske peelinger med korn. Bruk enzympeelinger i stedet.

9. Hva med fet hud og kviser?

- Akne er min spesialitet! Den type hud trenger beroligende, antiseptiske, rensende, helbredende og fuktgivende produkter. Ingredienser som alger, eukalyptus, grønn te, aloe vera, essensielle fettsyrer og salisylsyre tilfører produktene akkurat det. Bruk eksfolierende produkter og beroligende masker som samtidig renser porene.

LES OGSÅ: Tipsene som hjelper deg å finne din nisjeduft

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer