Høstmote2012

Her er norske kjendiskvinners nye designerfavoritt

Alle damene stilte i Ganni fra topp til tå under åpningsfesten forrige torsdag.

I GANNI: Forrige torsdag var det åpningsfest for danske Gannis nye butikk i Hegdehaugsveien i Oslo, og kjendisdamene kom ikledd merket fra topp til tå. Fra venstre - popstjerne Bertine Zetlitz, skuespiller Agnes Kittelsen, fiolinist Marte Krogh og popstjerne Lise Karlsnes.  Foto: Adéle Cappelen Blystad
I GANNI: Forrige torsdag var det åpningsfest for danske Gannis nye butikk i Hegdehaugsveien i Oslo, og kjendisdamene kom ikledd merket fra topp til tå. Fra venstre - popstjerne Bertine Zetlitz, skuespiller Agnes Kittelsen, fiolinist Marte Krogh og popstjerne Lise Karlsnes. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fredag åpnet det danske motehuset Ganni sin aller første butikk i Norge - i Hegdehaugsveien i Oslo.

Merket har allerede vært på markedet i tre år, gjennom ulike multibrand-forretninger. Men det er først det siste året at norske kvinner virkelig har fått opp øynene for designhuset.

Det er ikke hvem som helst som har omfavnet plaggene fra det danske motehuset heller.

Store deler av Norges kvinnelige «kjendiselite» - med navn somAgnes Kittelsen og Bertine Zetlitz i spissen, har nemlig Ganni blant sine favoritter - noe de viste under åpningsfesten torsdag kveld.

LES OGSÅ: Høstens 5 største trender

PÅ FESTEN: Også blogger Camilla Pihl var på festen iført klær fra Ganni (ikke skinnjakken).  Foto: Adéle C. Blystad
PÅ FESTEN: Også blogger Camilla Pihl var på festen iført klær fra Ganni (ikke skinnjakken). Foto: Adéle C. Blystad Vis mer

- Klær for alle anledninger

Både Kittelsen, Zetlitz, Lise Karlsnes, Marte Krogh, Camilla Pihl OG Marian Saastad Ottesen kom på festen ikledd Ganni nærmest fra topp til tå.

Og ifølge kjendisdamene er det flere grunner til at det danske motehuset har blitt en ny favoritt.

- Jeg elsker merket fordi klærne både er enkle og spesielle. Jeg føler meg alltid fin når jeg tar på meg et plagg fra dem, og har akkurat kjøpt meg et fantastisk blått cordfløyelskjørt som jeg vet kommer til å bli mitt favorittplagg i høst, sier skuespiller Marian Saastad Ottesen, som kom i en gul kjole og svarte sko fra det danske motehuset, til KK.no.

Også «Kon-Tiki»-stjerne Agnes Kittelsen, som stilte i en skjorte-inspirert body og skinnskjørt, er enig i dette.

- Jeg synes det er et fantastisk merke. Det er klassisk og rent samtidig som det er litt ungdommelig, og så er alle plaggene utrolig gode å gå i, til og med de høye hælene. De har også utrolig mange fine kjoler som man kan bruke både til hverdags og fest! sier hun.

LES OGSÅ: Kjendisdamene elsker norske Kristian

PÅ ÅPNING: Frans Truelsen, som er grunnlegger og en av eierne av Ganni, var i Norge i forbindelse med butikkåpningen i Oslo.  Foto: Adéle Cappelen Blystad
PÅ ÅPNING: Frans Truelsen, som er grunnlegger og en av eierne av Ganni, var i Norge i forbindelse med butikkåpningen i Oslo. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer

Internasjonale stjerner på kundelisten

Ifølge Frans Truelsen, som er grunnlegger og en av eierne av Ganni, har det stor betydning at norske kjendiskvinner omfavner merket deres.

- Mange kvinner henter ofte inspirasjon fra kjente kvinners klesstil, og det smitter av på forbrukerne og deres innkjøp. Vi har også kledd kjendiskvinner som Kirsten Dunst, Claudia Schiffer og Drew Barrymore, og det gir oss selvfølelige en form for anerkjennelse både i Danmark, men også andre steder - som i Norge. Vi vil jo gjerne promotere tøyet vårt i utlandet, sier han til KK.no.

Han tror også prisen og kvaliteten på plaggene har hatt mye å si for suksessen.

- Ganni kjennetegnes ved at vi leverer unik design til overkommelige priser. Vi befinner oss enten i en multibrandstore, hvor Ganni - prismessig, ligger cirka 20 prosent under de øvrige merkene, eller i salg i egne butikker, forklarer han:

- Ganni er «sexy, but playful». Det tror vi mange kvinner kan identifisere seg med. I tillegg er plaggene våre behagelige å ha på, og et av våre mål er å skape «kvinners favorittgarderobe». Altså - har du fem cardigans i skapet, så tar du alltid den fra Ganni. Det tror vi er noe av hemmeligheten bak å lykkes.

Se flere bilder av Gannis høstkolleksjon nedenfor:

LES OGSÅ: Slik gjør du skjerfet til et statementsmykke

Populært med dansk

Dansk design selger som aldri før i Norge. Og som KK.no tidligere har skrevet, er det ikke bare Ganni som er populært.

Også By Malene Birger, Beck Söndergaard, Bruuns Bazaar og Day Birger et Mikkelsen er hottere enn noen gang. Og ifølge Rita Lassen-Urdahl, som er byråsjef for Patriksson Communication (gjør PR for både By Malene Birger, Bruuns Bazaar, Designers Remix og Day Birger et Mikkelsen), er dansk mote helt klart blitt det nye store blant nordmenn.

- Alle varemerkene er godt innarbeidet og har lang historie i Norge, med en bred distribusjon som når hele landet og ikke kun utsalgssteder i storbyene. Danskene er flinke på design og følger de store tendensene. De tilbyr oppdatert mote til overkommelige priser, i tillegg til at de er gode til å drive business, sier hun til KK.no.

- Jeg tror dansk design appellerer til nordmenn fordi den har en skandinavisk stil og en passform som passer oss godt, sier hun.

3 grunner til at vi elsker dansk mote:
• Danske designere er flinke til å lage klær for kvinnekroppen. De fremhever våre kvinnelige former og får oss til å føle oss bra!
• Klærne er oppdaterte og på trend, uten å være ekstreme. Dermed kan man bruke klærne til hverdags og fest og ha dem i mange sesonger.
• Stilen kan være både enkel og stilren eller lag-på-lag og mer bohemsk - derfor finner stort sett alle noe de liker!

LES OGSÅ: Få moteikonets beste shoppingtips

I GANNI: Skuespiller Marian Saastad Ottesen kom også på festen i kledd Ganni fra topp til tå. Her poserer hun med Anett Sofie Ringstad - eier av Colina Agency og Ganni-butikken i Hegdehaugsveien. Foto: Adéle Cappelen Blystad
I GANNI: Skuespiller Marian Saastad Ottesen kom også på festen i kledd Ganni fra topp til tå. Her poserer hun med Anett Sofie Ringstad - eier av Colina Agency og Ganni-butikken i Hegdehaugsveien. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer