Norske modeller:

Her er norske Kristine (26) på jobb for et av verdens største motehus

Flere norske fjes under moteuka i Paris.

PÅ CATWALKEN: Norske Kristine Lindseth på catwalken for Louis Vuitton i Paris. FOTO: NTB
PÅ CATWALKEN: Norske Kristine Lindseth på catwalken for Louis Vuitton i Paris. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moteuka i Paris er over for denne gang, og tirsdag markerte den siste dagen med visninger i motebyen så langt. For første gang på mange sesonger vendte publikum fysisk tilbake til den franske moteuka som har vært tvunget til å gå for hybride løsninger under koronapandemien.

26 år gamle Kristine fra Kristiansand fikk tirsdag æren av å gå på catwalken for Louis Vuitton. Hun er worldwide exclusive for det franske luksusmotehuset.

– Kristine er vårt nyeste tilskudd til den internasjonale motescenen, forteller Alexander Norheim i modellbyrået Team.

I PARIS: Kristine er såkalt worldwide exclusive for Louis Vuitton. FOTO: NTB
I PARIS: Kristine er såkalt worldwide exclusive for Louis Vuitton. FOTO: NTB Vis mer

– Det tok offisielt av i vår da hun begynte å få opsjoner for toppmerker, og vi signerte henne til Ford Models i Paris, forteller han.

Det var der hun møtte hun kreativ leder i Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiere.

– Han falt pladask for henne. Hun fikk to worldwide exclusives for motehuset, noe som betyr at hun ikke kan gå catwalk for noen andre i den bestemte tidsperioden.

Norheim forteller at 26-åringen også har gjort andre prosjekter med det franske luksusmotehuset som slippes i høst.

– Det blir også andre jobber internasjonalt, så det blir en spennende høst for Kristine.

Han mener worldwide exclusive fortsatt er en ære og en slags markering ovenfor bransjen om at modellen er helt spesiell.

– Spesielt når det er for merker slik som nettopp Louis Vuitton. Det sender et signal til andre om at vedkommende er verdt å ta en nærmere titt på, forklarer Norheim.

STORMET MOTEVISNING: En klimaaktivist stormet Louis Vuitton-visningen. FOTO: NTB
STORMET MOTEVISNING: En klimaaktivist stormet Louis Vuitton-visningen. FOTO: NTB Vis mer

Tradisjon tro lukket Louis Vuitton den franske moteuken tirsdag. Finalen ble riktignok noe annerledes enn ventet da en klimaaktivist stormet catwalken. På første rad satt kjendiser som Alicia Vikander, Regina King, Isabelle Huppert, Venus Williams og Natalia Vodianova i tillegg til den norske skuespilleren Renate Reinsve som ble kledd opp av det franske luksusmotehuset på den røde løperen under filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

På den parisiske catwalken tirsdag var også den norske modellen Signe Veiteberg. 21-åringen fra Drøbak omtales som Norges nye supermodell, og gikk Balmain-visningen under den franske moteuka så sent som forrige uke.

SUPERMODELL: Signe Veiteberg kalles Norges nye supermodell. Her er hun på catwalken for Balmain i Paris. FOTO: NTB
SUPERMODELL: Signe Veiteberg kalles Norges nye supermodell. Her er hun på catwalken for Balmain i Paris. FOTO: NTB Vis mer

Tirsdag gikk hun på catwalken under en spesiell hyllestvisning til ære for den avdøde designeren Alber Elbaz. Elbaz døde tidligere i år bare 59 år gammel etter å ha blitt syk med Covid-19. Den israleske motedesigneren er kanskje best kjent for jobben han gjorde som sjefdesigner for det franske luksusmotehuset Lanvin.

DOBBEL DOSE: Signe Veiteberg viste to looks for Balmain. FOTO: NTB
DOBBEL DOSE: Signe Veiteberg viste to looks for Balmain. FOTO: NTB Vis mer

– Signe er ikke lenger noe new face, men har etablert seg som modell, sier Norheim.

– Det var ekstra spesielt tirsdag ettersom visningen var til minne om Alber Elbaz. Catwalken var full av store navn, det samme var første rad. Det betyr mye for en modell i etableringsfasen slik som Signe.

HYLLET: Signe Veiteberg på catwalken under hyllestvisningen for den avdøde designeren Alber Elbaz i Paris. FOTO: NTB
HYLLET: Signe Veiteberg på catwalken under hyllestvisningen for den avdøde designeren Alber Elbaz i Paris. FOTO: NTB Vis mer

Den norske supermodellen Iselin Steiro gjorde comeback på catwalken for Givenchy søndag. Hun ble oppdaget i 1999 på julegaveshopping i London sammen med foreldrene sine, og har siden gjort stor karriere som modell. I dag jobber hun som arkitekt, men gjør med mer eller mindre jevne mellomrom opptredener på den internasjonale catwalken.

COMEBACK: Supermodell Iselin Steiro gjorde comeback på catwalken under Givenchy-visningen i Paris søndag. FOTO: NTB
COMEBACK: Supermodell Iselin Steiro gjorde comeback på catwalken under Givenchy-visningen i Paris søndag. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer