STEVE JOBS' LILLE SORTE: Apple-geniets signaturgenser, som han stort sett gikk med, var designet av japanske Issey Miyake.  Foto: All Over Press
STEVE JOBS' LILLE SORTE: Apple-geniets signaturgenser, som han stort sett gikk med, var designet av japanske Issey Miyake. Foto: All Over Press Vis mer

Genser

Her er mannens lille svarte

Vil Steve Jobs ikoniske pologenser fra Issey Miyake skape en ny trend innen herreklær?

Publisert
Steve Jobs var trofast mot favorittplaggene sine. Sjelden så vi ham i noe annet enn en svart høyhalset genser, et par blå Levis 501 jeans og joggesko av merket New Balance.

For Jobs var genseren nærmest en langermet og kortere variant av den lille sorte.

For akkurat som med den klassiske kjolen Coco Chanel lanserte i 1920-årene, passet den mørke poloen til enhver anledning.

Og som KK.no har skrevet flere artikler om - den forsvinner aldri helt fra motebildet.

Kleskoden er knukket

Nå er hemmeligheten bak geniets signaturantrekk avslørt, skriver ITavisen.

I Walter Isaacsons autoriserte Jobs-biografi, som lanseres 24. oktober, får vi nemlig vite historien bak Apple-grunderens valg om å gå i identiske klær hver eneste dag.

Startet med en uniform

Steve Jobs fikk mye inspirasjon fra Sonys produkter, design og markedsføring.

Men da han en gang på 80-tallet fikk vite at den japanske designeren Issey Miyake hadde laget uniformer til alle Sony-arbeiderne, fikk han enda mer blod på tann.

Jobs ville gjerne ha uniformer i Apple også, fordi han likte tilhørigheten det skapte mellom person og selskap, men det ble ikke spesielt godt mottatt.

Fikk 100 Miyake-poloer

Men til tross for at det ikke ble noe Apple-Miyake-samarbeid, ville Jobs gjerne ha sin egen uniform.

Han spurte designeren om han ikke kunne designe noen svarte pologensere til ham, og endte opp med et knippe på 100.

- Dette er hva jeg har på meg. Jeg har nok til å vare livet ut, skal han ha sagt til forfatteren bak Jobs-biografien, Walter Isaacson.

Ikke alltid i polo

Men vi har selvsagt sett Steve Jobs i andre plagg også. På 70-tallet var han for eksempel svært glad i rutete skjorter.

Stripete dresser med vest og slips var også en slager, og den kule Casio-klokka fra 80-tallet, som har blitt så trendy nå, var et opplagt valg for å holde tiden.

Gode polotips

Kk.no har tidligere skrevet en rekke artikler om pologenseren. Den er nemlig tilbake i motebildet som aldri før. Både for herrer og for damer.

I denne artikkelen gir vi deg følgende polokjøpetips:

  • Skal du kun kjøpe én pologenser - ja, for nå kommer den i rekke farger og modeller, er det sikreste valget en kroppsnær modell med tett hals, enten i hvitt eller svart.

  • Smale modeller vil se penest ut under kjoler eller gensere, i tillegg er dette farger som kan kombineres med det aller meste.

  • Har du kort hals eller et rundt/bredt ansikt er kanskje ikke pologenseren din favoritt, men du kan løse problemet ganske enkelt:

  • Bruk et langt halskjede til, som vil gi illusjonen av både lengre hals og smalere ansikt. Har du langt, stritt hår, la det henge løst ned. Hvis ikke kan et par lange øredobber gjøre trikset.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer