Mote

Her er lengden ekstra viktig

Avgjørende for å få de milelange beina du drømmer om, sier eksperten.

BLYANTSKJØRT: Med riktig lengde på blyantskjørtet kan du få milelange bein og en flott silhuett. Se bare hvordan Kim Kardashian, motebloggeren Doina Ciobanu og skuespiller Kate Mara har stylet det her.  Foto: All Over Press
BLYANTSKJØRT: Med riktig lengde på blyantskjørtet kan du få milelange bein og en flott silhuett. Se bare hvordan Kim Kardashian, motebloggeren Doina Ciobanu og skuespiller Kate Mara har stylet det her. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et fint skjørt er en sikker vinner!

På vinteren kan du kombinere skjørtet med et par litt tykkere strømpebukser, og i sommermånedene kommer du langt med bare en topp og et par Converse.

Men det er mange forskjellige skjørt å velge mellom.

Et skjørt som du garantert kommer til å se mye av fremover er imidlertid blyantskjørtet! Og hvis du er usikker på hvordan du skal bruke det, kan du få noen gode tips av eksperten her.

LES OGSÅ: Supersexy trend gjør comeback

Tenk på lengden før du kjøper

- Blyantskjørtet er en garderobeklassiker som fungerer like bra til jobb som til fest, sier Stine Therese Strand, motejournalist i KK.

Det som kjennetegner blyantskjørtet er at det er ettersittende og rekker til knærne, men denne sesongen vil du finne en rekke forskjellige lengder i butikkene - alt fra det klassiske blyantskjørtet, til de som rekker midt på leggen.

Dette kan gjør det litt vanskeligere å style - spesielt med tanke på silhuetten.

- Blir skjørtet for langt, og stopper midt på leggen, vil du se «stuttere» ut, og du får ikke vist frem beina på samme måte som med et knelangt skjørt, sier Strand.

VELG RIKTIG LENGDE: Denne sesongen finner du blyantskjørtet i mange forskjellige lengder. For den beste silhuetten, gjelder det å velge riktig.  Foto: All Over Press
VELG RIKTIG LENGDE: Denne sesongen finner du blyantskjørtet i mange forskjellige lengder. For den beste silhuetten, gjelder det å velge riktig. Foto: All Over Press Vis mer

- Velger du en modell med midilengde, er de fleste avhengig av høye hæler for å føle seg vel. Hvis du i utgangspunktet syns lengden er vanskelig, råder jeg deg til å starte med et blyantskjørt som stopper ved knærne, eventuelt rett over, for å venne deg til lengden.

Usikker? Velg knelangt

Går du for modellen som rekker til kneet er det litt lettere. Fasongen fremhever de kvinnelige formene uten at det avslører for mye, og gir et feminint og sexy uttrykk.

- Et typisk blyantskjørt rekker til knærne - noe som er en flatterende lengde ettersom det stopper ved det smaleste punktet på beina, forteller Strand.

Og selv om også blyantskjørtet gjør seg ekstra bra sammen med et par høye hæler, finnes det mange andre fine - og ikke minst komfortable alternativer. Faktisk kan du gjerne bruke det sammen med joggeskoene dine.

- Høye hæler vil få beina dine til å se enda lengre ut, i tillegg til at holdningen din blir bedre. Ellers kan du gjerne kombinere skjørtet med sneakers, som er en stor trend nå og som er et mer komfortabelt alternativ til hverdags, sier hun.

LES OGSÅ: På shopping i kjole til 150 kroner

Slik styler du blyantskjørtet

Men sett bort i fra skoene, hvordan skal du style blyantskjørtet?

For å få den peneste silhuetten, bør du ifølge moteeksperten putte overdelen litt ned i linningen på skjørtet - noe som markerer midjen og gir en finere fasong.

- Velger du en lang bluse og lar den henge over skjørtet, vil du miste fasongen, og du kan se både større og lavere ut enn du er, Dette unngår du ved å putte toppen ned i skjørtet, eller velge en overdel som stopper ved linningen på skjørtet.

EN FAVORITT BLANT FASJONISTAENE: Blyantskjørtet fungerer til både hverdags og fest med riktig tilbehør, og er elsket av moteinteresserte verden over - enten det er på gatene i London eller på den røde løperen. Foto: All Over Press
EN FAVORITT BLANT FASJONISTAENE: Blyantskjørtet fungerer til både hverdags og fest med riktig tilbehør, og er elsket av moteinteresserte verden over - enten det er på gatene i London eller på den røde løperen. Foto: All Over Press Vis mer

Hvis du er litt mer vågal - og da er det bare snakk om litt, kan du kombinere skjørtet med en overdel som er går litt over linningen - noe som gjør at du viser en liten glippe av magen. Å vise litt hud, trenger nemlig på ingen måte å være utekkelig.

Du kan også rocke opp antrekket med en bomberjakke eller collegegenser.

- Siden skjørtet er ettersittende, kan du godt velge en litt mer voluminøs overdel for å skape kontrast i antrekket, for eksempel en bomberjakke eller collegegenser. En t-skjorte og en skinnjakke vil er også veldig fint for å gi skjørtet et røffere preg, sier Strand.

LES OGSÅ: Bomberjakken blir årets it-plagg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer